Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun bel fıtığı ve diğer hastalıklarımın engel oranı nedir?

lm_lm

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Merhaba bende ameliyat derecesinde boyun ve bel fıtığı var.
ayrıca talasemi tasiyicisiyim .romotoid artrit var. sol ayak
kırık yanlış kaynamadan sis ve ağrılı ayakta çok duramıyorum.
ayrıca 20 yıldır panik bozukluk tedavisi görüyorum. antidepresan iciyorum acaba bunların oranı ne olur ? saygılar.

Merhaba,

Şunu biliyorum, boyun ve bel fıtığından ayrı ayrı oran vermiyorlar. ikisinden hangisinin oranı yüksek ise onun oranını alıyorsunuz. Bu 7-13 puan arası değişiyor.

Merhaba Ben 20 yildir anti depresan kullanıyorum panik bozukluk için.Ayrıca bel fıtığı boyun fıtığı boyun duzlesmesi. Talasemi minör (Talasemi taşıyıcılagi) ve yaklaşık 40 yıldır alopesi areata hastasıyım yani tamamen kil dökülme .. Acaba bunlardan ortalama kaç puan alabilirim. teşekkür ederim.

Birde alerjik rinit var raporlu ilac kullanıyorum.

bende bir de alopesi areata var tüm vücut 40 yıldır . lütfen bilgisi olan var mı

Kısaca fikri olan varmi rapor için uğraşmaya değer mi ?

Panik bozukluk 20 yıllık ilaç kullanımı rapor alabilir miyim lütfen birisi yardımcı olsa.

lm_lm
Diğerlerini eleyip,(panik bozukluk)üzerinden yorum yapalım.
20 yıldır panik bozukluk tedavisi alıyorsanız bununla ilgili hastane kayıtlarınız, varsa hastane yatışınız,bunları epikiriz olarak toplayın,diğer omurilik ile ilgili sorunlarınız Mr sonuclarına göre değerlendirilmeye alınır.
Biraz zor gibi görünüyor ama diğer saydığınız hastalıklardan aldığınız %deler balthazart formülüne göre hesaplanıp değerlendirilir.
Panik bozukluk,20 yıldır tekrarlıyorsa anksiyete üzeründen değerlendirilir tedaviye rağmen düzelmyen %40 bu şekilde raporunuz çıkabilir.denemekte fayada var/Sağlıcakla...

OğuzHan112

Merhaba ben de 3 yıl önce boyun fıtığından ameliyat oldum. 4-5-6 omurlarda protez var. Bankacıyım. Bilgisayar karşısında oturmaktan sırt kaslarım bitmiş. Ameliyat sonrası boyunluk çıkınca kafamı tutamadım fizik tedavi oldum. Aynı amelitatda sağ bileğimden sinir sıkışması ameliyatı oldum. Şimdi boynumda düzleşme başladı. Sırtım çok ağrıyor. Sol elim de sinir sıkışması arttı. Ameliyat olduğum sağ elinde yeniden sıkışma bsşladı. Yarın sağlık kurulunda beyin cerrahisine gidicem. Puan alırmıyım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alırsınız ama %40 barajını gecmeniz biraz zor gibi.
Tabi yine de Mr sonuclarına ve daha önceki öykünüze göre puanlama yapılır.
Sağlıcakla ...
Gülsüm yıldırım

OğuzHan112

Endogrinden %10 oranım var zaten. Yenileme içşn girdim kurula. Bu kurulda astımdan da %20 alıcam gibi. Buradan kaç puan alırım sizce. Bende bir de bel fıtığı var.

Cevap verdiğiniz içinde çok teşekkür ederim. Çoğu kişi dönmüyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bilgisi olmayan dönmeyebilir,
Moral bozmak istemem .
Zaten heyet öncesi doktorlar ön muayenede size acıklama yapar olur yada olmaz biraz bilgi sahibi olursunuz.
Benim fikrimi soracaksanız %40 zor gibi.

Heyet lütfen yardım

Arkadaşlar bugün hipertansiyon 10 aldım astım 20 aldım .psikiyatri panik bozukluk kısmen düzelen yazmış.. fizik tedavi bel boyun fıtığı +sol ayak bilek kirik sekeli yazmış acaba psikiyatri ve fizik tedavi kaç puan eder teşekkür ederim.

yüzde 40 ı geçer gibi bence
astımdan yüzde 20 veriyorlar mı ilginç sft testine bakarak vermişlerdir herhalde

rica ederim yaşınız kaç sigara içiyor musunuz sft yi etkiliyor galiba bunlar kaç senedir astımsın

anladım.. panik bozukluk tanısı yazıyor mu e nabızda yoksa psikiyatrik muayene tanısı mı yazıyor

e nabızda yazıyor dimi?

fizik tedavisiz yüzde 46 filan alırsın dediklerine göre tahminim öyle

Ukican06
Evet e nabızda .. Teşekkür ederim.. inşallah çok sagolun. pazartesi belli olacak sanırım.

rica ederim bende niye psikiyatrik muayene tanısı yazıyor ki ona kafam takıldı bende tanı yazmıyor .(

Ukican06
Bende yazıyor panik bozukluk. siz ne zaman girdiniz heyete kağıtta bir şey yazmıyor mu

ben 15 gün önce psikiyatriye gittim de bipolar bozukluk dedi ama daha tanı yazmamış bu başka hastalık yeni

engelli raporunu 2 sene önce aldım yazıyor

Ukican06
Bende 20 yildir tedavi görüyorum ilaç içiyorum. yinede kısmen yazmış . bakalım ne olacak.

önceden niye başvurmadın ki engelli raporuna benim hastalık seninkinden daha ağır bu arada

Ukican06
Anne babaya bakmaktan ancak sıra geldi . baba vefat. anne alzheimer hala bakıyorum. evet daha ağır eskiden bir ara o teşhis bende de vardı ve okb de vardı.

lm_lm
Astım %20
Panik bozukluk kısmen düzelen %20
Hiper tansiyon %10
Raporun %43 olarak çıkar...

Ortopedi veye fizik (beyin cerrahisi) puan ekleyebilir/Sağlıcakla..

Gülsüm hanım merhaba
bu dediklerinizin hepsinin özürlülük cetvelinde karşılığı var. Fıtıklar için minimum yüzde yedi veriliyor. Hareket kısıtlılığı ayrı değerlendiriliyor. Cerrahi müdahale yapılmışsa yine ayrı bir değerlendirme yapılıyor. bununla ilgili Son yönetmeliğe göre yani mart 2019 yürürlüğe giren özürlülük cetvelini incelerseniz az çok ne kadar bir puan alacağınızı tahmin edebilirsiniz.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220.pdf

Üst Alt