Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bronşektazi olan var mı?

beyazgolge25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm.
Yaklaşık 3. sınıf dan beri akciğer hastalıklarıyla mücadele ediyorum. Önce bronşit teşhisi koydular çocukluğum hastahane kapılarında geçti, yanında da kronik bademcik yanlız bırakmadı beni. İlerleyen dönemlerde zatüreye çevirdi hastalığım aynen mücadeleye devam . 1999 senesinde Askere gittim doktor bana bronşektazi olduğumu söyledi sadece sol akciğerde olduğu için ameliyatla halledebileceklerini anlattılar. Önce 45 gün hava değişimi yaptım sonra 1,5 ay kadar tomografi sırası bekledim ameliyata gönderilmeyi beklerken hastalığın iki akciğere de sıçradığını söylediler ve askerliğe elverişli değildir raporu verip gönderdiler. 2009 da özel bir doktor Astım teşhisi koydu.

Nezle dahi olsam ağır geçiyor, bazen nefes darlığı çekiyorum. Çoğu gün en az 6-7 defa hapşırıyorum ve beynim kafatasımın tavanına yapışıyor başım dönüyor muhtemelen tansiyonda düşüyor yaklaşık 1 dakika nefes alamıyorum sonra yavaş yavaş kendime geliyorum. Ama genel olarak yaşam kalitem iyi hastalığımla yaşamaya alıştım. İlaç kullanmıyorum "symbicort" ilacım var ama evde bir köşede duruyor. Haftada bir halı saha maçı yapıyorum yazları da bisiklet turlarına katılıyorum.

İyiye doğrumu gidiyorum yoksa gitgide daha mı kötü oluyorum hiç bilmiyorum. Ne yapmam lazım nasıl bir yol çizmeliyim. Benim durumumda olan veya bu konuda bilgisi olan deneyimlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Rabbim herkese devlete bedel sıhhatli nefes almayı nasip etsin.

beyazgolge25

öncelikle selamını almakla ve elam vermekle başlayayım.
Aleykum selam.
Selamun aleykum.
bende senın gıbı sol alt lob lokal bolgede brenşektazisi olan bırısıyım. yaklaşık 7 yasında gecırdıgım zatureden kaynaklı olusan bronsektazım hayatımı ınanılmaz derecede kotu etkılıyor.
su anda 32 yasındayım ve senın gıbı en hafıf ruzgardan bıle nem kapıp gunlerce yataktan cıkamıyorum. ılk olarak genız yanması ve bogaz tıkamasıyla baslayan hastalıgım hemen akcıgerlere ınıp asırı derece agrı, balgam, ates ve halzsızlıge neden oluyor. ayda bır sigara kullanmak zorunda kalıyorum. gunde 2 gr antıbıyotık kullanıyorum. ıyılesıyorum ama bır ay sonra yıne aynı dert. işimide kotu etkılıyor tabı. kac tane doktora gıttımse nafıle. zaten devlet hastanelerındeki doktorların vay haline. derdini paylaşıyorum ve bu yonde cozumler arıyorum ama ınternette bu konuda fazla destek alabılecegım kısılerle maalesf karsılasamadım. umarım bu forumda cogalırız ve derdımıze derman olmaya calırız.

aman dikkat ilerleyip koaha çevirmesin bendede vardı şimdi koaha dönmüş

acaba bronskopi yaptıran varmı varsa zorlukları nelerdir paylaşabilirmisiniz

muntada al ansar

s.a kardeşim.
üzgünüm soruna geç cevap veriyorum.
Evet ben bronkoskopi yaptırdım
İlk başta agzına biraz hava tutuyorlar yaklasık yarım saat kadar.
Sanırım bu o bolgeyı uyusturuyor.
Sonra senı yatırıyorlar agzına bır aparat veriyorlar.
daha sonra bıldıgın endokopıyı agzından aşağı salıyorlae ılk basta zor oluyor fakat sonra alısıyorsun
doktor ıceride gezerken sende ızleyebılırsın
ancak yınede heyecanlanıyor ınsan
daha sonra bır oksuruk tuttu benı ve doktorlar hemen cektıler bıraz su almıslardı

yine hasta oldum. ayda bir hatta 3 haftada bir rahatsızlanıyorum. önce bogazım yanıyor sonra genzim sonra bi bakmısım ates, halsizlik ve bol miktarda balgam. antibiyotik kullanmakta istemiyorum artık. cunku ne bobrek ne karaciger kalacak bu gidişle. sizce e yapmalıyım. antibiyotik kullanmadan bu süreci atlatabilir miyim

Arkadaşlar çinkolu pastiller çok iyi geliyor hasta olacağınızı hissettiğinizde ondan kullanın.

Ben kullanmıyorum nefes ilaçlarımı aslında doktorum her gün foster kullanmamı önermişti. Ama ben onun yan etkilerini hissedince bıraktım. Sadece hasta olduğumda bronşektazili olduğumu hissediyorum ve antibiyotik kullanınca 3 günde iyileşiyorum. Günlük hayatımı etkilemiyor.

bitmedigitti

Kardesim yanlışın var bronskopi burundan hortum saliyolar ben yaptırdım

Bende bronskopi yaptırdım ama yanlışınız var bronskopi burundan hortum saliniyor ağızdan olan endoskopi o çok kolay korkutmak gibi olmasın ama ne bayıltma var ne bişey rabbim birdaha sokturmasin çok kotu

Merhaba bronşektazi hastası olup evlenen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu hastalıkta evlilik mi daha iyi yalnızlık mı? Ben evlenip eşimin huzursuz,rahatsız olmasındansa evlenmemeyi tercih ettim. Ama bir yandan üzülüyorum da yalnız olmak da çok zor. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Üst Alt