Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bronşiektazi ve Astım için hangi oranda rapor veriliyor?

ensplt

Yasaklı Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar...Benim bronşektazi ve Astım dan ℅43 engelli raporum var 4 ay önce aldım ve 3 gün önce vergi indirimine başvurdum.merak ettiğim bronşektazi hastalığın dan rapor alan ve Vergi indirimi alan var mı çünkü pek yaygın bi hastalık değil bronşektazi ...

@ enstitü sizin rahatsızlığınız kronik mi raporunuz sürekli mi süreli mi
Bende astım hastasıyım raporunuzun üzerinde sft testi bilgileriniz yazılımı eğer yazı lı ise test sonucunu za bakarak değerlendirme yaparlar eğer değerler yazılı deilse ankara raporunuzu eksik bilgi vardiye geri gönderilir ve sizden sft testi isterler bu değerlere göre onaylanır veya red edilir

sizin rahatsızlığınız kronik mi raporunuz sürekli mi süreli mi
Bende astım hastasıyım raporunuzun üzerinde sft testi bilgileriniz yazılımı eğer yazı lı ise test sonucunu za bakarak değerlendirme yaparlar eğer değerler yazılı deilse ankara raporunuzu eksik bilgi vardiye geri gönderilir ve sizden sft testi isterler bu değerlere göre onaylanır veya red edilir @ enstitü

Raporum sürekli ve rapor üstünde göğüs hastalıkları doktorunun kendi sütununda yazdığı 2 satır yazı da var "hastanın Süreyya paşa hastanesinde yatışları var şu ilacı kullanıyor hastanın fev i şu sft si şu engel orani ℅40 " die yazmış . Kastettiğiniz yazı budur umarım ve Vergi indirimi için sorun çıkarmazlar inşallah cnku çok oran düşme oluyomuş.ve bende ek olarak bronşektazi hastalığı da var bu da var raporda ve ayrıca arkasında vergi indirimi kutucuğu" evet " olarak da işaretli heyet tarafından.. bu bronşektazi hastalıgi da tedavisiz bi hastalık cnku ..Sizin durum nedir var mı rapor ve vergi indirim belgesi?

ben sadece astımdan %49.5 aldım ankara %40 düşürdü sürekli. düşürebiliyorda ..gittigi gibide aynıda gelebilir...

Peki raporunuzda yazıyor mu sft test sonucu fev i şu flan yazıyodu sanırım o oluyo rapor yanimda değil şuan hatırlayamadim ama ..yaziyosa kaç yaziyo sizde acaba ?

şu an hatırlamıyorum ama 2. defa ayrıntılı sft istemişlerdi..bunun yanında kan gazı akciger sintigrafisi rontgen vs.şu an şeker hastalıgıda eklendi .kontrol ve tedavilere devam..

ensplt raporunun üzerinde sft değerler yazıyorsa ve bu deger lere göre% 40 uygun verilmiş ise ankara düşürmeden onaylar deger lerini yazar isen yardımcı ola bilirim

Raporumda "Hastanın bilateral Bronşiektazi+Astım nedeniyle Süreyyapaşa da yatış ve takibi var .Sürekli inhaler ilaç kullanıyor.Hastanın FEVI ℅48 maluliyeti ℅40" yazıyor ... Ne dersin ? Çok korkuyorum oran düşüp de uğraşmaktan :(

ensplt fv1 degeri düşük 48 ise raporun düşmez ve onaylanır bir ihtimal yeni bir sft testi de isteyen bilirler şansınıza artık büyük bir olasılıkla onay lanır

Bunun bi kuralı kağıt üstünde nasıl bı kanunu olmaz ya o fev değeri kitap da ℅ 40 geçiyorsa bida neden engelli vatandaşlara eziyet ederler memurun Ogün ki ruh haline kalmışız gibi herkese yapılan muamele den bunu anlıyorum yazık günah .Neyse hakkımızda hayırlısı,tşk ederim ilgin için ..Zaten zorla iş bulmuşuz engelli kadrosunda bide oran düşürür ya da sevk ederlerse yeniden uğraşmak işsiz kalmamıza bile neden olacak belki :(

rahat ol astım % 20 bronşektazi % 20 = 40 gelir aynı rapordan arkadaşımdada var 4 ay önce geldi vergi indirimi

Aaa aynı derken arkadaş da mı astım bronşiektazi ve fev 48 yada yakın benimkine öle mı ? Yeni yani arkadaşın da raporu ve indirimi inşallah benzerdir raporumuz dediğin gibi...Kaç aya geliyo sonuç 2 ay dedi memur ama !

Bide demene göre bronşiektazi de astım dan bağımsız℅20 getiriyosa benim astım sadece sft tablosuna göre ℅48 fev ile orta derece sayılıp ℅40 getirmesi lazım tek başına ama neden ℅40 ikisinin toplamı acaba?

ensplt

Göğüste ikisi ayrı ayrı degerlendirilmez sanırım bende astim + koah im ama bir tek yüzde verildi hemde orta dereceli etkilenme ye 20 verdi vicdansızlar

6 yıl geçmiş aradan bende senin durumun aynısını yaşıyorum süreci anlatır mısın

Üst Alt