Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu defa raporum neden süreli verildi!?

HayalimCalismak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Raporumu %42 olarak yeni aldım, ancak 2019 yılında rapor almıştım %28 idi ve süresiz idi neden bu sefer süreli yani 2 yıl olarak verdiler? ve 2 yıl sonra süresiz mi verecekler?

Artık süresiz vermiyorlar mı?

Benim de süreli bende iki defa aldım

Bu konu hakkında benimde bir bilgim yok sadece ilk başta yani ilk raporu alırken süreli olduğunu biliyorum ikinci raporun süresiz olması gerekir lakin bende ikinciyi aldığımda süreli verdiler üçüncüyü alıcam yakın zamanda bu defa durumu izah etmem lazım sürekli almam için

Bu arada atipik psikoz hastasıyım neden raporum sürekli değil bilen arkadaşlar yazsın lütfen
Yüzde 45 rapor oranım var

Obeziteye sürekli vermezler.Astim ve tansiyon olabilir de Obesite sonuçta kilo verme durumun ola bilir.Mide ameliyatı ile diyetisyen takibi ile mümkün bundan dolayı süreli çıkmıştır rapor.Rapor sürekli olsada vergi indirimi süreli gelir di büyük ihtimalle

HayalimCalismak

Askerlikte durum farklı, hayatının sonuna kadar seni kurula sevk edecek değiller ya.

Engelli raporunda ise iyileşmesi, düzelmesi ihtimali olan rahatsızlıklarda raporu süreli alırsın.

Benim bildiğim kadarı ile ( iç hastalıklarda) hayatı tehlike taşımayan ve ömrü boyunca kalıcı engeli olmayan (ortopedik, işitsel, zihinsel) arkadaşlar dışında süresiz engelli raporu verilmiyor . Hastalıklarınız iyileşme gösterebilir düşüncesi ile hocam.
Sizin engel durumunuz iç hastalıklar, ve hayati tehlikeniz yok diye düşünüldüğü için süreli ve bu böyle devam eder. Askerlik durumu ile bu rapor bir değil.:D

GaribanÖğretmen
Anladım hocam peki sağolun.

Melodii
Hocam ben işitme testi yaptırdım. 22-23 cıktı yani duyma oranım %78 cıktı. Işitme kaybı %22 idi ve tabloya baktığımda %16 engel veriliyor gördüm ama hiç bir engel verilmedi.

raporu bu kez başka hastaneden aldıysanız nedeni bu olabilir ben ilk raporum yüzde seksen 1 yıllık almıştım

%20 lik bir kayıp sizin hayatı durumunuzu etkilemediği icin bir çok doktor o oranı belirtmiyor.. ilk anda hayatınızı ne kadar etkilediğine bakmıştır. ( başka hastahaneler de farklılık gösterir mi bilemem)

Benim 21 yıllık Ortapedik sürekli raporum kontrol muayene sonucunda 2 yıl süreli verildi ve sağlık kurulunu aradım dedikleri 2 yıl sonra sürekli verileceği söylediler bilmiyorum varmı böyle arkadaşlar yıllardır sürekli olup sonra süreli verilen....

Yenilenen raporların hepsi sürelidir kronik rahatsızlığınız, düzelmeyecek hastalığınız olsa bile. Süresiz rapor eski raporlar hariç yok daha.

Alman aynen bundan sonra hiç bir rapor alımları eskisi gibi rahat olmayacak....kontroller daha da sık olacak...

Doğru mu anladım artık hep süreli mi olacak raporlar?

engelli raporunda süreli süresiz diye bişey mi var ?? ben en son 2013 yılında aldım süresiz bildiğin kadarıyla şimdi yeniden mracat ettim inşallah süresiz olur...

Raporunu almışsın, iş bitmiş. Bir dahaki raporda kontrole giderken Güzel bir üslup ile derdini anlat heyete....

Yada bu sorunun muhatabı Doktorlar, kendi doktoruna sorabilirsin.

Ağır uyku apnesi tansiyon fıtık için aldığım rapor 1 yıl süreli, buna itiraz edebiliyor muyuz?

aslıdeniz

2019 yılında kanun değişti onu içindir

Ben değişeceğini pek sanmıyorum(sonucun)

Frkdursun çalışırken alacagın engelli raporu süreli olabilir emeklilik için başvurdugunda ankara ikinci kontrolde süresizz vergi indirimi verebiliyor.

etsenizded değişmeyecek aksine düşebilir, ama itiraz edebilirsiniz

potkal

yani o zaman bu maliye süresiz verirse emekli olabiliyorum
ancak engelli raporunu 2 yıl olduğu için başka yerde kullanmaıyorum seyahat kartı , ötv gibi

fenerliyizz

Veryolar obeziteye sürekli

Astımdan çıkmış olabilir süreli ilaçlı çünkü tedavisi

hanifeaydin şu an çalışıyorsan ve süreli rapor verdilerse süre boyunca bedava tren otobüsten diğer indirimden faydalanırsın çalıştıgın surece raporun bittikçe zamanın varsa yenile raporunu emekli olmaya karar verdiğinde ankara ikinci kontrolde sürekli verebiliyor durum bundan ibaret

Üst Alt