Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Borderline Kişilik Bozukluğu için oran verilmedi! Ne yapmalıyım?

Nuray6141

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. 8 aydır üniversite hastanesinde psikiyatrik tedavi görüyorum. Bunun bir buçuk ayı hastanede yatışla geçti. İki ay önce intihar sebebiyle 8 gün yoğun bakımda yattım. bunlarla ilgili tüm epikrizleri vergi indirimi raporu almak istediğim hastanenin psikiyatristine sundum. Kendi hastanem aylar sonraya randevu verdiği için mecburen başka hastaneye başvurdum. Epikrizlerde durumumla ilgili bilgiler yazılıydı. Tanıda ise B kümesi kişilik özellikleri yazıyordu. Yani Borderline. Tansiyon ve şekerden %28 aldım ama psikiyatrist bana oran vermedi. Sadece b sınıfı kişilik özellikleri yazıp bıraktı. Buraya ve cetvele baktığımda borderlinenin karşılığı %30. bu oranı alan arkadaşlar var m aranızda? Şimdi yeniden başka bir hastaneye başvurdum, bu sefer nasıl bir yol izlemeliyim? Hepinize mutlu günler diliyorum.

Nuray6141

Sanırım rahatsızlığın düzeyi önemli. sakatlık oranı cetveli'nde oranlar şöyle belirlenmiş:

VI- Kişilik bozuklukları
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 15
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 20

Sayın OturanBoğa,
Cetvelde F-Kişilik bozuklukları 4. Madde : Duygusal yönden dengesiz kişilik bozukluğu (sınır kişilik bozukluğunu da içerir) diyor. Sınır kişilik bozukluğu borderline. Ben mi yanlış anlamışım acaba?
sınırda kişilik bozukluğu olarak geçiyor. Cetvelde

Ben yanlışımdır mutlaka. Siz Allah razı olsun herkese hem de yıllardır yetişiyorsunuz. Teşekkür ederim.

Bir şey daha sormak istiyorum. Obezite 20, şeker 20, tansiyon 10 olunca oran ne olur. 44 çıkıyor acemicr baktığım cetvelde. Onu da sağ olasınız sizin paylaşımlarınızda gördüm.

Uyum bozukluğuna % kaç oran veriliyor?

Bugün tedavi gördüğüm hastaneden B Kümesi Kişilik Özellikleri zemininde Uyum Bozukluğu tanısı yazan durum bildirir raporu aldım. Yalnız raporda şu tarihler arası uyum bozukluğu teşhisiyle yatarak tedavi edilmiştir. şu şu tarihlerde de kontrole gelmiş ayaktan takiplerine devam edilmektedir yazıyor. "Tedavi edilmiştir" ibaresi benim oran almamı engeller mi? İkincisi Uyum bozukluğuna verilen oran nedir? Teşekkür ederim.

Bugün heyete girdim. Dahiliye obezite tansiyon ve şekere oran verdi. Oranları söylemediler. Bir de kağıda unipolar depresyon da yazdı dahiliye. Ona oran verildi mi bilmiyorum. Esas hastalığım olan psikiyatri ser verdi sır vermedi. Tedavine devam et dedi sadece. Oran verip vermediğini bilmiyorum. Ben de durum bu. Sonuç aldıkça yazacağım. Sanırım sayın OturanBoğa' nın dediği gibi 42 olacak.

altı ay takip sonrası değerledirme verilecektir ibaresi olan %42'lik raporum

merhaba. Bugün heyete girdim ve tip 1 diyabet, obezite ve tansiyondan %42 aldığımı, psikiyatrinin ise tedavimde bir yıl dolmadığı gerekçesiyle altı ay takip sonrası değerlendirme yazdığını öğrendim. Birinci sorum şu; şerhe rağmen raporu Ankaraya gönderebilir miyim? İkincisi; 42 oranı düşürülse de psikiyatrinin takip süresinin dolduğu gün verilecek oranı rapora ekletebilir miyim? Yoksa yeniden aynı işlemleri mi yaptırırlar. bilgisi olan ya da başına gelen varsa cevap verirse sevinirim.

Krkahmet

Evet. Bakanlık kuralıymış, aynı tanıdan bir yıl tedavi görmüş olmanız gerekiyormuş.

Nuray6141

Anladım. Bende yarın gidicem hayırlısı ile. Ben de psikiyatriye gititm ama en erken 11.aydaydı gecen yıl. Toplasan 2 kez gittim. Sürekli gitmedim. Siz ne kadar süre gittiniz. Galiba bende bende oran alamıcam gibi

Heyet raporum bugün elime geçti. obezite 20 diyabet 20 tansiyon 10 toplamda 42. Psikiyatri 6 ay sonra tekrar kontrolü uygundur demiş. Ben yine de Ankaraya göndereceğim raporumu. Düşeceğini sanmıyorum İNŞALLAH. Sürpriz olmazsa tabi.

merhaba. bilgi olsun diye yazıyorum. İşleyişi bilmediğimden raporu Ankaraya göndermiş bulundum ama memurlar için işlem farklıymış. Kuruma emeklilik talebi dilekçesi yazıp sgk sağlık kuruluna gönderiliyormuş. Yani memurlara sgk sağlık kurulu bakıyormuş. Kurumuma dilekçemi verdim. Onlar da sgk dan görüş alacaklar. sgk onaylarsa emekli olabiliyormuşum. bu da 3 ay gibi sürüyormuş. tabi sgk sağlık kurulu da ankara gibi oran düşürüyor mu merakla bekleyeceğim.

28 ağustosta kendi kurumuma verdiğim emeklilik dilekçesi Ankaraya gönderildi. yazı sgk'ya on günde gitti. Bugün kurumun insan kaynakları aradı sgk emekliliğimi onaylamış. bu aşamaya rapora başvuru dahil iki buçuk ayda geldim. Yarın insan kaynaklarına çağırdılar. nasıl bir işlem olacak bilmiyorum. yeni gelişmeleri yazarım. konuları yarım bırakanlar oluyor. sonucu merak ediyoruz. bu başlık öyle olmasın diye yazıyorum.

Şükürler olsun bugün emeklilik için imzaları attım. Ayın on beşinde maaşı alıp ayrılıyorum. Hiç de dedikleri gibi aylarca sürmedi. 6 ağustosta heyete girdim. İki hafta sonra sonuç yüzde 42 rapor aldım. 28 ağustosta kurumuma dilekçe verdim. 10 eylülde dilekçem sgk'ya ulaştı. 27 eylülde raporum onaylandı. 4 ekimde işyerime yazı geldi. Bugün imzamı attım. 15 inde de sonkez işe gidip nasipse emekli oluyorum. Memurlar için süreç bu. Umarım okuyana faydam olur. Ben bu site sayesinde emekli oldum. Kuranlardan ve emeği geçen herkesten Allah bin kere razı olsun.

Nuray6141
Aynı zamanda emekli olacağız anlaşılan.
Ben de 31 Ekim'de dilekçemi yolladım.
İzinlerimin hepsini kullanmıştım. O yüzden 15 Kasım'ı öyle böyle getireceğim bir şekilde.
Yetişirse inşallah 15 Kasım'da ilişiğimi keseceğim.

Üst Alt