Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığının sol kola etkisi için deneyimi olan var mı?

BayKukla

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
230
Merhabalar
Boyun fıtığı teşhisi ve doktorun fizik tedavi önerisi sonrası arada bir yaptığım hareketlerin geçici çözümü sonrası uyku pozisyonundan dolayı mıdır bilinmez;

Boynumdan sol kürek kemiği itibariyle,omuz, sol dirsek lateral ve bilek bölgesi karpal tünelden serçe parmağımın ucuna kadar ağrı oluşturuyor.
Bu acı için hangi egzersizleri yaparsam yapayım bir müddet sonra geri geliyor. Yazın ortaya çıkmıyor ama şuan sol kolumu hareket ettirmek bile istemiyorum.

Sorum şu;
Bu sorunu yaşayan ve her saniye iğne gibi batan bu acıya çözüm üretebilen var mı?
Yoksa acı aksesuarı olarak yanımızda kol taşımak mı zorundayız?

Havalar soğudu, otur oturduğun yerde dışarıda işin ne

Egzersizden başka geçirici bir çözüm ben bilmiyorum... fıtık ne yazık ki durup durup tekrarlayan ağrı yapıyor.... özellikle yordugunuzda çoğalıyor....şimdi farklı fizik tedavi yöntemleri var onları da deneyebilirsiniz aslında...

@BayKukla,

Benim kardeşimde de benzer bir ağrı oluştu. Sonra fark ettik ki o kolunun üzerine yatıyor! Nasıl yaparsın bilmiyorum ama 10 gün dikkat ettiğinde çok muhtemelen ağrı ortadan kalkacaktır.

Soguktan cok korumak hareketsiz yasamdan kacmakla yeniliyor bu meretin agrisi
Birkac yil once hediye cekap yaptirinca doktor buyuk fitik bu nasil dayaniyorsun bunun agrisina demisti
Bende doktor hastane lafi oldumu tabani yaglayan biri olunca kendimce altetmeye calisiyorum
Sirtimi boynumu ne olursa olsun usutmuyor internette gordugum kedi durusu sirt hareketleri duvari iki elle ittirme hareketleri yapiyor gece yatarken sicak su torbasi koyuyorum
Yoksa gecenin bir vakti eger kipirdamadan yatarsam aglatacak gibi agri oluyor
Fizik tedaviyi bilegimi kirip zor iyilesince almistim
Valla allah yaratti demeden acitiyor fizikci
Kadindi bereket fizik tedavici iki gun erkek olani yapmisti gozumden yaslar akmisti gitmem fizikciye

@BayKukla,
Fizik tedavi alacaksın 45 gün git ve kilo ver. Sonra bisiklet ve yaz dönemi sırt üstü yüzeceksin. Sıcak sadece kasları gevşetir ve sinirleri geçici rahatlatır. Spor yapacaksın kaslari güçlendir ve bol bol yüz.

Dün x de kardiyoloji uzm.dr. sola yatarak uyuyun demiş kan dolaşımı rahat olur falan diye 1 sayfa yazmış. Bende sola yatınca kalp sıkışır ve daha riskli yatış pozisyonu dedim. Sağa yatıp ayak arası yastık kullanıyorum ve anne karnında olduğum cenin pozisyonunda yatıyorum.
Doktor masal anlatıyor ve bende şunu yazdım.

Yattım sağıma, döndüm soluma.

Sığındım sübhanıma.

Melekler şahit olsun dinime imanıma...😅🤣😂

Küçükken annem öğretti yatmadan önce okurdum. Sonra bu siyasi islamcılar geldi. Ne din kaldı ne inanç Ne o eski bayramlar Ne bayram namazları Ne aile kavramı Ne akraba bağı hepsini çaldılar.

174/68... 88 den düştüm. Aktif olarak bisiklet sürüyorum. kilolu olduğum zamanlar acı geldiğinde ben de kiloya yoruyordum. Kilo verdim acı veremedim.
Evden dışarı anca alışveriş ve bisiklet sürerek çıkıyorum. Soğuğu da görmüyorum sayılır.
Yatış pozisyonundan kaynaklı olabilir ama ona yapacak bir şey yok çünkü çocukluktan beri deli yatarım. Sabah uyandığımda amuda kalkık vaziyette uyanmasam uykuyu rahat geçirmişim sayarım.
Cevaplar için teşekkürler. Mecbur acıyı bal eyleyecez.

@BayKukla,

Kilo ile alakası çok fazla ağırlık bel ve bacaklara vuruyor. O yüzden kilo verip, spor yapacaksın yoksa ayak parmak ucuna kadar iner ve yürüyemez hâle gelirsin. Wc den kalkamaz duruma gelmemek için kilo ver. Yüz arkadaşım yaz kış yüz havuza git. Bisiklet bacakları çalıştır ama yüzme tüm vücudu hareket ettirir. Durumun varsa aylık 3bintl spor salonları var.

Üst Alt