Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma durumunda engelli aracı nasıl paylaşılır?

cemal1453

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaslar şuan boşanma aşamasındayım ben 2019 yılında evlenmeden daha önce sahibi olduğum aracı satıp kendim ortapedik engelli olduğum için 2019 mddel Toyata marka arac aldım bu aracı 105000tl ye akdım bunun 23000tl sini eski aracımdan gelen pata 17000 tl sini eski eşim kredi çekti 40000tl peşinatını öyle verdilk kalan 65000tl yide kendim kredi çekip aldık 2023 nisan ayında esim boşanma davası açtı evleri ayrıldık bu tarihten sonra kredi ödemelerini ben yaptım son taksiti yeni bitti bu araç nasıl paylaşiılr bu konuda hukuki bilgisi olan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Aslında kişisel mülk sayılıyor ama malların yarı yarıya paylaşılması kanunu ile isteyebilir eşiniz...kredi ödemelerini sizin yaptığınızi ispatlayin....hakimin taktirine kalıyor genelde....bunları boşanma avukatıniza sorsaniz daha iyi anlatır aslında...

o aracı satacaksınız yarısını eşine vereceksin yada satmadan tutarın yarısını eşine vereceksin.
Bu yüzden tüm malınızı mülkünüzü evlenmeden önce alın.

hocam satış yapılır ya da aracın fiyatı konusunda mutabık kalırsınız. Kredi ödeme tutarınızı düştükten sonra eşinize yarısını borçlu olacaksınız.

Örnegin kredi tutarı düşüldü. Geriye 500 bin kaldı. Aracı satmam derseniz eşinize 250 bin borcunuz var demektir.

Bence arabayı çok kafaya takma ama NAFAKA konusunda mutlaka bir avukata danıs. Ve nafaka konusunda yüksek bir miktar belirleme, Anlaşma ile boşanırsanız her sene enflayon oranında artış maddesi asla ekletmeyin. Geçen sene % 60 bu sene & 50 oranında artış oldu nafakalarda ciddi oranda sizi zarara sokar.

Söz meclisten dışarı ama artık eşiniz sizin tanıdığınığınız insan değil. Sizden ne kadar fazla mal alabilirse o kadar mücadele edecek. Eski eşim böyle bir şey yapmaz asla demeyin

@sevals dediği gibi mutlaka TECRÜBELİ bir avukata danısın.

Yukarıda yazdığın her şeyi ispat edeceksin mahkemede, evlenmeden önceki malını, satış tarihini elde edilen geliri, sonrasındaki kredileri, kredi ödemelerini, son kredi ödemelerini hepsini ispat eden çıktıları sunacaksın mahkemeye, mahkeme zaten bunun için bir süre şartı koşar, replik dublik dedikleri savunma yazıları yazılır. Mahkemece verilen zaman dilimlerinde elindeki delilleri mahkemeye sunacaksın, burada dikkat etmen gereken kısım zamanlamalar o yüzden bir avukat zorunluluğu var. Geçmiş olsun şimdiden.

Üst Alt