Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun-Bel fıtığı, astım, skolyoz ve menisküs için rapor alabilir miyim?

Adanedhel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Öncelikle beni aranıza kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar,

G54.2-Servikal kök bozuklukları, başka yerde sınıflanmamış (63A5)
J45.9-Astım, tanımlanmamış, (karar SFT fev1 %89 eforlu işlerde bulunması sakıncalıdır)
M50.1- SERVİKAL DISK BOZUKLUKLARI, RADIKÜLOPATİ İLE
M23.2 Menüsküslerin yerleşimbozukluğu, eski yırtık veya yaralanmaya bağlı
5 derece torakal skolyoz mevcut.
K21-GASTRO-ÖZOFAJIFAL REFLÜ HASTALIĞI

HER İKİ ÜST 5/5
HASTANIN AĞRILARI DEVAM EDİYOR. RV AĞRI POLİK. YÖNLENDİRİLDİ...
FTR TAMAMLANDI.

Elimde şimdilik bunlar var. Astım için sft yi buraya nasıl ekleyebilirim bilemedim. Bir de EMG raporum var sağ kolumda sinir sıkışması olduğuna dair. Bunlara ek varis problemim var (2008 de teşhis konulmuştu önümüzdeki hafta tekrar gideceğim)
Bunlarla sizce heyete başvurmalı mıyım? 3 farklı doktor boyun fıtığımın çok ciddi olduğunu ağır iş yapmanın riskli olduğunu, spor dahi kontrollü yapılabileceğini, olabildiğince erteleyip 35 yaştan sonra ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ftr kesinlikle işe yaramıyor şimdi algolojiye kayıt açıldı. Sizce ne yapmalıyım, başvursam yüzdelik kaç olur? Bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Çok teşekkürler herkese geçmiş olsun.

J45.9-Astım, tanımlanmamış, (karar SFT fev1 %89 eforlu işlerde bulunması sakıncalıdır) Bir puanlama olur mu acaba?

20 yıldır astım tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Astımdan oran alabilmeniz için fev1 değerinizin oranı %80 in altında olması lazım.Aksi halde oran verilmez.
Bel fıtığında ise mr sonuçlarına bakarak oran verilir.bel fıtığınız varsa oran %8i geçmez.

Adanedhel bu değerlerle hiç bir oran alamazsınız astımdan daha öncede belirtmiştim.

umut2135
Dün yazdınız sanırım ama göremedim yorumlarda o yüzden sordum tekrar kusura bakmayın. Nasıl silindiğini henüz bilmediğim için de yorumu kaldıramadım.

serdargoodman58
Serdar bey, %76 lardaydı brequal verdiler ve singulair toparladı şimdi %89 işte. Son olarak mr sonuçlarımda bel ve boyun fıtığı olduğu yazıyor

Adanedhel kardeşim sürekli kullandığın ilaçlar varsa belki yüzde 20 alırsın astımdan,
mr sonuçlarına göre bel fıtığından alacağın oran en fazla yüzde 8,boyundan da yüzde altı alırsın

serdargoodman58 bu dgerlerle %20 alması imkansız alırsa bile
ankara merkez sağlık kurulu fev1 değeri 80 altında olmadığı için onaylamıyor
sft testini istiyor raporla birliktre.

Umut Bey, sürekli kullandığı ilaç varsa ve heyete ilaç raporlarını sunarsa ve akciğer röntgeninde astım belirtileri mevcutsa oran verilebiliyor
@Adanedhel heyet sonucunu burada paylaşırsan bizde bilgilenmiş oluruz

serdargoodman58 sedar bey sürekli ilaç kulanılması durumunda bile merkez sağlık kurulu ve hastane
heyeti solunum testini göz önünde bulunduruyor sitede ve mevcut hayattada çok karşılaştığım bir durum bende
20 yıl üzeri astım rahatsızlığım var dediğim gibi hatane oran verse bile merkez sağlık kurulu
fvc ve fev1 degeri 80 altı olmaması durumunda iptal ediyor oranı.

Henüz başvuru yapmadım. Yeni mr larım cuma günü değerlendirilecek. Ancak boyun fıtığımın ilerlemesi sebebiyle askerliğime yine erteleme verdiler. Astım yüzde 20 ediyorsa kesin başvururdum diğerleriyle bi yüzde 20 daha çıkabilirdi çünkü.

Adanedhel ilerki zaman yıllarda fev1 değerin düşecektir
Zamanla ilerki zamanlada baş vurursun rapora.

Bugün mr larım çıktı önce ftr ye gittim boyun fıtığımın ameliyatlık olduğu için (yüksek), bel fıtığımında ilerlediği için (düşük) oranla balthazard formülüyle hesaplanabileceği ama 18 civarı edeceği söylendi. Nöroloji, sağ kolda güç kaybı tespit etti ve beyin cerrahına yönlendirdi. Astımdan bir derece alabileceğimi bilsem başvururdum zira daha varis için kalp damara gideceğim. Menüsküse puan veriliyor mu onu da bilmiyorum tabi.

Adanedhel meniküs e oran verilmez variz içinde çok
İlerlemiş olması gerek oran alabilmen için.

Skolyoz da yüzde 5 zaten bir şey etmez sanırım. Ayak bileklerim yeşil mavi yüzlerce kılcal damar iziyle dolu. Artmış varisim ama yüzdeliğe girer mi bilmiyorum tabi. Reflüye var mı?

Üst Alt