Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanmak üzere olan kadının yetim maaşı alma şartları..?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Dayiminkizi 22yillik evli.cocuklari var.esi dayak .....hersey var.artik bosaniyo.avukata gitmiş avukat anlaşırsan bir ay belki iki aya boşanırsın çekişmeli yıllar sürer demiş.esi buna çocuklara size 1400 aylık veririm git nere istersen.uzatirsan onuda vermem boşanmam demiş....sorum şu.

Dayım yengem 1994.95 te ölduler..emekliydi ssk ve emekli sandığı kuzenim evlenmeden maaş alıyordu.simdi boşanınca anlaşmalı maaş alamazmi
Başvursa tek kişi kardeş yok yuzde kaç bağlanır

Ne kadar zaman alır bağlanması şimdi bile zor durumda
Babasından köyde kullanmadığı üç beş tarla var satsa para etmez amcalarıyla hisseli.oyuzden sgk maaş bağlamazmi

Maaş bağlamadan neyini ne zaman inceliyolar.
Boşanınca ankara sgk yami başvuracak.

Uzun oldu kusura bakmayın çok mağdur.

.

Önce maaş alırken ssk yüzde 70 bağlamış gene aynı olurmu.
Nafaka alınca maaş baglanmazmi

yusuf-ardahan75, Eşinden “Yoksulluk Nafakası” alan kadın, Aynı anda, “Yetim Aylığı” da alabilir.

Dayınızın ve yengenizin 1994 - 95 te vefat etmişse. yani vefatları
''1 Ekim 2008 öncesi'' olmasından dolayı hem SSK'dan hemde Emekli sandığından ayrı ayrı çift maaş alabilir kuzeniniz .

Son düzenleme:
Çünkü bu emeklilik işini suistimal eden çok kişi var kanuni hakkıyla yetim aylığı almaya hak kazananlar bu durumdan çok muzdarip oluyor Devlet bu parayı yedirmez aksi bir durum görülürse cezası çok olur dolayısıyla kurum ciddi bir araştırma yapıyor.

yusuf-ardahan75
2 türlü anlaşmalı boşanma var biri sahtekarlık olan biri normal olan
sahtekarlık olan kadının baba ya da anadan kalan yetim maaşını almak için karı kocanın anlaşarak kagıt üstünde boşanmıs görünüp aynı evde evlılıklerının devam ettıgı gerçek te boşanmanın olmadıgı olan ve devletin öğrenince duruma el koyup yetim maaşına el koyup cezai işlem ettıgı boşanma. ceza verilen boşanma bu.
diğeri sanırm sizn bahsettıgnız o. boşanmak isteyen eşlerın boşanmanın uzamaması için kendı aralarında heyet huzurnda anlastıkları yöntem mısal cocukların velayetı eşyaların paylasımı vs gibi. bu durmda kadına nafaka baglanır anlasmada nafaka ıstemezse baglanamz.çocukların velayetı anneye kalınca miktarı babanın geliri sosyal çevresi işi vs gözetilerek çocuklara nafaka baglanır.erkek nafakadan kacamaz her türlü baglanır.ister boşanma arefesınde olsun ısterse diğer yıllarda (çocuklar okul okumazsa 18 yaşına kdar) dava açılır ve çocuklara nafaka baglanır.

yusuf-ardahan75 Ben de sırf o maaşları almak için anlaşmalı boşanmalara karşıyım.
''O iş devleti dolandırmaya girer'' kalan soruları zaten -mka kardeş cevaplandırmış. selamlar

algaNihat

Bahsettiğim kişinin eşi sorumsuz her sıkıntısı olan biri.kadin bile artık psikolojisi çökmüş. Bitsin ayrılayım da, ac kalayım derecesine gelmiş.onun için zaten birseyleride yok adam güzel.maas aliyor ama ortada bisey yok.
Nafaka vericek ister al ister alma ister git ister kal diyen biri

.kadinda bitsinde ne olursa olsun anlaşayım diyo.ama ailenin maaş ini alamazsın diye birileri demiş

bosNinca maaşa başvursam ceza yazarlar diyo napicam diyo.bilemiyo korkuyo ondan bilgi almak istedim bende pek bilmem

yusuf-ardahan75 Boşanma nedeni şiddetli geçimsizlik olduktan sonra, iki tarafta bir an önce bitin daha fazla uzatmanın bir anlamı yok diye anlaşmalı boşanabilir. Bu şekilde çevremde anlarca kişi biliyorum ve bu durum anlaşmalı yani hileli boşanmaya girmez ancak -mka kardeşin üste anlatmış olduğu gibi ayrılağa rağmen birlikteliğin kaçak göçek dolaylı bir şiekilde sürdürülmesi durumunda ancak hileli boşanmaya girer.
Yok eğer öyle birşey düşünülmüyorsa hiç bir sıkıntı olmaz kardeşim.

@algaNihat

hepiniz sagolun.allah ne kimsenin yuvasını yıksın nede o şekilde o maasa muhtaç etsin..

ssk ve emekli sandığı farklı kurumlardan yetim aylığı basvurunca ;işleyiş nasıl ne kadar sürer bilgisi olan varmı.

Üst Alt