Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bozulan işitme cihazımın yerine verilen yedek işitme cihazı ile daha net duyuyorum..?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1.5 ay önce aldığım bernafon neo 112 modelinde arıza çıktı servise gönderdiler ve yerine geçici süreliğine phonak naida 9 verdiler.. naida 9 un sesi bernafon neo 112den daha yüksek ve daha anlaşılır geliyor bana.. benim kaybıma göre ayarlanmış bu da ama bernafonda çok dah akısıktı sesler ama şuan bunda gerekenden bile yüksek geliyor bana.. sizin yorumlarınız ne olur acaba bu duruma.. daha önce naida 3 ve naida 5 denemiştim ama bu kadar verimli değildi.. bunu ilk defa kullanmış oldum sesler oldukça yüksek ve daha net.. ben şimdi bundan memnun kalırsam nasıl değişim isteme hakkım olabilir? naida 9 un fiyatını bilen var mı acaba? ben bernafon neo 112 ye 2500tl verdim.. sizce ne yapmalıyım?

nadia 9 en ust sinif gibi biliyom gamzecim yani pahali 3 5 bin lira gibi olmalida
senin bu yuksek ses takintin isitmene zarar vermesinden korkarim nasilmi
isitme cihazi kullanmayan isitme kayiplinin desibel oranlari yavas artarken cihaz kullananlarini
ki cabuk artiyor cevremden edindigim:(isitme kayipliyiz her zaman cihaz kullanmak zorun dayiz yuksek sesle degil daha az sesle kullansan daha yavas ilerler gibi zannediyorum
ses yukselttikce ona alisilip daha yuksek ses istiyceksin
sende biliyosun cok yuksek ses asla iyi duymak degildir

shukufecim suan ses evet çok yüksek kendi cihazım gelene kadar bununla idare edeceğim ama bu cihazda kastettiğim seslerin daha net olması..

Naida IX ile Barnafon 112 hiç aynı olur mu sevgili Gamze? Biri en son teknolojiye sahip en üst sınıf cihaz. Diğeri ise giriş sınıfı bir cihaz. Naida IX'da 20 kanal, sound recover ve ultra zoom gibi bazı özellikler elbette diğer cihazdan daha net duymanı sağlayacaktır. Bu iş, Mercedes'le Tofaş'ı karşılaştırmak gibi... Bu arada Naida IX'un eski (Core) ve yeni (Spice) olmak üzere iki modeli var; birincisi 4700, diğeri 5200 TL.

hunsal;
gittiğim işitme merkezi benim mix tipi kaybım olduğu için bana uyacak tek cihazın bernafon neo 112 olduğunu söyledi ve 2500 tlye aldım indirimli fiyatı bu.. bu fiyat doğru mudur? 4700 tl filan benim için çok yüksek tabii.. ama eğer bernafon neo 112 2500tl etmezse diye de düşünüyorum.. bilgilendirirsen sevinirim..

ne diycekti gittigin isitme merkezi kendi pazarladigi icin valla sebek bilem olur taklalar atar :) ee ekmek parasi aslan agzinda diil midesinde gamzecim
ne kadar ekmek o kadar kofte:( isitme kayiplilar para kazanirken kalifiye eleman olsalar bile daha az paraya calistirabiliyorlar ozelde iste bizde isitmemiz agir oldukca cihaz icin daha cok paralar verecegiz bide mecburuz
sunu hic aklincan cikarma isitme cihazi piyasasinda phonak cok iyi bir yerde ama pahali ustu cok cok cok pahali naparsinki iyi isitmek icin imkanimiz dahilinde fedakarlik iste bizlerin yaptigi
millet gezer sik giyinir en iyi yerlerde yasarken bizler hayat boyu isitme cihazi parasi dusunecegiz

bana da biraz pahalı geldi 2500 TL. Yurtiçinde ne kadara satılıyor bilmiyorum ama yurtdışında benim Phonak Milo Plus'ın 400 $'a toptan satıldığı bir yerde 299 $'a satıldığını gördüm. Yani fiyatı Milo Plus'tan daha ucuz veya o civarda olması lazım. Milo Plus Türkiyede 1250-1400 TL'ye satılıyor. Bunun da en fazla o civarda satılması gerekir diye düşünüyorum. Tabii farklı firmaların fiyat politikaları farklı olabiliyor. Phonak Türkiye'de daha düşük kar uygularken, bunlar daha yüksek uygulayabilir, bilemiyorum. Ama genel olarak 2500 TL yüksek bir fiyat, o fiyata Naida V veya Oticon Chili alınır. Ama artık almışsınız, bu saatten sonra yapacak birşey yok. Cihazınızdan maksimum fayda sağlamaya bakın. 3-5 yıl sonra başka bir cihaz alırsınız.

hunsal;
daha önce naida 3 naida 5 ve oticon chili modelelrini denedim ama rahat duyma ve rahat anlama sağlayamadım.. bernafon nispeten daha iyi geldi ama geçici süreliğine verilen bu naida 9 çok daha rahat geldi bana.. ilk defa bu şekilde deneme şansım oldu naida 9 u.. bernafonu o işitme merkezinden alma sebebim ise hiç bir merkezin bilgilendirmediği kadar çok bilgilendirdi beni.. ilk defa orası mix tipi kaybım olduğunu söyledi.. ilk defa orası beynin duymayı unuttuğu kelimelerin hatırlanabileceğini söyledi.. ve yine ilk defa orası kelime anlama yüzdemi iyileştirme egzersizleri verdi.. dolayısıyla bi ön güven oluşmuştu.. istanbulda bir iki merkezi aradım fiyat almak için ama onlar da söylemediler bursadan aradığımı söyleyince cihazı aldığım yerin ismini vererek bu modeli satıyorlar onlardan bilgi alabilirsiniz dediler.. yani gerçek fiyatı nedir bernafon neo 112nin bilmiyorum..

Mühim olan sizin iyi duymanız. Bernafon 112 ile iyi duyuyorsanız mesele yok, markaya modele fazla takılmamak lazım. işitme cihazında satıcının iyi bir hizmet sunması da çok önemli bir şeydir. Dolayısıyla madem bunlarla aranda bir güven oluştu ve ilgilerinden de memnun kaldın, o halde fiyat konusunu da pek kafana takma artık. naida IX premium tabir edilen en üst sınıf bir cihaz olduğu için onun daha net ses vermesi de normal. unutma ki fiyatı da 2 katı. sonuç olarak, mevcut cihazını güle güle kullan...

Üst Alt