Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bozulan sağlığım nedeniyle işten ayrılma ve tazminat hakkı..?

melancolia

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben 2010 yılında MS hastalığı ile tanıştım. 4 kez atak geçirdim. Sağ gözümde görme kaybım var. Tedaviler aldım ama gözümdeki görme kaybı kalıcı olarak kalmış durumda. Çabuk yoruluyorum. Güç kaybım oluyor. Çift görme gibi, ellerde uyuşma, kaslarımda çekilme gibi rahatsızlıklarım oluyor.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de 2013 yılında FMF hastalığım çıktı sürekli ilaç kullanıyorum.

9 yıldır bir şirkette bilişim alanında çalışıyorum. Ve 7/24 destek veren bir işyerinde çalışıyorum. İş yerimde çok sıkıntılar yaşıyorum ve bu yüzden rahatsızlıklarımı çok etkiliyor. MS hastalığına yakalandığım zaman doktor stres ortamından uzak durmama mı bu hastalığımı kötü yönde etkileyeceğini söylemişti.
İşyerimde mesai dışı çok rahatsız ediliyorum. Oluşturulmuş bir icapçı ve nöbetçi personel düzeni hiç bir zaman olmadı. Hafta sonu tatilimde, geceleri, mesai bitiminden sonra vs. zamanlarda sürekli destek vermemizi istiyorlar. Özellikle gece uykudan uyandırıldığımda bir daha tekrar uyuyamıyorum uyusam bile sabah baş ağrısı ile uyanıyorum 1 gün boyunca sürüyor.
Mesai dışı işlerde destek verileceğine dair bir kağıt imzalatılıyor. Ben o kağıda imza atmak istemiyorum ama baskı altında işten atılma korkusundan dolayı imzalıyoruz yıllardır. Verilen desteğin karşılığını bile almayı bırakın ölçülebilirliği bile hiç bir yönetici tarafından kabul edilmiyor.
Bilişimci olduğum için desteği uzaktan bağlantı yöntemleri ile iş yerinde gitmeden halledebiliyorum. Belki 20 dk belki 1 saat sürebiliyor. Bir sorun olduğunda arandığım zaman mesai dışı özel zamanlarımda her zaman internet ve bilgisayar olmadığı için destek veremiyorum kendimi baskı altında hissediyorum. Ve sıkıntı başlıyor stres gerginlik beraberinde FMF atakları, ayak parmaklarımda uyuşma rahatsızlıklarım ortaya çıkıyor.

Yöneticime bu duruma bir çözüm bulunmasını istedim. Mesela bir personel ile mesai dışı ve gece desteği verilebilir gibi... Ama hiç bir sonuç alamadım. Eskiden personel sayımız fazla idi bir şekilde idare edebiliyorduk ama şuan da sayımız 4 den 2 kişiye düştü. Haftasonları tatilim de evimden çıkamaz oldum. Acaba aranacak mıyım? Sürekli bir şüphe içinde yaşıyorum ve artık gündelik hayatımı yaşayamamaya başladım. Kaygılarım çok fazla artmıştı.
Geçen hafta bir karar alıp ilk kez psikiyatriye gittim."ANKSİYETE BOZUKLUĞU" teşhisi koydu. İş değiştirmemi önerdi. Anti-depresan ilaca başladım.

Dün bir devlet hastanesinin Nöroloji Polikliniğinden "DURUM BİLDİRİR SAĞLIK KURULU RAPORU" aldım.

Raporum şu şekilde:

ICD KODU: G-35-Multipl Skleroz
Karar: Hastada Multipl Skleroz hastalığı mevcuttur. Progresyon gösterme ihtimali mevcuttur. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışması uygun değildir. Düzenli uyku, dinlenme, gereklidir. Stres hastalığını olumsuz etkileyebilir. Hasta şuan cipralex 10mg kullanmaktadır.​

Zaten yıllardır MS ve FMF hastalıklarının olumsuz etkileri ile uğraşırken bir de psikolojik tarafı ile uğraşır oldum. Ve sağlığım daha bozulacak diye iyice endişeleniyorum. İş yerimdeki bu düzensizliğin giderileceğini hiç inancım da kalmadı. Mesleğim gereği de çalıştığım kurumda başka bir iş de yapamam.
İş değiştirmek istiyorum. Ama 9 yıllık tazminatımı alabilir miyim? Acaba nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Teşekkürler.

Tazminatini alirsin,bence işini değiştir,zira önce sağlık, iş bulma olayina gelince rızkı veren Allah tır.çalışabilmen için sağlığına önem ver derim.

Durum bildirir rapor u kabul etmeyebilirler,bence heyet raporu al ,ya pozizyonu değistirmek zorunda,ya tazminatli işten çıkışını vericek,veya tazminatı alarak sende işten ayrılabilirsin

Teşekkürler Sinan cevabın için. Kesinlikle haklısın şu hayatta sağlığın bozulduktan sonra çok miktarda para makam kazanmışsın neye yarar...
Benim belirtiğim gibi çalıştığım yerde başka bir pozisyonda çalışamam. Çünkü mesleğimin niteliği gereği uymuyor başka işlere. Kesin ayrılmak istiyorum. Tazminat alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerek? İş feshi ihbarı çeksem noterden elimdeki belgeler ile nasıl bir sonuç alırım ki? Bu şekilde acaba sonuç alanlar olmuş mudur?

HEYET RAPORU oranı illa %40 mı olmalı peki?

Ayni olay benim basima geldi, durum bildirir raporu isyeri doktoru kabul etmedi,hastaneden heyet raporu aldim durumumla ilgili bende astim vardi,tozlu dumali ortamda calisamaz diye rapor aldim,illa özür oranli alman gerekmiyor,ama alabiliyorsan ozur raporu alabilirsen ilerde erken emekli olman icin bir kapi acilir,heyet raporunu isyeri doktoru. Veya isverene ibraz et,ya sana uygun is verecek veya seni isten cikartacak

Durum bildirir raporu sağlık heyeti şeklinde verildi aslında. Yani 3 tane nöroloji hekimi gördü ve imza attı.

Isyerinde hekim varsa ver yoksada yetkiliye ver ,bakalim tavri nasil olacak,kendinden hic ödün verme net ol. Geneldeortami yumusatarak sana is yaptirmaya calisirlar,

Ben iskura gitmistim,müdüre sordum,müdür dediki ya sana uygun iş bulacak veya seni isten cikartacak demisti,bence o cikarsin işsizlik maaş ı alırsın en azından

ben rahatsızlıklarım dan ötürü½50 rapor aldım ama iş yerıne vereme dim ne yapacağımı da bilmiyorum iş verene versem ne sonuçlar doğurur bu sorularala devam ediyorum

Diyelim ki ben çalıştığım işyerinde yaşadığım sıkıntılar yüzünden bu sağlık sorunumu göstererek istifa ettim. 10 gün sonra başka bir işyerinde daha düzenli aynı işe başladım. Bu durum tazminat hakkımı bozabilir mi? Yani tazminata hak kazandigim halde eski isyerim böyle bir durumla karşı bir dava açabilir mi?

Üst Alt