Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy-kilo nedeniyle askerlikten muaf olmaya dair..?

nacceyep

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar ben 21 yaşındayım Boy:179 Kilo:124 çürük raporu almak istiyorum sebebinide söylim kimse saçma sapan konuşmasın babamın işlerinin başına geçtim ve ben askere gidersem işlere bakacak kimse yok ki doğal olarak aile geçimini sağlicak kimsede olmayacak sorum şu raporu verirlermi verirlerse ileride ne gibi zorluklar yaşarım teşekkür ederim...

arkadaşım,askere giden birçok genç ev geçindirme zorunluluğuna rağmen askere gidiyo.maddi durumunuzu bilmem ama bildiğim birçok insanın parasal zorluklar altında askerliğini yaptığı.rapor alarak öncelikle vicdanın rahat edicekmi.çünkü sağlık problemin yok,sadece fazla kilon var profilinden okuduğum kadarıyla. saçma konuşmayın demişin ama bence sen saçma bi soru sormuşun

Bak arkadaşım 6 tane boğaz benim elime bakıyo 1.5 senedir bu yüzden erteliyodum zaten yani kısacası Allah bana ben onlara...Ayrıca sorduğum soruya da bi kaç bişey daha eklim omurga eğriliği ve düz tabanlık var zaten dik duramıyorum yani tam olarak... Bilmem anlatabildim mi ?

Özellikle OturanBoğa isimli arkadaş o bu konularda bilgili birine benziyo ondan cevap alabilirsem sevinirim...

Boyunuzun son 2 hanesinden 3 çıkartın: [177] 77 - 3 = 74
Kalan rakama 30 ekleyin: 74 + 30 = 104

Bulunan sayı (104 kg) olmanız gereken maksimum kiloyu gösteriyor. Bunun üzerindeki kilolarda dahiliyecinin görmesi için hastaneye sevk ediliyor ve genel sağlık kontrolü ile birlikte bazen efor testi de yapılarak sağlık kuruluna aktarılıyor. Kurul 1 yıl sonraya erteler. Bir yıl sonra bir daha aynı kontrolü yapar ve bir yıl daha erteler. 3. kontrolde eğer kilo/boy oranı yine öngörülenin üzerindeyse, muafiyet kesinleşir...

Lütfen bi bakın yarın askerlik işlemlerine başlayacağım :)

S.a arkadaşalr öncelikle şunu söylim net kendim ölçüm yaptım Boy:175 Kilo:125 yarın sevk için başvuru yapıcam ama kafama bişe takıldı biliyorum bu halimle raporu yani ertelemyi alabiliyorum ama bir arkadaşım 2 ay içinde çürük raporu aldı Boy:177 Kilo:128 di çocugun gitti anlattıgı şu gittim komutanın karşısına çıktım rapora baktı boy-kilo yazan sonrasında seni bu şekilde askere alamam demiş sormuş askere gitmek istiyomusn diye o da olmasa da olur tavrında bi cevasp vermiş ve komutan çık dışarı düşün demiş yarım saat bu gitmiş 1.5 saat dışarıda dusnmus tasınmıs takılmıs filan içeri gelip komutanım ben kararımı verdim askerlik yapmak istemiyorum demiş komutan tamam git şu tarihte gel demiş çocuk 15 gun sonra tekrardan gitti heyete onaylattı raporu muhurleyip çocuga verdiler 1-1.5 ay sonrada ankaradan rapor geldi çocuğa savaşta ve barışta askerliğe elverişsizdir diye şimdi sorum şu bende gitsem aynı şekilde 2 ay içinde raporu alabilirmiyim ?

1.75-3:1.72+30:102 kg olmanlazım 125 kılo çok fazla almazlar

Abi biliyorum almayacakalrını :) Ama ben sadece şunu merak ediyoum arkadaş 2 ay içinde aldı raporu hani benimde böle bi imkanım olurmu acaba ?

yarın sabah işlemlere başlayacağım nolur bilgili biri cevap versin :(

evet arkadaşlar aile hekimindeki muayenede 173 boy 126 kilo çöıktı çarşamba günü askeriyede gümüşsuyundayım ne olur sizce ?

askerlik için kilom engel veya sorun olurmu

1990 doğumluyum askerlikle ilgili yoklamaya v.s hiçbirşeye gidememedim kilo sorunum var cevremdeki insanlar yirtarsin diyorlar ama gitmek istiyorum bugün askerlik şubesine gittim ama mesai bittiği için muayene olamadım yoklamayı yaptırdım pazartesi gel dediler BOY:1.73KİLO:117Ayaklarım taraklı ve 46 numara acaba ne gibi sorunla karşılaşırım yardımcı olabilirmisiniz rica ediyorum bilgilendirirmisiniz.

Evet arkadaslar tekrar soruyorum sizce ilk seferde rapor alma ihtimalim nedir ?

komutana yalvarsan gene almazlar çok kılolusun dedikya...

Arkadaslar carsamba muayene yapildi doktor hicbise sormadi cuma gel dedi gittim bugun elime bi kagit verdi kagitta benim solemedigim seleri yazmis 1 sene erteleme demiste kagida yazdigi seleri sanki ben solemisim gibi yazmis iyide onlari ben solemedim belki benim solediklerimi yazsa erteleme alamadan rapor alabilirdim simdi saat 1 bucukta heyete cikicam ne yapsam raporu alabilirim ertelemeyi iptal ettirip rapor alabilirim yani ? OturanBoga nickli arkadas yardimci olursan cok sevinirim

Ne yaptın nacceyep? Kilo muafiyetlerinde ancak 3. kontrolde tam muafiyet veriliyor. Yani iki kere uzatma, üçüncüde muafiyet.

Üst Alt