Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bronşektazi, üretra darlığı ve reflü için verilecek engelli rapor oranı ne olur?
Öncelikle hepinize S.A.
Arkadaşlar daha önce açtığım konulara cevap vererek derlerime büyük oranda derman olmuştunuz. Bunun için tşkr ederim.
Şimdi bambaşka bir sorunum var ve sizlere ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1- 2001 yılında tanımlanmış sol alt lob bronşektazi hastasıyım. Bu konuda hiç ameliyat olmadım ancak sürekli ateşli hastalık geçiriyorum.
2- 3 yılda 3 defa üretra darlığından ameliyat oldum. darlık tam mesanenin 1 cm onunda. ve halen sureklı tıkanıyor. 3 günde bir evde tek basıma sonda ile genişletme yapıyorum.
3- midemde reflü var. aynı zmanda pangastrit.
aynı zamanda boynumda fıtık başlangıcı belimde fıtık var.
sol varikoselimde var.
yaşam standarlarım çok düşük ve artık çalışamaz haldeym.
sizce bu hastalıklarım sebebiyle %40 engelli raporu alabilir miyim.
Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
boyun fıtıgı :%4
bel fıtıgı: %8
reflu :verilmiyor
pangastrıt: verilmiyor
üretra darlıgından : bilgim yok ama alırsın oran
Bronşektazi için alabileceğiniz oranlar;
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80
forumda bazı konularda sadecee üretra darlığından %40 alınabileceği belirtilmiş. Sizce bu doğru mu?
Ayrıca raporu veren hastane olarak çalıştığım şirketin bulunduğu ilmi olması gerekiyor.
Yani istanbul pendikte oturuyorum ancak kocaeli gebzede çalışıyorum.
Rapor için gebzedeki bir hastaneye mi başvurmalıyım.
Cevap için tşkr
Peki hastanesye kendim mi başvurmalıyım yoksa işyerimi sevk etmeli. Vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.
[FONT=sans-serif] [/FONT] [FONT=sans-serif]Hayattan zevk almıyorum ve neredeyse yaşama küstüm. Sorunlarımı size anlatmak ve bana bir yol göstermenizi rica ediyorum.
[/FONT] [FONT=sans-serif]Sorunlarıma gelince;[/FONT]
[FONT=sans-serif]1- bronşektazi hastasıyım. sol alt lobda bronşektazım var ve yaygın değil. Daha önce kanamada geçirdim. sık sık rahatsızlanıyorum ve antibiyotik kullanıyorum. Askerdende bu nedenle muaf edildim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2- üretra darlığım var. 3 defa ameliyat oldum ancak halen kapanıyor. kendim haftada 3 kere dilatasyon yapıyorum. ( bunuda sen öğretmistin tşkr) mesane ağzına yakın 1cm uzunlugunda darlık var. [/FONT]
[FONT=sans-serif]3- midemde reflü- pan gastrik var. [/FONT]
[FONT=sans-serif]4- varikoselim ve hemoroidim var. [/FONT]
[FONT=sans-serif]5- boynumda fıtık başlangıcı var. birde belimde sanırım fıtık var ama henüz teşhis konulmadı. (mr çektirmedim)[/FONT]
[FONT=sans-serif]6- depresyondayım. anti depresan kullanıyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tüm bu hastalıklar beni çok etkiliyor. iş yerinden izin almak çok buyuk sıkıntı. [/FONT] [FONT=sans-serif]Acaba bu hastalıklar ile %40 vergi indiriminden faydalanabilir miyim. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. [/FONT]