Arkadaşlar TRT Haber sitesine baktım. Bahsedilen programa Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü konukmuş.
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SGK'ya bağlıdır.
2022 aylıklarına daha önce Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü bakıyordu.
Ama bu birim de Aile Bakanlığı'na geçti.
Dolayısıyla Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürünün 2022 aylıklarıyla ilgili bir açıklama ve tartışmaya gireceğini düşünmüyorum.
Çünkü 2022 aylıkları farklı bir Bakanlıktadır ve bu sorumlulugu ustlenmez.
O yüzden fazla ümit baglamayın. İzleyin ama umutlanmayın derim.
Büyük ihtimalle sitede "özürlü aylığı nasıl alınır?" sorusunu hazırlayan haberci de bu durumlardan haberdar değildir. Gaf yapmıştır.
Olay budur.
Yine de programı izleyeceğim fakat bunları bilerek ve başka sebeplerden dolayı tabi ki.
Bu açıklamayı sadece bilginiz olsun, programdan fazla bekletiye girip hayal kırıklıgı yaşamamnız için yapıyorum.
Ama sosyal guvenlik olayı önemli bir konudur. Her halukarda izleyin kaybınız olmaz.
Dilerim özürlü aylıklarıyla da açıklama yapılır ama derin bir açıklama olmaz bu.
ben şahsen bakım güvencesi ile ilgili bir konu geçecek mi?
Şu, çalışmaları süren bakım guvencesi ile ilgili konuya değinecek mi o umutla bakacagım.
Aile bakanlıgıyla ortak çalışmaları vardı çunku bunlarla ilgili.
özürlü aylıklarıyla da ancak bu paralelde konuşabilir zaten.
Bu anlamda soru cevap olursa lütfen baglanan kişiler şu soruları sorsun lütfen:
1. evde bakım aylıkları ile ilgili ya da özürlülerle ilgili sosyal guvenlik açısından yapılan çalışmalar nelerdir? Aile Bakanlığının bu yönde SGK ile çalışmalar yaptıgını duyduk.
Aile bakanlığı ile birlikte yürütülen bu çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
çalışmalar varsa hangi boyutta hangi aşamada?
2. 2022 aylıkları daha önce primsiz ödemeler genel müdürlüğündeydi. Bu birim Aile Bakanlıgına devredildi. Tüm iş ve işlemlerin devri tamamlandı mı?
3. 2022 aylıklarıyla ilgili uzuun yıllar sgk ilgilendi biliyoruz bunu. Şu an çıkan Yönetmelik hakkında yılların tecrübesinden yararlanarak kısaca degerlendirme yapmanız mümkün mü?
Programa dair detaylar için bakınız:
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan Konuk Oluyor...
Arkadaşlar bu bahsedilen programı sunan Demet Akat'ın twitter hesabı şudur:
https://twitter.com/demetakat
program başlamadan hemen başlasa bile sorularınızı twit atarak sorun derim. ne kadar çok soru olursa ilgisini çekip sorabnilir müdüre.
Özellikle özürlülerle ilgili bakım güvencesi ile ilgili soruyu unutmayın lütfen.