Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial Pleksus ile %40 rapor alabilir miyim?

eemaey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
şu şekilde bir raporum var, sizce %40 alır mıyım ?

‘’ sol üst extremitede incelenen sinir ileti çalışmalarında; sol n. Radialis’in duyusal yanıtı elde edilememiştir. İncelenen kas çalışmalarında, sol c 5-6-7 myotomuna uyan kaslarda kronik nörolojenik değişimler izlenmiştir. ‘’

eemaey

Yazdığınız emg sonucu hemen hemen hepimizde aynı %40 alırmısın bilmiyorum ama alanlarda var alamayanlarda genede bi şansını dene denemekten zarar gelmez iyi bir hastane seç ona göre git bazı hastanelerde doktorlar brakial pleksusun ne olduğunu bile bilmiyor inş hakkında hayırlısı olur iyi şanslar

eemaey

Benim tanımlarımda böyle bir şey yazmıyordu, hatırladığım kadarıyla. Mehmet arkadaşımızın söylediği önemli. Maalesef standart olarak bu konu ile ilgili bir yönetmelik olsa da Doktorların anlama ve takdir yetkileri çok önemli.

EMG'de bu bulguların olması kanuni olarak kolunda sinirsel bir problem olduğunu gösterir. Yani engellisin demektir. Ama kolunu kullanma durumuna ve açılarına ve anladıklarına göre engelli oranına doktorlar karar verir.

Daha öncede yazmıştım. Yaş da önemli. Eğer 25 yaşların altında gittiğinizde gelişim ihtimali var diyip 40 altında bırakabiliyor yada süreli de verebiliyorlar.

Bir görüşün bakalım, sonucu paylaşırsınız.

Arkadaşlar bende rapora başvurdum Emg de üst ve orta trunkus kronik lezyon yaziyor. Fakat %5 verdiler.sadece nöroloji bu puanı verdi ortopedi ve fizik tedavi 0 verdiler ve beni hiç degerlendirmediler.sol kolum kisitlilik uzunluk farkı var kas gücü kaybı var

Arkadaşlar Kasım ayında ben de kurula gireceğim internette engel oranı 50ye çıkartılmış haberleri okudum acdetayli bilgi verebilecek olan var mi

Kesınlıkle alırsın bracıal pleksus yaralanmam var dogustan % 40 rapor aldım hatta ben yetınmedım cıtayı yukselttım cunku boyle bı hakkım oldugu ıcın oran duser demedım vergı ındırmınede basvuyrdum % 45 olarak onaylattım

Bana niye yüzde 5 verdiler ve hiç değerlendirme yapmadan.ne yapmama lazım

Üst Alt