Ahmet bey bende Skolyoz değilde boyun omurlarımda çökmeler oldu başımı taşımakta adeta zorlanıyordum. Daha sonra başarısız geçen ilk ameliyatımdan sonra 9 saat süren ikinci bir ameliyata 2007 yılında girdim.Boynumun hem arka hemde ön kısmından girdiler Titanyumdan yapılmış suni materyaller koydular. Ama Ameliyat sonrası çok zorlu bir süreç yaşadım 6 ay evde yattım. Daha sonra işimi bırakmak zorunda kaldım. Ama bugün için sorarsanız fena sayılmam yapabileceğim bir işte buldum. Ama tabii çok zorlu bir süreç yaşadım. Şu anda hep kontrollü yaşıyorum her hareketime dikkat ediyorum. Ani hareketlerden kaçınıyorum. Yani demek istediğim ameliyat olunca herşey bitmiyor.Bazan Ameliyat öncesi halimi aradığım günler çok olmuştur. Ama her hastanın ameliyatlara vereceği tepki de farklıdır. Kiminin ağrı eşiği çok yüksektir mesela.Kimisi normal yaşama dönmekte çok zorlanmaz,ama bu tip rahatsızlıklarda ameliyatlardan sonra normal yaşama dönme yüzdeleri çok düşüktür maalesef. Kim bunun aksini söylüyorsa bence yanlış söylüyordur.Bu Tip Durumlarda ancak felç olma durumunuz ( Allah göstermesin) varsa ameliyata girin derim ben.idare edecek durumdaysanız asla ameliyatı düşünmeyin.Bilmem yardımcı olabildim mi Ahmet bey.