Merhaba. Tesadüfen çektirdiğim tomografi sonrası bronşektazi tanısı koyuldu.
Sağ üst ve orta lobda mevcut şu an. Zaten pectus excavatum hastasıydım.
Nefes darlığım mevcut fakat herhangi bir astım ilacı kullanmıyorum. Kortizon içerdikleri için doktor tavsiye etmedi ki çok sık atak geçirip fenalaşmıyorum.
Çıkamadığım merdiven vs yok. Zaten bronşektaziyi de rastgele öğrendik. Bundan 1 sene önce çektirdiğim başka bir tomografi de var. Kontrol sonucu 1 sene içerisinde ilerleme olmadığını gördük.
Fakat hastalığın ne zaman ortaya çıktığını bilmiyoruz. Doktorum takip önerdi. İlerleme olursa ameliyat olacağım.
Bu hastalığa yakalanan kişilerin tecrübelerini merak ediyorum.
- Ameliyat olanlar hangi aşamada oldu?
- Ameliyat çözüm sağladı mı? Hastalık nüksetti mi? Lobektomi sonrası yaşam kaliteniz düştü mü?
- Grip gibi hastalıkları çok mu ağır geçiriyorsunuz ve direkt antibiyotiğe mi başlıyorsunuz?
- Bronşektazi tanınınız kaç yıl önce koyuldu ve ilerleme seyretti mi, yoksa yıllardır aynı seviyede mı kaldı?
- Bronşektazi yaşam kalitenizi nasıl etkiliyor?
- Önerdiğiniz bu alanda uzmanlaşmış bir doktor tavsiyeniz var mı?
Bu başlık altında bronşektazi hastaları için güzel bir kaynak oluşturabiliriz.
Sağ üst ve orta lobda mevcut şu an. Zaten pectus excavatum hastasıydım.
Nefes darlığım mevcut fakat herhangi bir astım ilacı kullanmıyorum. Kortizon içerdikleri için doktor tavsiye etmedi ki çok sık atak geçirip fenalaşmıyorum.
Çıkamadığım merdiven vs yok. Zaten bronşektaziyi de rastgele öğrendik. Bundan 1 sene önce çektirdiğim başka bir tomografi de var. Kontrol sonucu 1 sene içerisinde ilerleme olmadığını gördük.
Fakat hastalığın ne zaman ortaya çıktığını bilmiyoruz. Doktorum takip önerdi. İlerleme olursa ameliyat olacağım.
Bu hastalığa yakalanan kişilerin tecrübelerini merak ediyorum.
- Ameliyat olanlar hangi aşamada oldu?
- Ameliyat çözüm sağladı mı? Hastalık nüksetti mi? Lobektomi sonrası yaşam kaliteniz düştü mü?
- Grip gibi hastalıkları çok mu ağır geçiriyorsunuz ve direkt antibiyotiğe mi başlıyorsunuz?
- Bronşektazi tanınınız kaç yıl önce koyuldu ve ilerleme seyretti mi, yoksa yıllardır aynı seviyede mı kaldı?
- Bronşektazi yaşam kalitenizi nasıl etkiliyor?
- Önerdiğiniz bu alanda uzmanlaşmış bir doktor tavsiyeniz var mı?
Bu başlık altında bronşektazi hastaları için güzel bir kaynak oluşturabiliriz.