Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy kısalığı ile aldığım ehliyetteki kodları nasıl kaldırtabilirim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Skolyozum var, ortopedik engelliyim. Boyum 1.40
Ehliyetimi 2013 senesinde H sınıfı olarak almıştım.
Daha sonra ehliyetimi yenilerken ehliyete 2 adet kod yazıldı. Bunlar pedal ve koltuk yükseltme.
Raporum da eski, araç almak isterken muhtemelen yeni rapor isteyecekler.
Ben yeni rapor çıkartıp komisyonda bu kodları kaldırtabilir miyim sizce, sadece otomatik vites kullanabilir yazılsa mesala.

Bunu şu yüzden istiyorum, tertibat olursa aracımı babam kullanamaz.
Ehliyet alırken direksiyon derslerine ve sınava i20 ile girmiştim. Altıma minder aldığımda ayaklarım pedallara yetişiyordu.
Hali hazırda da i20 almayı planlıyorum.

@RoronoaZoro, Boy kısalığı engeli ile pedallarda uzatma yapılmazsa araç alımında ÖTV'den muaf olamazsınız, mutlaka donanımlı olmak zorunda aracınız.
İki seçeneğiniz var, pedalların uzatılması veya gaz-fren sistemlerinin ele alınması.

ÖTV indirimli alacaksan zaten baban kullanamayacak. Tertibat kaldırayım derken Ehliyetten olabilirsin. bence çok kurcalama bak engellilere karşı savaş açtılar ehliyetine el koyabildiklerinin el koyuyorlar sonra pişman olabilirsin.

Üst Alt