Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma travmasını atlatamadım!?

Descartes

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
337
Eski eşimle anlaşmalı boşandık. Üzerinden 12 sene geçti ama onu hala unutamadım. Bu zaman zarfında tanıştığım başka kadınlar da oldu Hatta bir tanesiyle nişanlanma evresine ulaştık ama devamı gelmedi Nasip değilmiş dedim ama her ayrılışta eski eşim aklıma geldi. İçimdeki pişmanlık tazelendi. 42 yaşındayım karamsar değilim . Rabbim , belki tekrar bir kısmet kapısı açar diye avunmaya çalışıyorum. Maddi anlamda sıkıntım yok. Bu , bir nebze de olsa özgüven sağlıyor. Bundan sonra, önümüzdeki maçlara bakacağız. Ama tekrar bir boşanma travmasını kaldıramam. Bu yüzden kararsızım.

Eski eşini unutumadiysan yani hâla aklın ondaysa neden ayrıldın? Tekrar birleşin diyeceğim ama aradan 12 sene geçmiş yani o iş bitmiş. Evli olup boşanan ya da eşi ölen kişiler 6 ay geçmeden evlenmek istiyor yani yalnız kalmaya alışık değiller. Özellikle erkekler boşanır boşanmaz ya da eşini kaybeder kaybetmez hemen kadın arayışını giriyor.

Benim kadinlara tavsiyem cimri bir erkek ile ömür geçmez.
Narsist bir erkek ile yine ömür geçmez.
Ana kuzusu olan erkeklerden uzak durun ve akrabaları ile ailesini ilişkiden uzak tutun yani kendiniz bir aile olun.
Son tavsiyem kadınlara bir erkeğe maddi açıdan muhtaç olmayın yani bağımsız olup asla işinizi ve gücünüzü birakmayin.

Erkeklere tavsiyem ailesi ve akrabalarını çok düşkün olan ve ilişkiye müdahale ettiren kadınlardan uzak durun yoksa boşanirsiniz.

sosyal medyayı çok sık kullanan kadınlardan kesinlikle uzak durun. Özellikle facebook, instgram ve tık tok kullanan kadınlardan kaçın.

Psikolojik rahatsızlığı olanlar ile evlenmeden mutlaka doktor tavsiyesi ile haraket edin.

Kafa yapınıza uymayan kadınlar yani zıt kutup ile hayat geçmez. Düşüncelerinize yakın kişileri tespit edip evlenmek daha sağlıklı bir ilişki doğurur. Ruh ikizimi buldun gibi...

Namaz kılan ile ateist bir kişinin evliliği yürümez.

Son düzenleme:
Kendisinin haberi var mı unutamadiginizdan? Hani belki oda aynı duygular içindedir ...Yani çok benim mantigima ruhuma uymuyor...ben eskilerin dediği gibi aynı suyla iki defa yıkanmaz diyenlerdenim...umarım mutluluğu en kısa sürede bulursunuz yaa..

Tabiki boşanma travmasını bilemem fakat cok sevip ayrıldığımız insanlar illaki oldu hayatlarımızda. Benim kendimce çözümüm herp birileriylem konusmaktı unutmayı daha kolaylastırıyor. Sen bir de yalnız kalıyorsun muhtemelen onunla gecen iyi anların aklına daha cok geliyordur bu yüzden hayatına birisini sokmanı veya en azından konusmanı görüşmeni tavsiye ederim. İllaki evlenmeye odaklanmayın

Benim de bir arkadaşım var 38 yaşında hiç evlenmedi. Emlak zengini aslında 15 yıl önce 45 tane daireleri varmış. Otel, market, dükkanları saymıyorum. Hali vakti yerinde ama annesi babası küçükken boşanmış. Babasına düşmandı, ölünce hatta reddi miras davası açtı. Konuşurken ağzından dökülüverdi "boşanmaktansa hiç evlenmeyeyim". Psikolog değilim ama küçüklüğünde annesi babası boşanması onda izler bıraktığı kesin.

Sevgili abicim, anladığım kadarıyla inançlı bir insansın. Bu şekilde olması senin için hayırlıdırki böyle olmuştur. Eski eşiniz eskide kaldı ki İslam'da boşanma sonrası tekrar eşlerin nikah kanamaları için şartlar vardır. Onun yerine gelmesi lazım ki tekrar eski elinizle nikahlanabilesiniz. Eminim ki nişanlama sürecinde aklına pek gelmemiştir, ne zamanki o iş bozuldu Duygu durum karışıklığındsn dolayı aklınız geçmişe gitmiştir. Ama geçmiş geçmiştir. Siz yinede dua edin gayret edin Allahu Teâlâ hazretleri helalinden sizlere uyhun bir eş nasip etsin. İnsan tek kalınca bu tür duygulara kapılması normaldir , anladığım kadarıyla duygusallıkta var. Manita yaparım onu bu yaparım vs işleri boş fasa fiso sonu hüsran olan şeylerdir. Sonu acı elem olan şeylerdir. Nasipte varsa yine evlenirsiniz. Selametle.

Hayat travmasız olmuyor. Hepimizin bir acısı var. Mesele hayata olumlu ve ümit var bakabilmek. Geçmiş geçmişte kaldı. Bugünü yaşamak lazım.

@Reborn,
Kafaya bak pırıl pırıl. :D Orta halli durumum var. Zengin de olsam evlenmem. nafaka vs. için değil.

@osmangazi,
Emlak zenginliği dışında hepsi benim ile aynı durum. :) Gerek görmüyorum evliliği. Zaten oldum olası küçüklükten beri aile kavramı olmayınca ileri yaşlarda yuva kurma hasreti ile yaşamıyor insan en azından benim için öyle.

@Alman,
insan amaçsız oluyor o şekilde öfke yapıyor selam dahi almıyorum kimseden dünün bugünden farkı olmuyor çevremdeki herkez evlendi benım hergunum ıse uyu kalk ıse gıt don spor yap seklınde geçiyor ve bu baglı kopek psıkolojısınden farksız bır yasam seklı 0 sosyallık genclık çürüyor dolasma yok nefes almak yok buna yasamak denmez. kaç yasına kadar yalnız yasayabılır bır ınsan sımdıden bıle sıkıyor yasam npc gibi yaşam şeklidir

Son düzenleme:
Travma sonrası stres konusu nafakaya kadar gitmiş durumda. Travma sonrası stres kişide kalıcı davranış değişikliği ve şikayete konu oluyorsa, kişi bundan rahatsız ise psikoterapi ve/veya psikiyatrik tedavi ile ilerlemesi gerekir. Yas terapisi gerekir kişiye... Hem de acilen.

Merhaba

Ben ruhsal engelli bir birey olrak iletişim kuramıyorum . Siz halinize şükredin . umarım karşınıza tüm travmalarınızı unutturucak biri çıkar.

Neden şükür edelim? Ben mesela emlak zengini ya da dolar zengini olmadığım için isyan ediyorum.

Bence psikologla görüşün çünkü 12 yıldır unutamamışsınız
Zaten yapamamissiniz ki bosanmissiniz yani psikolog yardımı ile bu durumu atlatabilirsiniz bence

Anlaşmalı bosanmissiniz mesela iyi tarafından bakin sukredin unutmaya bakin bir an önce .

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun, Bende evlenip ayrılmış birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Tabi ben tekrar evlendim sizin ki çok daha farklı bir durum.
Ama üstünden 12 sene geçmiş bir ilişkinin daha üzerinde durup, hayatınıza girecek olan kişilere haksızlık etmiş olursunuz..
Bazı şeyler bitmişse mutlaka herşeyden arınmanız gerekir, ki çok uzun bir süre geçmiş üstünden.
Hayatınızı geriye dönüp bakarak yaşayamazsınız, yaşasınız da bu size fayda sağlamaz. Acaba ayrıldığınız kişi sizi hiç düşünüyor mu? yada umursuyor mu? yada aklını sizi getiriyor mu?
Bence aynı kitabı tekrar okumaya gerek yok, yolunuza bakın. Ama bunu yaparken de lütfen kafanızı tamamen boşalttıktan ve herşeye hazır olduktan sonra yapın
Çünkü hayatınıza girecek insanın da duygularınla yada düşüncelerinle oynamamış olursunuz..
Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Ya arkadaş her şeyi patolojiye bağlamayın yas süreci bu 3 ayda sürer 5 yılda sürer 10 yılda sürer.Benimde 3 yıl oldu Ne yapayım şimdi oturup karalar mı bağlayayım aklıma gelmiyor mu geliyor.bazen Farklı duygular içine girmiyor muyum?giriyorum.Hayat bu yarın ne olur bilinmez.Hayirlisi olsun dersin gecersin.

Allah mutlu edecekse veya çok istiyorsanız ve bişeyler degıssın çok mutlu olun amin ( mühürledim duamı)

@samedo99,

Sevgiliyi bile 10 yılda unutuyorrsun ! Katılıyorum

@perseküsyon,
hocam yaklaşık 40 dakika oldu forumunu okudum ne yazacağımı resmen bilemedim nasihat mı edim akıl mı verim hiç birşey diyemedim. Allah hakkında hayırlısı neyse onu eylesin. Pişmanlık kadar kötü bir his yok sanırım hep acabalarla geceni gündüz edersin. kafanda senaryo bitmez. umarım bu his içinden çıkar gider

Unutamadığın konusunda haberi olsun. Bu senin onunla barışman anlamına çıkmaz. Beklenti içine girmek değildir. En azından kafandan atmanı sağlar.
Önümüzdeki maçlar konusuna katılıyorum. Maç olarak düşünürsen çok küme düşersin. :)

@osmangazi,
Psikolojik anlamda ben de aynı durumdayım ama halim vaktim pek yerinde değil. Arkadaşınız bunu zevk sürmek için paravan olarak da kullanıyor olabilir.

iletişim kurabildiğiniz için
iletişim tek taraflı ise iletişim denemez. Ben de kendimi iletişim kurabildiğim konusunda ikna ettim. Sosyal açıdan cürretkarım da ama, bazıları bunu agresiflik olarak yorumluyor. Günümüzde çoğu insan asıl amacını belli etmemek için ağırbaşlı kisvesi altında rol kesiyor. Hatta çoğu kendini sosyal hissetse de yaptıkları tek şey dışarda bir cafede kabuk arkadaşlarıyla takılıp yeni insanlar tanıyamaması. Bunu iletişim olarak görmüyorum mesela. İletişim gelişimle doğru orantılıdır. Zaten aynı telden çaldığınız kişilerle neden iletişim kurmak isteyesin ki mesela. iletişim amaç değil araçtır. kalıcı olan ise anlaşılmış olma evresidir.Sessizliktir.

@Alman,

Benim bir yurtta yetişmiş arkadaşım var. Aile kurmak çok istiyor mesela .tabiri yerindeyse yanıp tutuşuyor.
Hatta eşinin anne Babasına taparim falan diyor 🤷

@çirkin yurtta yetişmek basite alınacak böyle yakıştırmalar yapılacak bi bi durum değil bence yanlış anlama ama
Tek basina ( annesiz babasız) yurtta yetişmek bu kadar basite alınacak bi durum değil .

Son düzenleme:
@çirkin1,

Onun için mi yurtta büyümüş arkadaşına yanıp tutuşuyor evlilik için diyorsun
O ne demek yanıp tutuşmak ?
Evlilik isteyenler yanıp tutuşuyor mu bu nasıl bi düşünce
Başlığı açan Beyefendi de alınmıştır mesela tekrar evlilik düşünüyorum diyor .

@£len,

Alınmadım ama yadırgadım Yalnız, ben bu kişi ile polemiğe girmek istemiyorum O yüzden bu mesajdan başka yorum yazmayacağım

kız arkadaşım şimdi evlendi çoktan çoktan çocukları oldu ayrıldık ben kaldıramadım

@Ahmet T,
Sen de önündeki maçlara bakacaksın, topu out çizgisine atma yeter.

takıntı oldu hergün aklıma geliyor iyi bir kız değildi

@Ahmet T,
Birini unutmanın en iyi yolu başka biri ile tanışmaktan geçer. Dediğim gibi hayat devam ediyor ve önündeki fırsatları kovala iyi birileri karşına çıkar.

Üst Alt