Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bozukluk pilde mi, cihazda mi?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
sizlerden bilgilerinizi, tecrubelerinizi rica edecegim.zor durumdayim:(ne olur bilenler bilhassa Mehmet Aksit bey, beni bilgilendirirmisiniz.
oticon chili cihazimdan memnundum.bi bakima veremedim. sebebi;ayarlari bozulmasin. bide isitme merkezine gitmeyi hic istemedim:(galiba mecbur gidecegim:(
yeni pili takinca calisiyor cihaz. bir saate kalmadan sesler kesiliyor.degistir, degistir pil kalmadi diye pili cikarip silince tekrar biriki dakika calisiyor. tekrardan ayni islemi yapinca calisiyor.
ben bunu anlamadim. cihazmi bozuk pilmi bozuk:confused:pil duracell activair.
ne yapmaliyim.
cihazsiz yakinimdaki tiz sesleri bile duyamiyorum:(pesler zaten bitik. panikteyim lutfen bilenler yazarmi.

yoksa yoksa kulakmi gitti:(

shukufe bu durumda yapman gereken cihaza her zaman kullandığın pili dene gene aynı şey olursa muhtemelen sorun cihazda dır. Sende de öyle zannediyorum ki cihaz da sorun bende de çok oldu oluyor. Muhakkak bakıma ver. Daha sonra ayarı tekrar yaptır.

Ayarların bozulmasından korkuyorsan işitme cihazın aldığın yere götür bilgisayarlarına cihazın ayarını kaydına alsınlar. Tamire verip geldiğinde ayarı bozuk olursa kayda aldığı bilgisayardan cihaza aktarılır. Aklıma bu geldi.
Pil konusunda duracell markayı daha önce kullandım en fazla 14 gün dayanıyor. Kutusu bitikten sonra bu sefer ear-technic marka kullanmaya başladım en erken 15 günde bitiyor. Aralarında bayağı fark var. Şimdilik memnunum.

En son yaptırdığın ayar firmanın bilgisayarında duruyordur. Emin olmak istiyorsan kendilerine bir sor.
Cihaz test kutusu ile cihazın pil tüketimi ölçülebilir ama bunu yapabileceklerini zannetmiyorum. Muhtemelen firmanın tamir atölyesine gidecektir. Sevimli yaparsan ve ellerinde eskiden kalma cihaz varsa belki geçici olarak sana bir cihaz verebilirler. Benim selamımı söylemen de işe yarayabilir:)

Üzerinden 1 ay geçmiş, umarım sorunun çözülmüştür. ama çözülmemiş ise durum cihazından kaynaklı gözüküyor. Muhtemelen cihazında bir parça kısa devre yapıyor ve pilin enerjisini olması gerekenden fazla harcıyor. Pili biraz dinlendirdiğinde pil enerjisini topluyor ve taktığında kısa süre de olsa cihazını çalıştırıyor. Oksitlenmeden kaynaklı da olabilir ki eğer yakın zamandan cihazının içi açılmadı ve bakımı yapılmadı ise yüksek ihtimal oksitlenmeden kaynaklıdır. Geçmiş olsun umarın az masrafla atlatırsın.

sorun cozulmedi:(cunku isitme cihazimi tamire goturemedim.takmiyorum. hele bugun, hele yarin diye erteliyorum fobik ben:(
cihazin garantisiaz bisey kaldi. yane daha 2 yillik bile olmayan cihaz tamire gidermi kafalarindayim.bundan onceki cihazimi 7 yil hic tamire vermeden misler gibi kullanmistim. ne bu yahu diyesim var:mad: ustelik durmadan pil degistirip duydugum konusma sesleri cay karistirir gibi singirdiyor:mad:
artik cihaz kullanmasammine:mad:

shukufe

ben terlediğimde sesler kısılmaya başlıyor. cihazın borusu temiz mi
mikrofon girişi temiz mi iyi kontrol et derim.

cihazın ayarları kayıtlı oluyor bozulmaz tamire gitse ayarıyla oynasalar bile eski haline getirirler.

Allahim ne gunlerd kaldik

Arkadaslar bu platformda kendi aramizda mesajlasabiliniyor mu almanyadan sevgiler

Sorunları pil odyometrist vb..de aramayin.Sorunun ta kendisi işitme cihazı (!) firmaları..Bu firmalar onlarca ise yaramayan tek işlevi ses yükseltmek olan cihazlar uretip rant elde ediyorlar.Bunların hepsi tembel! Daha iyisini üretemiyorlar.Teknolojileri geri..20 yildir yerinde sayiyorlar..Hala minik gorunmeyen bir cihaz bile yapabilmiş degiller.

Üst Alt