Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanmanın ardından evde bakım aylığı kimde kalır?

boran38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
çocugum özürlü ve eşim evde bakım aylıgı alıyor. şu an eşimle boşanıyoruz. çocuk benim yanımda. mahkemeye daha çıkmadık. bu aylıgı kestirebilir miyim veya ben alabilir miyim

cocuha szın baktıhınızı ıspat edebılırsenız kestırebılrsınız

----------

ve yenıden basvuru yapıp maası kendınıze baglatabılırsınız

Yasal olarak çocuk kimin vesayetinde kalıyor ise ve çocuğun bakımını fiilen kim yürütüyor ise, evde bakım maaşını da o kişi alır.
Eğer çocuğunuz sizinle yaşayacak ve siz (ya da başka bir akrabası) bakıcı olacaksa, shçek'na başvurup, bakıcı değişikliği talebinde bulunabilirsiniz.

kısa bir süre önce arkadaşım boşandı ve maaş oğlunun velayeti baba ya verildiğinden shçk dilekçeyle maaşı kesildi.tekrar başvurması halinde babanın da alabileceği söylenmiş.umarım faydası olur
(Berk in annesi)

Boran bey cok gecmıs olsun. Keske yasanmasaydı bu olay. Gereken prosedürü bülent bey yazmış ama bana soracak olursanız ; o paraya ıhtıyacınız varsa (ki kimin olmaz) ozel durumlarınız müsade edıyorsa cocugun velayetını annede bıraktırmaya calısın , sızde kalması ve durumun bıldırılmesı durumunda annenın maasının ıptal olacagı kesın ama sıze baglanacagı konusunda tereddutum var. Senın kaşının üstünde gözün var sen bu cocuga bakamazsın dıyebılırler. Ben bulandırma denızı ... Derım. Saygılarımla. Bırdahakı konunuz ınsallah barısmanızla ılgılı olur. Cok cok gecmıs olsun...

mrb bende eşimle ayrılıyorum eşim benden dolayı evde bakım maaşı alıyo tabiki bu maaş kesilecek bana bakacak olan kişiye ne kadar zaminda maaş bağlanır yoksa tekrar aynı prosedürlerimi tekrarlayacağım bana bilgi verirseiz sevinirim

Üst Alt