Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aldığımız puan branş sırasına göre atama yapılacak bildiğim kadarıyla yani kendi mesleği arasındaki puanlar önemli atama yapılırken dimi arkadaşlar bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi.
Kesinlikle öyle, zaten branş sırlamasını aldığınız puanlar belirliyor. Genel tercihlerde eğitim seviyesindeki sıralama, kendi mesleğinle ilgili tercihlerde branş sıralaması sana yol gösterir.
ben elektron,k bölümü mezunuyum. branş sıralamam elektronik mezunları arasında mı olacak? yoksa elektronin teknolojileri, elektronok haberleşme gibi türevleri arasında mı olacak?
Sadece elktronik te olabilir, Genel bir sıralamada olabilir.
Örnek vermek gerekirse ben makina bölümü mezunuyum 2016 sınavında Dalı yok branş bazında 38., makina bölümlerinin herhangi bir dalından mezun olmak bazında 432. filandı sanırım.
Burada önemli olan arz talep. sadece elektronik te isteyebilirler, genel olarak (belirtmiş olduğunuz gibi) elektronik teknoloji dallarının herhangi birinden mezun olmak diye de isteyebilirler