Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy kısalığı sebebiyle engelli raporu alabilir miyim?

birgulum_52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,ben 40 yaşındayım boyum 1.38 cm .engelli raporu almak istiyorum çünkü iş bulamıyorum işverenler bana iş vermiyor kemiklerimle ilgili ciddi bı sıkıntım yok ama toplumda büyük sıkıntılar yaşıyorum sizce rapor alabilir miyim?

birgulum_52

Merhaba,

Rapor vermeye yetkili hastanelerden engelli raporu alabilirsiniz. Hastane randevu hattını arayın, sağlık kurulu randevusu almak istediğinizi söyleyin onlar size yardımcı olur, heyete girmeden önce hastaneye ulaşıp evrak veya bişey istiyorlar mı sorun MEsela kimi foto ister kimisi kendisi çeker..

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.. akondroplazi hastaları bu hakkı kazandı (cucelik)beni de mi o sınıfa sokarlar bilmiyorum benim yalnızca gelişim geriligim var vücut butunlugum tam kemiklerim sağlam.ama bu raporu sonuna kadar hakketttigimi düşünüyorum metro da ,otobüste her yerde sıkıntı yaşıyorum iş bulamıyorum

Sadece boy yüzünden engelli raporu alabilenler var mı acaba merak ediyorum

İyi akşamlar. Akondroplazikim. Boyum 134 cm. 40 yaşındayım. Geçtiğimiz ay ortopedinin akondroplazi teşhisiyle sağlık kurulu heyet raporumu %40 oranlı olarak aldım. Ayrıca geçtiğimiz hafta il engelli ehliyet kurulundan da özel tertibatlı araç için ılan heyet raporımu aldım. Hiç bir sıkıntı çıkmadı. Yine sorunuz olursa buradan cevaplayabilirim. Yolunuz açık olsun.

güzi

Eşimin boyu 143 cm,yaşı 35 ve eşim bayan.. engelli raporu alabilir mi?

Fredy22 sadece boyu üzerinden alır veya alamaz diyemem. Başka tipik akondroplazik göstergeler var mı? Doktorun değerlendirmesi gerek.

Güzi merhaba,senin başka bi Rahatsızlığın da mı vardı yoksa sadece boydan mi aldın raporu merak ettim

birgulum_52...birgül hanım siz ne yaptınız,en son temmuz ayında yazmışınız rapor alabildinizmi??

Deathless malesef bir türlü gidemedim işverenim izin vermiyor aylardır tek başıma çalışıyorum ben de öğrenmeye çalışıyorum eğer alabileceksem işi bırakacağım özel sektör böyle malesef hareket ettiriyorlar😔

@eathless gidemedim henuz

Üst Alt