Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu akşam TRT haberde, saat 09:05'te 2022 maaşıyla ilgili konuşulacak

alfa

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bugün akşam trt haberde saat 09:05'te 2022 maaşıyla ilgili sosyal güvenlikle alakalı program var kimse kaçırmasın duyurulur

tşk haber için...arkadaşlar tartışmaya iletişime hangimiz geçiyorsak lütfen konuları tam detayıyla anlatsın...özelikle 6. made ev ziyaretleri ve komşu sorgulamaları kesinlikle kabul edilemez....bunu engeleler için nasıl bir pisikolojik sorun olucağını kafalarına sokmamız lazım...

aynen izlemekte fayda var bu rezillik bir son bulur inşallah...

Arkadaşlar TRT Haber sitesine baktım. Bahsedilen programa Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü konukmuş.
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SGK'ya bağlıdır.
2022 aylıklarına daha önce Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü bakıyordu.
Ama bu birim de Aile Bakanlığı'na geçti.
Dolayısıyla Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürünün 2022 aylıklarıyla ilgili bir açıklama ve tartışmaya gireceğini düşünmüyorum.
Çünkü 2022 aylıkları farklı bir Bakanlıktadır ve bu sorumlulugu ustlenmez.
O yüzden fazla ümit baglamayın. İzleyin ama umutlanmayın derim.

Büyük ihtimalle sitede "özürlü aylığı nasıl alınır?" sorusunu hazırlayan haberci de bu durumlardan haberdar değildir. Gaf yapmıştır.
Olay budur.
Yine de programı izleyeceğim fakat bunları bilerek ve başka sebeplerden dolayı tabi ki.

Bu açıklamayı sadece bilginiz olsun, programdan fazla bekletiye girip hayal kırıklıgı yaşamamnız için yapıyorum.

Ama sosyal guvenlik olayı önemli bir konudur. Her halukarda izleyin kaybınız olmaz.
Dilerim özürlü aylıklarıyla da açıklama yapılır ama derin bir açıklama olmaz bu.

ben şahsen bakım güvencesi ile ilgili bir konu geçecek mi?
Şu, çalışmaları süren bakım guvencesi ile ilgili konuya değinecek mi o umutla bakacagım.
Aile bakanlıgıyla ortak çalışmaları vardı çunku bunlarla ilgili.
özürlü aylıklarıyla da ancak bu paralelde konuşabilir zaten.

Bu anlamda soru cevap olursa lütfen baglanan kişiler şu soruları sorsun lütfen:

1. evde bakım aylıkları ile ilgili ya da özürlülerle ilgili sosyal guvenlik açısından yapılan çalışmalar nelerdir? Aile Bakanlığının bu yönde SGK ile çalışmalar yaptıgını duyduk.
Aile bakanlığı ile birlikte yürütülen bu çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
çalışmalar varsa hangi boyutta hangi aşamada?

2. 2022 aylıkları daha önce primsiz ödemeler genel müdürlüğündeydi. Bu birim Aile Bakanlıgına devredildi. Tüm iş ve işlemlerin devri tamamlandı mı?

3. 2022 aylıklarıyla ilgili uzuun yıllar sgk ilgilendi biliyoruz bunu. Şu an çıkan Yönetmelik hakkında yılların tecrübesinden yararlanarak kısaca degerlendirme yapmanız mümkün mü?

Programa dair detaylar için bakınız:Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan Konuk Oluyor...

Arkadaşlar bu bahsedilen programı sunan Demet Akat'ın twitter hesabı şudur:https://twitter.com/demetakat

program başlamadan hemen başlasa bile sorularınızı twit atarak sorun derim. ne kadar çok soru olursa ilgisini çekip sorabnilir müdüre.

Özellikle özürlülerle ilgili bakım güvencesi ile ilgili soruyu unutmayın lütfen.

Şu adrese sorular soruluyormuş:[FONT=Arial]sosyalguvenlik@trt.net.tr

[/FONT]
Bu adrese mail atarak sorun. Bu adrese soruluyormuş sorular. Tabe 2022 aylıklarıyla ilgili soruları cevaplamaz ve zaten sunucu da sorularınızı sormaz bile.

İlk mesajımda yazmıştım zaten. Ama lütfen engelliler için bakım güvencesi ile ilgili sormaya çalışın.[FONT=Arial][/FONT]

ben gönderdim soruyu bakalım cvp verceklermi

Merhabalar. Benim özürlüler için verilen 2022 sayılı kanuna göre bağlanan maaşlar hakkında sorum olacaktı. 25 ocak 2013 de resmi gazetede yeni bir yönetmelik yayınlandı. Eski yönetmeliğe göre 18 yaşını doldurmuş engelliler için muhtaçlık tespiti yapılırken hane bazlı gelir araştırması yapılırken gelirlerden giderler çıkartılıp ondan sonra kişi başına düşen gelire göre kararlar veriliyordu. fakat yeni yönetmeliğe göre giderler hiçbir şekilde çıkarılamaz ibaresi bu maaşı alan onbinlerce engellinin maaşını tehlikeye sokmuştur. Bu konu hakında bilgi verirseniz sevinirim iyi akşamlar.

bu yayının bizimle alaksı yok. maalesef.

Canınızı sıkmayın. Konuk konuyla alakalı değildi çünkü.

Ama aklıma ne geldi:)

TV'de yeni 2022 yönetmeliğinin tartışılması için tartışma programlarına başvursak arkadaşlar ne dersiniz?

Ciddi haber programları beli,rlensin.
Bu haber programlarına hepimiz mail atalım. 2022 yeni yönetmeliği ile ilgili program yapılmasını talep edelim.
Binlerce kişi ilgilendirdiği için ve bizler binlerce mail atarsak program yapılabilir.
Ya da bu konuda TV lere gidip dert anlatılabilir.
Ne dersiniz? Aklınıza gelen başka bir fikir var mı?
Hep imza kampanyasıyla olmuyor. Medyayı kullanmamız şart.

katılıyorum sana kalem abla tv programlarına başvuralım.vatandaşın isteğini geri çevirmezler heralde

Kalem bu işi siyaset çözer gibime geliyor. Yani muhalefet partilerden bahsediyorum.

Üst Alt