Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı, tip 2 diyabet ve gastritreflü ile ne oranda rapor alabilirim?

Osman Dursun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bel fıtıgımdan 2 defa ameliyat oldum 3 kez ameliyat diyolar platin konacak diyolar boyun fıtıgımda var ameliyat deniyor ama daha ameliyat olmadım ilaclarla idare ediyor şekerim tip 2 kolestrolum 400 lerde ilac kullanıyorum gastritreflü var ne kadar rapor alabilirim

Hocam l2 vertebra korpusunda 9mm T11 vertebra korpurusunda 13 mm capında hemanjıom izlenmektedir l4-5 disk mesafesi minimal rölatif daralmış görünümdedir ve disk sinyali dejenerasyona sekonder azalmıstır l3-4 diskinin fizyolojik posterior konkavitesi düzleşmiştir l4-5 diskinde diffuz bulging zemininden gelişen sağ parasantrak herniasyon izlenmekte olup patolojinin reherniasyonu yada graünasyon dokusu olup olmadıgını ayırdı icin kontrastlı incelemelerin ilavesi gereklidir ayrıca aksiyel incelemelerde herniye olarak tanımlanan kısmın l5 kok basınını neden oldugu izlenmiştir bu düzeyde sağ foramen simetrigine kıyasla daralmıstır va sagital incelemelerde sağ foraminal l4 sinire aksiyel incelemelerde disk hipertrofik faset tarafından olusturululan minimal bası izlenmektedir l4-5 diskine komsu andplatelerde saglda yaglı dejeneratif sinyal degişikligi izlenmektedir spinal kord l1 seviyisyesnide normal olarak sonlanmakta olup kesit alanına giren kord kalibrasyonu ve sinyal intensitesi normaldir lombor lordoz azalmıstır aynı bolgeden ikinci ameliyatımı oldum şuanda aynı bolgenın solunda fıtıgım tazelemıs amelıyat denıyor platin takılacak diyor. Boyundada fıtık var Ameliyat deniyor ben bu durumda yüzde kac oran alırıım. şekerim tip 2 var kolestrol var bunlarıda dahiliye doktoruna sordum tip 2 şekerden yüzde 20 kolestrolden %10 alırsın dedi Bel ve boyundan % kac alırım.

trıgliserit surekli 400 uzerinde çıkıyor

kanım yüksek 19 cıkıyor sureklı 3 ayda bır kan vermek zorundayım

Servikal lordoz azalmıştır.
Vertebrada hafif sola rotasyon izlenmektedir.
Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyalleri normaldir.
Servikal intervertebral disk sinyalleri dejenerasyona sekonder hafif azalmıştır. İntervertebral disk mesafeleri normaldir.
C5-6, C6-7 disklerinde sağ santrolateral disk protrüzyonu izlenmektedir. Anterior subaraknoid mesafe daralmıştır. Spinal korda bası izlenmektedir. Sağ nöral foramen daralmış, köke bası izlenmektedir.
Diğer intervertebral disklerde taşma ya da herniasyon saptanmadı.
Servikal spinal kord sinyal intensitesi ve genişliği normaldir.

SERVİKAL SPİNAL MR TETKİKİNDE : İnceleme tekniği: SE T1 sagittal, GRE T2* aksiyal, FSE T2 sagittal

Son düzenleme:
İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, BİRDEN
FAZLA KOMPLİKASYONLA BİRLİKTE kolestrolumde yüksek ilac kullanıyorum ne kadar rapor alabilirim

Üst Alt