Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatında sağlık yeteneği yönetmeliği 58 B 5 maddesine giriyor muyum?

baybars1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
ben TSK'da kıdemli yüzbaşı olarak görev yapmaktayım. Birkaç hafta içinde sabit veya hareketli protez takılarak boyun fıtığı ameliyatı olacağım.
TSK sağlık yeteneği yönetmeliği 58 B 5 maddesinde ''Yumuşak dokuların, organların ve kemiklerin içinde yer alan, vücut hareket ve vazifelerini bozan veya hayat için tehlike gösteren, ameliyatla çıkarılamayan yabancı cisimler.'' ibaresi yer alıyor.
Bu maddeye göre ''Kıta Komutanlığı olmayan kurum ve karargahlarda çalışır'' kararı alabilir miyim? Yani bu maddeye girebilir miyim?

Bu maddede ne demek istediği bence gayet açık siz bu maddeye giremessiniz sanırım ancak daha değişik görevlerde görevlendirilebilirsiniz yada görev yapamaz durumda iseniz sizde bilirsiiniz ki ona göre değerlendirilir
baybars1980

Birincisi; iki farklı Özel hastanede nöroloji ve beyin cerrahi doktorlarına bu maddeyi gösterdiğimde bana bu maddeye girebileceğimi, çünkü bahse konu protezin omurilik gibi vücudun en önemli yerine takılacağını söylediler.
Ikincisi; eğer giremeyeceksem sizce bunun sebebi nedir?
Üçüncüsü birçok Doçent doktorun bile internette söylediği "boyun fıtığı ameliyatlarından sonra ameliyat iyi geçse dahi vücuda protez takılırsa her iki el ile toplam 7 kilodan fazla yük kaldırmayın" ikazına sınıfım icabı en az 40 50 kilo sırt çantası taşımak zorunda iken nasıl uyabilirim?
Dördüncüsü maalesef sizin de bildiğiniz gibi askeri ortamda orta bir yer yok. Sağlık yeteneği yönetmeliği gayet açık. Ya Artı alıp sınıfıma devam edeceğim, ya eksi alıp sınıf değiştireceğim, ya da x alıp karargah görevi yapacağım. Rütbem icabı sınıf değiştiremiyorum. İki seçeneğim var. Ya sınıfi görevime devam edeceğim ya da karargah görevi yapar alacağım.

Benim yazdığım maddelere cevap verebilirseniz çok sevinirim.

baybars1980

Bence hareket kısıtlılığına yapılan atıf bu ya da başka bir maddeye dayandırılır ve karargah görevine dair karar çıkar. Bunu bilerek değil, mantık yürüterek söylüyorum. Siz bu yönde talepte bulunursanız, karar da bu yönde olabilir.

Boyun Fıtığı ile ilgili maddeler genelde [FONT=arial] Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı [/FONT][FONT=arial] Sağlık Yeteneği Yönetmeliği [/FONT]63' ncü madde de bulunmakta...

Üst Alt