Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bordroma bakar mısınız, vergi indirimi alıyor muyum?

fatiherdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.
Özel sektörde engelli kadrosu ile işe girdim.İlk ayımı doldurdum.Vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru hazırlıkları yaparken bügün elime bordrom geçti.Q lik raporum var.Vergi indirimi bu değerle kabul edilirse 3. dereceden hak kazanıcaktım.Bordroma bakınca vergi indirimi ve 3. dereceler belirtilmiş.Daha önce vergi indirimi için defterdarlığa başvurmadım fakat 2009 da raporumu alınca özürlü kimlik kartı almak için raporum ankaraya gönderildi.Açıkçası muhasebeye de sormaya çekindim vergi indiriminden yararlanabiliyormuyum ben diye..Aşağıdaki rakamlardan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi.Aldığım ücrette bu vergi indirimi yansımış mı.
Teşekkür ederim.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Evet,maaşınıza vergi indirimi uygulanmış.
Ancak belgeye dayanmaksızın,muhasebe biriminin kendi inisiyatifi ile vergi indirimi uygulanması yasal değildir,bu duruma muhasebecilerin bilgisizliğinden dolayı sıkça rastlanmaktadır.
Uygulanan indirime yasa ve yönetmelikler üzerinden bakarsak ''yersiz ödeme''ye girmektedir.

Üst Alt