Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanmış olan eş bakıcı olamaz mı?

paramedik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi gunler yeni uye oldum eger bir yanlisim olursa simdiden affola. babam 2yil once beyin kanamasi gecirdi %60ozur raporu var ve malesef yataga bagimli kendi ihtiyaclarinin hic birini yapamiyor,ayaga kalkamiyor yuruyemiyor ben universitede okudugumdan dolayi 24 saat babamin yaninda kalamiyorum annem ilgileniyor,ancak annem ile babam 9yil once bosandilar bakacak kimsesi olmadigi icin annem bakiyor annemin sosyal guvencesi yok bakim parasi annem icin alabilirmiyiz? akraba olmasi gerekiyor dediler ancak annem ile babam akraba degil anneme nasil bakim parasi baglatabiliri simdiden cok tesekkur ederim

Arkadaşım öncelikle babana çok geçmiş olsun. Naçizane bir fikir vereyim ama vebaline karışmam. Bence bakım aylığını sen kendin al. Parayı çekince annene verirsin. Çünkü dünyanın bin bir türlü hali var. Anneniz şu an bakıyordur belki daha sonradan bakamayabilir, hastalanabilir, veya başka biriyle evlenip başka şehire gidebilir.Hayatta bazı gerçekler var. Annenize maaş bağlandığını varsayalım. Öyle bir durumda bir sürü prosedür gerekecek. Bu işin en güzeli siz kendi adınıza çıkarttırıp maaşı babanıza kim bakıyorsa ve bakacaksa ona kendiniz verirsiniz. Bence böyle daha güzel olur.

ben univerrsite okudugumdan dolayi olmayacagini soylediler 24 saat babamin yaninda olmam gerekiyormus

yapılması gereken tek şey ya annenizle babanız resmi olarak evli gözükecek yada babanıza babaanneniz yada büyük babanız yada siz bakıcı olarak bulunacaksınız.

ama bu sorunun yanıtını bence en iyisini kalem kardeşimiz bilir. siz ona bir danışınız

paramedik, şu an yürürlükte olan yönetmeliğe göre anneniz babanızın akrabası olmadığından ve eşi olmadığından dolayı bakım hizmeti veremez yani bakıcı olamaz.
lakin yakında yönetmelik değişecek. bu konuda değişiklik olabilir. ya yönetmeliğin değişmesini bekleyeceksiniz ya da il müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatacaksınız siz bakıcı olacaksınız.
eger babanızla aynı evde kalıyor ve o şehirde okuyorsanız, gunde en az 8 saat babanızla vakit geçirmeyi ve 24 saatlik bakımını üstlenmeyi taahhüt ederek bakıcı olmayı talep edebilirsiniz. heyet bu konuda olumlu kanaat bildirirse bakıcı olabilirsiniz.
ayrıca annenizin de evde olacagını soylersiniz ve annenizin durumundan da bahsedersiniz.
evde bakım hizmetinin mantıgı engelli lehine çözüm üretmektir. bu konuda babanız lehine karar almayı tercih ederler.
o yüzden en kısa zamanda burada anlattıklarınızı gidin il müdürlüğünde anlatın ve onlarla istişare edin. onlar size yol gösterecektir.
sonra gelişmelerden haberdar edersiniz beni buradan.

Üst Alt