Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşta duran evin kira değerini yüksek gösterip bakım aylığını kestiler!?

Sungur81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
engelli çocuktan dolayı bakım maaşı alıyorduk. Babamlarla birlikte kirada oturuyoruz ama babamın evi var boş evi tadilat aşamasında kiraya verince gelir gösterecez dememize rağmen emlakçılar odasına görüş aldık diyorlar kirayı yüksek gösterip kesmişler maaşı neye göre boş kullanılamaz durumda olan eve kira yazıyorlar

Sungur81
ev boş ise emlakcılara sorup şu kadar kıra getırir deyıp işlem edemzler emsal kıra bedelı geçerlı olur . 2022 de işlem öyle.evınızın oldugu yerdekı benzer evler kaça gidiosa o emsal deger olur 500 ise 1000 diyemezler 1000lik isede 500 diyemezler.kısaca o ev kıraya verılmedıgı sürece kıradaymıs gibi işlem edemzler.birde şöyle bişi var evin tamırı bitince belkıde kıraya vermeyıp sız ya da babanzı taşınır.veya babanızla bırlıkte sız taşınırsınız elin evine kıra vermektense kendı evınızde oturursunuz böle oluncada ev kıra gelır getırmz

Diyemezler, diyemezler, diyemezler demekle sorun çözülmüyor!
Demişler ve kesmişler!
Sungur81

Yazılı itiraz dilekçesi sunabilirsiniz, dilekcenize de yazılı cevap vereceklerdir.
Dilekçenize verilen cevaba göre hareket edersiniz. İleride şartlariniz aylık almaya uygun hale gelince yeniden başvurabilirsiniz.

Ne yapmam lazım ozaman benim emlakçılar odasına sorup resmi yazı alırlarmış öle yetkileri varmış kanun öyle diyor dediler

Bir evim var ve birde apartım var. Evimde oturuyorum, apartım kirada. İşten ayrılırsam 2022'ye başvurucam...

Gelir ne olarak baz alınıyor? Emlak vergisi, kira vergisi düşülüp mü hesaplanıyor gelir. yoksa atıyorum 500₺ kira alıyorum direkt bunu mu yazıyorlar gelire?

Ankyra
problem çözülmeyebilir ama uygulama öyle.memur işgüzarlık ettık kerri bahanemı bıtecek kesmesı için.durumu bilmeyen sormayan engellıde hakkı olanı alamayacak

kenan91
işten ayrıldıgında sosyal güvencen olursa maaşı alamazsın mısal emeklı olarak çıkarsan ama heç bi güvence olmadan işten çıkarsan başvuru edebilin dedık kerri cevaba gelek
kendı ıkamet ettıgın bişi olmaz ama apartın kırada ıse 48.soruya ,kıracı yok boş ise 49.soruya göre işlem edılır.vergilere bakmazlar

Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

Slm bu kanun maddelerine nerden ulaşıyorsunuz yanlış hesaplama var bu maddelere göre o maddeleri yazarak itiraz etmek lazım

Üst Alt