Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boynumu çevirmekte zorlandığım için ehliyet verilmedi. Ne yapabilirim?

kahraman67

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
mrhblr , geçen yıl H sınıfı ehliyet almak için başvurudum fakat boynumda kıst olduğu için ( sağa ve sola çevirmende zorlandığım ) için heyetten olumsuz kara çıktı ve ehliyet alamadım. tekrardan başvursam bi değişklik olurmu? ayrıca boy kısalığından ötv muafiyetinden yararlanabiir miyim?

Vermemeleri normal değil mi? Boynunu sağa sola çeviremdiğinde kaza yapma olsalığın artmaz mı ani refleks olara hareket ettirmek istediğinde iş işten geçmiş olacak. Oturduğun yer sakindir sorun çıkmasa da risk epey fazla. Değişiklik olacağını sanmıyorum. H sınıfı ehliyet kalktı gibi açıklamalar okudum ne kadar doğru tam detayını bilemiyorum. Konu hakkında daha bilgili ark.lar yardımcı olacaktır.

Alman normal değil bence. Avrupa ve Amerika'da her türlü eksiklikleri gidermeye aparatlar kullanılırken, bizim ülkemizde direk olarak ehliyet verilmeyerek çözüm bulunuyor.

O eksiklikleri giderene kadar üstünden çok zaman geçer. Öyle bir aparattan dahi haberi yoktur bizdekilerin. Gelişmekte olan ülke statüsünde olduğumuz için zaman alır gelir mi o da belli olmaz malesef.

Aynı durumdan ötürü 2 yil önce bana da sürücü olamaz kararı verdiler. Itiraz ettim heyet sağlık kurulunda da sürücü olamaz kararı cıktı. Yakin zamanda tekrar başvuracağım cunku 2 sene beklemem gerektiğini söylediler. Siz de suretinizi bizimle paylasirsaniz çok iyi olur

Engelli Ehliyeti Hk.

Merhabalar, ben 2018 yılında engelli ehliyeti almak için başvurdum fakat heyetten boyun kısıtlığı olduğundan o zaman olumsuz karar çıKmıştı. Tekrardan başvuruda bulunsam ehliyet alabilmek için karar yine aynı olumsuz olur mu? bu konuda tavsiyeniz nedir ?

Artık H sınıfı ehliyet verilmiyor. Hepimiz B sınıfı kullanıyoruz. Eskiden B olanları H ile değiştirdik. Şimdi tekrar B ye geçtik.
Boyun dönmüyorsa ehliyet için onay vermiyorlar.

Üst Alt