Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bronşit ve kronik hepatit için hangi oranda rapor alabilirim?

MAHMUT01

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin

ben 28 yaşındayım. çocukluktan kalma bronşit ve son 3 yıldır kronik hepatitim var.
bu hastalıklardan % kaç rapor alabilirim?

bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
herkese şimdiden teşekkür ederim

saygılar. :)

Sanmıyorum ki işgücü kaybı cetveli'ne göre toplamda %40 ve üzeri işgücü kaybı verilsin. Ve bu oranın altında bir rapor bir işine yaramaz maalesef...

Ben muracaat etsem bana rapor verillermi ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Dediğim gibi, %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi sanmam. Ama hastaneye başvurup şansıznı denemek isterseniz, bu hakkınız var tabii.

ben doktoruma sordum olmaz dedi ben 4 yıldır hepatite bağlı raporlu ilaç kullanıyorum ama doktorum olmaz dedi ne yapmam lazım bilgi veririseniz sevinirim

hepatit

arkadaşlar herkese şimdiden tesekürler bende 2008 den beri kronik viteral hepatit b hastasıyım ilk 6 aydan sonra baraclude 0,5 ilaç kullanmaya başladım ve hala kullanıyorum ben bu rahatsızlığa göre vergi indirim raporu alabilirmiyim.

Vergi indirim raporunu bilmem ancak bu durumda, iş gücü kaybı cetveline göre %40 alma şansınız çok zor.

Hepatitin karaciğerde nelere sebep olduğunun bilinmesi gerekir.Bunlar bilinmeden oran söylenemez kimseye.

kronik viteral hepatit b delta ajansız

2008 yılından beri rahatsızım 6 ay tedavinin ardından baraçlude 0,5 ilaç kullanmaya başladım ben bu rahatsızlığa bağlı % kaç rapor alabilirim ultrasyonda karaciğer sağ lopta 0,74 kitle var deniliyor. yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Hepatit B için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığıgösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık,asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğuve güçsüzlük.

Ben dr gittim, direk % 15 oran verdi...
Yani şunu diyorum, hepatit b varsa eğer dr mutlaka en az % 15 rapor veriyor
verilmez diyen dr aldanmayın...
özellikle gastroentoloji blm gidin !!!

Arkadaşlar,
hepatit b taşıyıcı olmak işe girerken sıkıntı yaratıyor mu ?
Işe alınmama gibi
sıkıntılar veriyor mu ??????
Başından geçen varsa anlatabilir mi ?

Üst Alt