Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu ay sonunda emeklilik hakkım doluyor. Maaş ve birkaç konuda sorularım var..?

ŞEKER KIZ1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Haziran 1995 yılında ssk başlanğıçım bulunmakta doğum tarihim 25/04/1977, 2010 yılında şeker hastalığı sebebi ile %40 rapor aldım 3. derece sakatlık indirimi almaktayım. 17 yıl 3920 ssk günüm bu ay sonu doluyor nekdar emekli maaşı alırım emekli olsammı yoksa çalışmaya devam etsemmi diye düşünüyorum. Bide emekli olsamda ssklı bir işte çalışmaya devam edebilirmiyim. ssk ödemelerim yüksekten yatmakta enson 4.774 tl yattı acil olarak yardım rica ediyorum şimdiden teşekkürler

ben hesaplattıgımda 812 tl gorunuyor bu maas cok dusuk gıbı sankı burdakı hesaplatma dogrumudur?

çok teşekkürler bilgilendirmeniz için fakat bu siteden hesaplattığımda emekli maaşım 1,026 tl çıkıyor. Ve benim genel olarak yüksekten yattı ssk bukadar olması çok üzücü:( ödenen ssk matrahım 300,000tl

işallah sizin dediğiniz gibi olur yoksa çok büyük hüsran olucak benim için :(

emekli maaşının yuksek olması ıcın nasıl olması gerekıyor?..

uğur, emekli maaşınızın yüksek olmasını istiyor iseniz ssk primlerinizin en az 2500 tl ve üzerinde yatması gerekli ayrıca son 5-6 ay yüksek yatırmak emekli maaşınızı etkilemez en az 3 yıl yüksekten yatmalı ki fark etsin...

sevgili officer..
su an
4.092 gün
185,256.93tl matrah..son 4 yıldan beri 2500 ün hep üzerinden yatıyor.2014 yılı 10.ayda zaten erken emeklılık doluyor..812 tl gıbı bır rakam cıkıyor..2014 .10 uncu aya kadarda tabı ısten cıkmazsak basımıza bır hal gelmezse 2500 un uzerınde yatacak..herhalde bıraz daha yukselır bu gorulen emeklı parası?ynalısmı dusunuyorum?

benim de ssk 2008 den buyana 2500tl üstünden yatmaktadır. son 1.5 sendir 4000 tl nin üstünden yatmakta

şöyle bir hesaplaması vardı bulamıyorum net oranları şöyle oluyordu

ilk 3 senenin %30 'u sonraki 6 senenin %30 'u son 6 senenin de kalan oranı şeklindeydi diye anımsıyorum

bende 10 gün sonra emekliliğe hak kazanacağım

şuan brüt maaşınız oldukça iyi yatıyor bu sizin için emekli maaşınızı artırmaya fırsat

bende aynı durumdayım nedenmi

emeklilik maaşı hesaplanırken son 6 sene önceki senelere göre daha yüksekse maaş artar karar sizin buradan konu hakkında maaşınızı artırmaya yönelik yardım isteyin net bilgiler gelecektir.

merak ettim şeker kız sen ne iş yapıyorsunda bu kadar yüksek bir prim yatırıyorlar merak ettim sadece

Merdem;

maasımızı artırmaya yonelık yardımı sırketten nasıl ısteyebılırızkı:)

benim emeklilik sürem doldu önümüzdeki hafta sgk başvuruda bulunucam artık maaşı artırmak için bir yol varsada ben geç kalmış durumdayım :( oyüzden bundan sonrası Allaha kalmış görünüyor ozaman

Uğur il 3 senin (0) nedemek anlayamadım 30 u mu demek istedin

yok onu ben degıl merdem yazdı ben alıntı yaptım sadece.

yanlış anlaşılmışım demek istediğim son 1,5 yıldır maaşı yüksek yattığı için böyle 4 sene daha çalışırsa emekliliğini sonra isterse
emekli maaşı ne kadar artar demek istedim.

sonuçta emekli maaşı hesaplanırken toplam prim ve maaş ortalaması alınmıyormu dikkate alınması gereken bir fikir diye düşünüyorum

Şimdiki primin çok fazla bir önemi yok asıl önemli olan 2008 ve öncesi yüksekten yatması çok önemli yatırılan toplam prim tutarıda çok öemli

Hakkında hayırlısı olsun Şeker Kızı.
Verilerine bence de 812 TL emekli maaşı az. Sen bu hesaplamayı hangi siteden yaptırdın?
Ben taze emekliyim :eek: mayısın 20 sinde ilk maaşımı aldım darısı başına. Kriterlerimiz toplam kazanç dışında birbirine yakın, buradan bir öngörü yapabilirsin belki:
SEN BEN
Yaş 36 36
Prim günü 3920 4137
Sigortalılık yılı 17 yıl 18 yıl
Vergi indirimi 3.derece 3. derece
Toplam kazanç 300 bin TL 442 bin TL
Emekli maaşı 812 TL (?) 2.613 TL

Şimdi düz mantıkla gidersek (gidilebilir mi bilmiyorum :confused:) her şeyimiz hemen hemen aynıyken benim toplam kazancım seninkinin yaklaşık 1,5 katı. O halde maaşım da senin maaşının yaklaşık 1,5 katı olaması gerekiyor: Maaşın== 2613/1,5= 1.700 TL yaklaşık ;)
Nasıl güzel hesap değil mi?

Arkadaşlar emekliliğim bugün onaylandı ve maaşım ek ödemeyle 1490tl olucakmış

merhaba herkül
bugün internetten baktığımda emekliliğim onaylanmış telefonla aradım sgk dan bağlanan maaşın ek ödemeyle birlikye 1490tl olduğunu öğrendim en azından internetten çıkan rakam olmadığına çok sevindim

Hayırlı olsun Şeker Kızı.
e devlette emeklilik başlangıç tarihi ne zamanı gösteriyor? birikmiş maaş da alabilirsin...

Benim E.Sandığı Emekliliğim Dolmasına 18 Gün kaldı. Acaba Ne kadar maaş alabilirim Hizmet süresi 15 yıl ünvan VHKİ derece 4/2 si emeklilik göstergesi 4/3 ' ü Üniversite mezunuyum

benim öğrenmek istediğim iş yerinde arkadaşım vergi indiriminden emekli oldu 3.derece 3920 gün asgari ücretten bağlanan maaş 800tl. bir başka arkadaşda 980 tl alıyor şartlar aynı bunu neye göre hesaplıyorlar acaba benim ssk asgariden yatıyor emekliliğime az kaldı bilgisi olanlardan cevap bekliyorum

Üst Alt