Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bordroda vergi indirimimin işlenip işlenmediğini nasıl anlarım?

trn59

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bordroda vergi indirimimin işlenip işlenmediğini nasıl anlarım? Meb de çalışıyorum bizim meb işlerin yürümesi sıkıntılı. Rapor geldi süresiz 2. Derece vergi indirimi aldım meb haftalarca işlemeyince elden işlettirdim ve okulada bir nüshasını verdim bordrodan veya baska bir yerden nasıl kontrok edebilirim acaba?

Memurlar net üzerinden detaylı maaş hesaplamadan maaşınızı engel derecesini seçerek hesaplatarak bakabilirsiniz ya da e-devlet üzerinden ''Aile Yardım Bildirimi'' ne bakabilirsiniz orada yararlanıp yararlanmadığınız yazar.

Çok tşk ederim.
RssCip
Orda yararlanmadığım yazıyor okulamı yazsam?

Maaşa baktınız mı detaylı maaş hesaplamadan memurlar net maaş hesabından bakıp kıyas yaptınız mi?

RssCip
Evet hocam aynı derecedeki arkadaşlarlada kıyasladım 50 tllik bir fark var ben 2. Dereceyim 129 tl fark etmesi gerekiyordu

trn59
bordroda gelir vergisine bakın diğer memurların bordro ile karşılaştırın ve size rapor tarihinden itibaren fark bordrosu çıkardılarmı orda hesaplayın eğer genede sonuç alamazsanız
şöyle bir dilekçe yazın İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE görerek teftiş kurulu başkanlığına

Bordroda 'Muafiyetler' kısmında 'Engelli Vergi İndirimi' ve meblağ miktarı yazıyorsa indirimden yararlanıyorsunuz demektir.

kuruma dilekçe verin bekleyin bir nüshasını alın sizde kalsın korkmayın sonuçta hakkınız

Engellilik indirimi vergi tutarından değil matrahtan yapılan bir indirimdir. Bu nedenle gelir vergisi matrahına bakmanız gerekir. Matrahınız emsallerinizden düşükse yararlanıyorsunuz demektir.

Vergi İndirimim Maaşıma Yansımıyor

Merhaba, bilmem kaç yıl önce vergi indirimi için başvurmuştum. O zaman sanki asgari ücretime bu oran yansıtılıyordu. Şimdi direkt asgari ücret alıyorum. Çalışan engellilere sağlanan maddi haklar neler tam olarak?
Teşekkür ederim.

Bu yıl asgari ücrette zaten vergi yok. O yüzden yansımaz.

Engellilerin pek çok hakkı var ancak ben sadece maaşınızdaki vergi indirimi için yorum yaptım. Yoksa izin kullanımından ücretsiz toplu taşımaya kadar pek çok hak var.

Bu yıl maaşınıza vergi indirimi yansımaz çünkü ortada zaten vergi yok. Onun dışındaki her şey aynı.

Üst Alt