Kısa boylular nasıl ehliyet alır?
Merhabalar, ben 23 yaşındayım ve eklem kısalığı rahatsızlığım var. Her hangi bir hareket kısıtlamam yok sadece boyum kısa (1.30). Yaşım geldiğinde ehliyet için rapor almaya gittim ama kendini bilmez bir doktora bana gülerek 1.50 altına rapor vermiyoruz dedi.(B sınıfı ehliyeti kast etmiş). Sonra uzunca bir süre ilgilenmedim ama araştırmaya başlayınca gördüm ki H sınıfı olarak alabileceğim bir sürü alternatif varmış.Yani açıkçası ben özel teçhizatlı araba istemiyorum benim için en önemli maddelerden birisi aslında yani alacağım ehliyetle sadece kendi arabamı sürmeyeyim. Araştırmalarım sonucu benimle benzer sorunları olan insanlar H ehliyette otomatik vitesli araç kullanabilir diye rapor alabiliyorlarmış. Sonra kendi kendime düşünürken işte ek pedal yaptırırım koltuğun altına kendim yükselti yaparım çok rahat kullanırım diyorum. H ehliyet için alacağım rapora Gaz-fren pedalı yükseltilmiş araç kullanabilir diye madde ekletebileceğimi gördüm yine bu sitede ve bana en uygun raporun ve ehliyetin bu olacağını düşündüm.
Açıkçası şimdi sizlerden bana biraz yol göstermenizi istiyorum.Çünkü isteyeceğim kriterde ehliyet alamam korkusuyla bu işe girmeye korktum ve uzun zamandır uzaktım.Şimdi ilk önce rapor için hangi tip hastaneye gidersem daha rahat alırım.Rapora ne gibi madde ekletmeliyim.Doktor bana öyle bir rapor veremeyiz demesin. Alacağım rapora ötv-kdv indiriminde yararlana bilir maddesi eklete bilirmiyim onun kriteri nedir. Rapor alırsam muradıma erersem gideceğim ehliyet kursu aracı bana uygun olur mu yani ek pedal yüksek koltuk gibi. Bilgilerinizle ve deneyiminizle bana yardımcı olursanız sevinirim.
TEŞEKKÜRLER