Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brachial plexus için hangi oranda rapor verilir?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
OturanBoğa
Bülent abi çok uğraştırıyorum seni ama bulamadım üst ekstremite braciel plexsus olarak oranı resim paylaşabilirsin rica ediyorum teşekkürler simdiden

OturanBoğa

Hepsi açısından desem 🙂 aslında az çok bilgilendim burası sayesinde ama ben şimdi yeni rapor çıkartmayı düşünsem diye sordum çünkü sağ kol dominant sadece tek ona %40vermisler miyop ve astigmat var raporda yazıyor ama oran vermemiş ler ona gözlükle sağlam yazmışlar de nün dışında eklem ağrılarında başladı kolumdan o yüzden yeni rapor çıkartmayi düşünüyorum ondan soruyorum tek ekstremite rahatsızlığım şuan ne orana denk geliyor

https://resmim.net/i/SN34cb

Bracial plexsus yaralanması bunlardan hangisine girer 2018 yılında aldığım raporda kişi etkilenmiş extremityi kullanabiliyor ama kendi öz bakım aktivitelerinde zorlanıyor yazmışlar açıklama kısmını şu anki yeni hastalık listesinde hangisine denk gelir ki

OturanBoğa birde sormak istediğim artık oran yok diyorsunuz ama yani hafif olarak belirlenen size rahatsızlık yine de sayılıyor muyuz engelli statüsünde

fasfor

Emeklilik açısından (4b ve 4c statüsünde emekli olacaklar ile ilk kez 1 ekim 2008'den sonra sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek kişilerde) SGK Hastalık Listesi'nde "16. Periferal nöropatiler ile birlikte" bölümüne bakacak kardeşim.

1. Periferal nöropatiler ile birlikte

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Tedaviye rağmen sekel halini almış ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) Tek veya çift taraflı sekel halini almış total brakial pleksus lezyonu(EMG ile kanıtlanmış)

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Orta düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

___
²
Üst Ekstemite;
i. Tek üst ekstremite için;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:
Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi uygun tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına rağmen kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor.(üst ekstremite ve ele ait kaba ve ince fonksiyonların ileri derecede bozukluğu veya yokluğu)

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:
Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanmakta zorlanıyor.(üst ekstremite ve ele ait kaba ve ince fonksiyonların gerçekleştirilmesinde zorluk çekiyor.)

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:
Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanabiliyor. Fakat ele ait ince fonksiyonların gerçekleştirilmesinde zorluk çekiyor

Allah razı olsun Bülent abi tamam şimdi tanı yi gördüm %40 olan raporumu riske Alicam yeniden basvurucam %50 için emeklilik de 3 yıl öne cekicek beni bracial plexsus zaten zamanında tedavisi olan bı durum benim de olmamış kalmış öyle tek kafama takılan parantez içinde ele ait ince ve kaba fonksiyonlar bunlarda emg ile ortaya çıkacak anladığım kadarıyla emg de zaten heryim net basvurucam en kısa zamanda ilk raporda gözden de rahatsızlığım var onu eklememisler oranı onuda ekleticem

Üst Alt