Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun Kanal Darlığı SSM Servikal Spondilotik Miyelopati Ameliyatı olanlar var mı?

ahmettzc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 3,5 sene önce geçirdiğim trafik kazası sonucunda boynum kırıldı ve 6 ay önce yürümemde yavaşlama, akabinde idrar tutamama başladı ve çok hızlı bir şekilde ilerleme göstererek desteksiz yürüyememeye başladım. Yatağa bağımlı ve sağlıksız bir hale geldim. Hastaneye başvurarak Nöroloji ve Beyin Sinir Cerrahisinde yapılan Mr test sonucunda Boyunda Kanal daralması olduğu (SSM) bu hastalığın geçirdiğim trafik kazasından sonra yavaş yavaş ve Sinsi bir şekilde ilerleme gösterdiğini, en kısa sürede ameliyat olmam gerekiyor dediler. 5 gün sonra SSM ameliyatı oldum. Servikal Laminoplasti C2 ile C7 arası inceltme Plak ve Vida ile başarılı olarak sonlandırıldı. Şuan idrar - mesane sorunlarım çok şükür düzeldi. Duyu bozuklukları, duyma, görme, işitme, konuşma problemlerim düzeldi. Ameliyat öncesi ayağa dahi kalkamıyor ve ayakta duramıyor iken şuan ayakta durabiliyor ve çok yavaş ve dengesiz de olsa yürüyebiliyorum. Aranızda SSM ameliyatı olanların yaşadığı olumlu/ olumsuz tecrübelerini paylaşmalarını diliyorum.

Şuanki durumum:
FTR, Sağlık Kurulu Heyeti ve Nöroloji Doktoru kontrollerinde;
1. Spastik Parapleji / Kalıcı Felç tanısı
2. Engelli Raporum %45 / Kısmi Engelli / Kalıcı Engelli raporu
3. Neruda 600 - Gabapentin kullanmaktayım.

Üst Alt