Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brüt maaş'taki belirsizlik ve kidem tazminatim..?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
18/03/2011 tarihinde ozel sektorde ise basladim kismet olursa erken emeklilik statusunde bu ay sonu 29/03/2017 tarihinde emeklilik dilekcemi verecem fakat benim merak ettigim ve anlamadigim konu elden tarafimiza verilen maas bodrosunda brut maas 2266 tl gorunuyor e-devlet sitesinde ise 2797 tl gorunuyor ( yuksek tutar olanda ) o ay yapmis oldugum mesai ve 1. Ayin 120 tl lik zam farki var asil sorum bu ay sonu hesaplanacak olan kidem tazminatim yasal olarak hangisinden hesaplanir ve bunun ile ilgili resmi bir yaziyi nereden alabilirim yardimlariniz icin tesekkur ederim
97ikci.jpg

n15c2q.jpg

[FONT=sans-serif]2266 tl den hesaplanır hocam ocak şubat mart [/FONT][FONT=sans-serif]2266 tlden gözükür bodronuza bakın isterseniz ve her sene için hesap [/FONT][FONT=sans-serif]2266 tldir. 15 bin civari para almanız lazım. hayırlı olsun emeklilik aldığınız kıdem tazminatı ve aldığınız maaşı bizlerle paylaşırsanız diyer arkadaşlara örnek olacaktır.[/FONT]

Tesekkur ederim engin bey gelismeleri burdan bilgi vericem kismet olursa

erkan medeni

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.:) Son aşamaya gelmişsin.Başvuru zamanında nihayet gelmiş.

Mesajlara baktım.Öncelikle e-devlette gördüğün rakam SGK prime esas kazanç direk kıdem tazminat rakamı değil.O sebepten orada görünen 2.797,56 TL'lik rakam kafanı karıştırmasın.

Kıdem tazminatı brüt üzerinden hesaplanan bir tazminat olduğundan onu görmeye çalışmamız gerek.Bizi ilgilendiren, işyerince sana verilmiş olan döküman.Oradaki rakamlarla bir sonuca varabiliyoruz.Burada bilinmesi gereken şey, net maaşın neyse brüt ücretin bu rakamın yaklaşık %39-40 civarı fazlasıdır.Brüte dahil olduğu halde kıdem tazminat hesabında dikkate alınmaması gereken şeyler düşülerek kıdem tazminatına esas bir brüt kazanç bulup o rakamı işleme almak gerek.

Net ücretten formülle brüte gittiğimizde senin kağıtta görünen net ücrete göre 2.153,47/0,7165 = 3.005 TL civarı brüt maaşının olması gerekiyor.Bu işlem işyerince çeşitli boyutlar dikkate alınarak hesaplanır.Yani kuruşu kuruşuna 3.005 TL olmayabilir ancak netten daha önce yazdığım gibi %39-40 gibi bir oranda fazla olmalı.Yani 2.153 TL net maaşın brütünün 2.266 TL olması sözkonusu değil.

Hesaplanacak brütten sanıyorum işyerince verilen o kağıtta görünen fazla mesai düşülecek.Çünkü kıdem tazminat hesabında fazla mesai dikkate alınmıyor.Primlerde süreklilik göstermiyorsa işyeri onu da düşebilir.Ve kıdem tazminatı hesabına esas bir brüt rakamı oluşabilir.Onu işyeri hesaplayacak.Ardından da çıkış gününde o anda dahil hesaplayarak ödenecek toplam rakam çıkacak.

Tesekkur ederim zeaki bey
Bende sevinmistim e devlette ne gorunuyorsa ondan hesaplanacak diye :)

Üst Alt