Arkadaşlar 5 yıl önce numune hastanesinden alınmış %42 ortopedik engel raporum vardı.Engelli aracı için müracat ettim fakat vergi dairesi raporumu yenileyip sol bacaktaki güç kaybımı falan ekletmemi söyledi.Bu gün tekrar kurula girdim ortopedi kalça kırığıma ve ayak bileği kırığıma %8 ve %9 oran yazdı.Ancak bel kırığım için beyin cerrahi ne oran verdi bilmiyorum.Size BT ve MR sonucunu aynen yazıyorum sizce ne oran alırım.
LOMBER BT İNCELEMESİNDE;
L2 vertabra köprüsünde fraktürve skleroz izlenmiştir
T12, L3 düzeyinde posteriorda postoperatif yerleştirilmiş metalik tespit materyalleri ve vidalar izlenmiştir
Fraktür düzeyinde posteriorda minimal dural kese basısı mevcuttur
Tetkik alanına dahil peridiskte sol iliak kemikte asetabulum düzeyinde anterior ve posteriorda metalik tespit materyali ve vidaları izlenmiştir.
LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE;
Lomber lordoz düzleşmiştir.Vertabraların korpus yükseklikleri normal.Vertabra korpus köşelerinde sivrileşmeler izlenmektedir.Spinal kanal normal form ve genişliktedir.İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi.T12, L1, L3 vertabraları vidalar ile tespit edilmiş metal posterior fiksatör dikkati çekmektedir. L2 vertebra korpusunda spinal kanalı anteriordan minimal daraltan kemik yapı dikkati çekmektedir.
Tüm lomber disklerde minimal sinyal kayıpları dikkati çekmektedir
L3-4 diskinde santral minimal protrüzyon ve eşlikli anulus fibrozis yırtığı izlenmektedir.
L4-5 diskinde dural keseyi geren santral protrüzyon ve eşlikli anulus fibrozis yırtığı izlenmektedir.
L5-S1 diskinde santral minimal ekstrüde disk hernisi mevcuttur.
Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır
Buna göre beyin cerrahi ne oran verir bilgi verirseniz çok sevinirim.
LOMBER BT İNCELEMESİNDE;
L2 vertabra köprüsünde fraktürve skleroz izlenmiştir
T12, L3 düzeyinde posteriorda postoperatif yerleştirilmiş metalik tespit materyalleri ve vidalar izlenmiştir
Fraktür düzeyinde posteriorda minimal dural kese basısı mevcuttur
Tetkik alanına dahil peridiskte sol iliak kemikte asetabulum düzeyinde anterior ve posteriorda metalik tespit materyali ve vidaları izlenmiştir.
LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE;
Lomber lordoz düzleşmiştir.Vertabraların korpus yükseklikleri normal.Vertabra korpus köşelerinde sivrileşmeler izlenmektedir.Spinal kanal normal form ve genişliktedir.İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi.T12, L1, L3 vertabraları vidalar ile tespit edilmiş metal posterior fiksatör dikkati çekmektedir. L2 vertebra korpusunda spinal kanalı anteriordan minimal daraltan kemik yapı dikkati çekmektedir.
Tüm lomber disklerde minimal sinyal kayıpları dikkati çekmektedir
L3-4 diskinde santral minimal protrüzyon ve eşlikli anulus fibrozis yırtığı izlenmektedir.
L4-5 diskinde dural keseyi geren santral protrüzyon ve eşlikli anulus fibrozis yırtığı izlenmektedir.
L5-S1 diskinde santral minimal ekstrüde disk hernisi mevcuttur.
Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır
Buna göre beyin cerrahi ne oran verir bilgi verirseniz çok sevinirim.