Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Bosver hassas biridir o" söylemi...

KUZEY

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
"bosver hassas biridir o"

forumun birinde admin olmustum, gel git zaman forumda bazi eksikleri gordum ve mudahale ettim gereksiz konularda cok fazla polemik oluyordu.

Gunun birinde hayatini kayip eden biri icin baslik acilmis,gelen giden bu acilan basliga bassagligi dileklerini yaziyor, birileride olen kisi hakkinda ileri geri sayiyor... dedim ki hayatini kayip etmis biri icin ailesine bassagligi dilenir polemik yapilmaz. Demez olaydim nerden dedim :) bir sayfa yazi yazdilar.

Yukarida aktardigim kucuk bir yasanmislikti buna benzer bir iki daha olay olmustu basliklari kilitlemistim...

Gelelim sonuca bir bayanla tanistim forumda... bu arkadas yazmis oldugum bir konu hakkinda bana cok kizmis cevap yazacakmis... baska bir arkadas onu frenlemis demis ki "o arkadas biraz hassas" bosver... :))

Buyurun en okumusu bile bunu yapabiliyor,insan karekteri elbette onemli ancak toplumu yonlendiren aliskanliklaridir,aliskanlik dedigin ozunde bir kultur'dur.

Yinede geneli yargilamak bize dusmez, on yargili olmayacagim nedeni, engelli olmayan cok arkadasim var... On yargili olan olsun bu bir secim,engin olmak bize dussun usta...

Size bu konuda katılıyorum,Kuzey bey..Aynı şey bana da yapılmıştı.Arkadaş iyi biridir öyle demek istememiştir gibi el altından olayı kapatmış..Belki gerçekten öyle dedim ve belki iyi biri değilim,bunu karşımdaki insan kendi deneyimleriyle anlasın.Nereden bilebilirsiniz ki benim ne demek istediğimi,arkadaş cevap yazdığında gerçekleri öğrenecek zaten,engellemenin ne gereği var...Birşeyleri doğru anlayıp anlatabileceksem eğer,kavga etmeye bile değer..
İnsanlar özelden bir şekilde engellenmeye çalışılıyor,o alıngan,onun sorunları var,boşver değmez gibi şeyle insanları yanlış tanıtabiliyorlar..Bu da insanların ne kadar kontrolleri elinde bulundurmak istemeleriyle alakalı birşey,ne kadar iyi niyetli olsa da...Cehenneme giden yollar da iyi niyet taşlarıyla döşenmiyor mu.;)
Herşeyi biliriz ama bilmediğimiz bir şey var,bazı şeyler konuşularak çözülür,bastırılarak değil...;):)

Sehribanu yazınızda kesinlikle katıldığım noktalar var..Bu olay formlarda değil kişinin özel hayatında ki insanlara karsıda yasanıyor.Kırmadan dökmeden uygun bir dille anlatmayı yada anlamayı beceremeyenlerin engellemeleri..
Özel hayatımda kişilerle ilgili ne tür problemim varsa kesinlikle konusurum konusuyorsam zaten bu ona verdiğim değeri gösterir.Önemsiz insanlar için laf etmeye değmez.
Düzgün ilişkiler doğru iletişimle kurulur.Bosuna dememiş atalarımız insanlar konuşa konuşa anlaşır diye.

Hicbir zaman engelimle ön planda olmak istemedim,herkesin bir karekteri var, dusuncesi var, yada dunya gorusu vardir. Benim dunya gorusumu begenmeye bilir insanlar,aksi yonde fikri olan bunu paylasir,insani insan yapan dusunceleridir... Boy,poz,kilo,ebat,vucut yapisi,engel..

insan dusunceleriyle vardir.

Benim bu yasamis oldugum olay bize birseyi gosteriyor... insanlarin dis gorunusu, durumu, boyu,kilosu,inceligi vs... hesaba katiliyor kafalarinda bir fikir olusuyor.

Bu seye benziyor insan insanami asik olur bedenemi,beden insanlarda bir fikir olustuyor,olusan bu on yargiyi parcalamanin on kosulu toplum icinde daha cok yer alabilmekten geciyor.

Öncelikle herkese merhaba. "İnsan"; lütfen bu sözcüğü iyi kavrayalım, ben insanda tek engelin beyinde olduğunu düşünürüm. Ben engelli değilim ( düşünsel anlamda olma ihtimalim yüksek:)) ve başka bir sitede, üye olan bir bayan arkadaş ile bir konu üzerine tartışırken söylemini ikiyüzlü ve samimiyetsiz bulduğumu söylediğimde bana verdiği cevap ağır hakaretlerle beraber kendisine bayan olduğu için saldırıda bulunduğum şeklindeydi. Önce şaşırdım ama şunu anladımki arkadaş beyinde engellemiş kendini, fiziksel olarak çok normal olsada düşünsel anlamda kendini cinselliği ile engelli konuma düşürmüş. Oysa konu ne erkek-kadın ne de onu çağrıştıracak biçimdeydi. Çok uzattım, kısacası engelli engelsiz olayı aslında insana bakış açımızda gizlidir, tüm engelleri biz yaratırız, engelsiz görünsekte asıl engelli engelsiz olduğunu sananlardan kaynaklı. Sevgi ve saygımla...

Sehri sana katılmıyorum.Olayları bütünsellik içinde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.Düşüncelerimiz durduk yere oluşmaz.Düşüncelerin oluşmasında bi sürü olayların etkisi vardır.Bu bütünselliğe hakim olmayan biriyle tartışmanda bu bütünselliği daha iyi bilen birinin müdahale etmesi kadar doğal bişey yoktur.Tartışmaların amacı daha iyi ve doğruyu bulma çabasından sapmamalı.Saptığı anda birilerinin müdahalesinde ben hiçbir sakınca görmüyorum.

Sevgili Kuzey o arkadaş biraz hassas kelimesinden çıkardığın anlam bana Nedim Ünlüye
itiraz eden kadının bahanesini andırdı.(Yazdıklarının tamamına baktığımda özürle ilgili bir söylem yok)

Hasan,bu konuyu uzatmak istemiyorum ,ama amacından saptıran kişiden kaynaklı bir sorundan dolayı dahi bile olsa gereksiz bir müdahale olduğunu düşünüyorum,başkaları ne düşünür bilmem ama bana yapılması hoşuma gitmez...Amacından saptıran kişi de günün birinde öğrenecektir,geç olur ama bir şekilde öğrenir karşısındaki insanı..Kendi bakışaçımızı başkalarına empoze etmenin doğru olmadığını düşünüyorum....

Sehri konuyu sen açtığın için değindim ben.Yalnız şunu merak ettim.İnsanlar düşüncelerini değişik platformlarda neden beyan ederler.Bu beyan etmenin altyapısında empoze etmek kendini ifade etmek veya kendini isbat etmek gibi bi sürü etken rol alır.Senin empoze etmenin doğru olup olmdığını düşünmen bişeyi değiştirmiyor ki.Bu süreç sen farklı düşünsende bu şekilde işliyor.

Hasan,doğru olsa da olmasa da önemli olan düşünceni ortaya koymaktır..Anlaşılmadan ve anlamadan ket vurulmuş düşüncelerle yarı yolda kalıyorsun...Mutlaka değişir birşeyler,herşeyi doğal akışına bıraksak...

Üst Alt