Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bordroda brüt maaşımı anlayamıyorum?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar benim maaş bordrom ingilizce olduğundan dolayı brüt maaşımın ne olduğunu anlayamadım gitti
total earning 2345.48
ama total deductıons 1004.06
net amount earning 1371.42
asgari geçim indirimi 73.81
birde salary var bunda 1915.65 yazıyor. brütüm bu mu yoksa 2345 olan mı

bilgisi olan bilgi paylaşabilir mi acaba teşekkürler

arkadaşlar bilgi verecek olan yokmu

total earning (toplam kazanç)2345.48
ama total deductıons (toplam kesinti)1004.06
net amount earning (net yekün(meblağ)kazanç)1371.42
birde salary (maaş) var bunda 1915.65

ne demek istediniz anlamadım bu salary yazanmı total yazanmı işyerine toplam malıyet mı oluyor açıklarmısınız teşekkürler

arkadaşlar bilgisi olan yokmu iş bit,yorda tazminat hesaplaması yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

arkadaşlar bir soru bu kadar mı zor yanlış anlaşılma falan olmasın işin son bulma durumu varda onun için brütümü hesaplamak yada bilmek istedim bordromda 2bin küsurat yazan yar var birde birine sorduğumda odeğil brütün salary yazan dedi bende en iyisimi burası bilir diye yazdım tazminatımı bilmek için teşekkür ederim herkese yinede .....

toplam kazanç o ayki bordroya giren bütün kazançların toplamını ifade eder (maaş+ikramiye+fazla mesai+yol parası+vb gider)

salary maaş ise ekstra kazançlardan hariç sadece maaşını ifade ediyor.

bordroda toplam kazanç ile salary arasında başka bir kazancın yok mu?

tazminat hesabında maaşın dışında aldığın (ikramiye,yemek,yol,bayram ücreti,yakacak yardımı vb.) ödemelerde giriyor.Bu tür sosyal yardımlar varmı?

aldığım sadece net maaşım yemek olarak da ticket yüklemesi oluyor 200tl net aldığım asgari geçim indirimi 73.81 ile birlikte 1445 brüt salary 1915 total 2345 gözüküyor bunlardan hangisi açıklayabilirseniz sevinirim datasisstte yaptığım hesaplamada brütüm 1915 çıkıyor ama dediğiniz gibi özel sigorta var yemek ücreti var anladığım bunlarla 2345 ozaman bu brüt olmazmı 1915 mi hangisi bilginize teşekkür ederim açıklamanız için sağolun

özel sigorta kıdem hesabına girmiyor.yemek çeki evet giriyor.

2345 rakamına ulaşmak için bordroda kazançlar hanesindeki tüm tutarları yazarmısınız?

total earning 2345.48
ama total deductıons 1004.06
net amount earning 1371.42
birde salary var bunda 1915.65 yazıyor. brütüm bu mu yoksa 2345 olan mı

bunları yukarıda yazmıştım ama kazanç dediğin yemek kesintiler toplamı galiba bordromda yanımda yoktu şimdi hay allah daha sonra yazarım olurmu tekrar teşekkürler not net maaş dışında yemek ve özel sigorta var başka hiç bişi yok bilginize

brüt maaşın 1.915,00

2.345 rakamının içinde özel sigorta var ise kıdem hesabında zaten dikkate alınmıyor.
ancak 2.345 rakamı içinde neler var bunu anlayamıyoruz.

kıdem hesabı yaparkende maaşını 1.915 almalısın,bunun yanında yemek çekini koymalısın.

teşekkürler sağolun nihayet cevabımı anladım 1915 brüte ayrıca ticket a yüklenen 200tl eklenecek değil mi

bukadar uğraşacağına sgk dan sigorta hizmet dökümüne baksaydın orada brüt direk yazardı :)

Üst Alt