Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu durumda bana %40 işgücü kaybı oranı verirler mi? [Soru]

ahmetbey

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar,
bazı arkadaşlar senin durumuna verirler % 40 rapor diyolar, bazıları ise kesinlikle olmaz diyorlar.
doktorumun özel muayenehanesine gidip hem muayene olcam hem de bu konuyu sorcam. bır fıkır verır bana. ama durumum bozuk oldugu ıcın bu sıralar gıdemıcem.
ben enınde sonunda başvurcam ancak size sormak istedim.
sizden istediğim yorumunuz. tabiiki % 100 anlatımla bılınmez ama bır nebzede olsa durum netleşir.

durumum şu:
- bir bacagımda 7-8 cm incelik var.
- askerlikten muaf raporum var.
- aynı bacağımda dizden yukarda 20-25 cm boyunda 10-12 cm enınde leke var ve bu leke acıma ve ağrı yapıyor. aynı zamanda sert. isim tanı konamıyor.
- yürüyüşümde bariz şeklide bozukluk var.
- bacağım kasık duruyor. el yardımıyla diğer bacagım gibi dik durabiliyor.
- kalça ameliyatı geçirdim. 13-14 yaşında.
- bazı hareketlerim cok zor oluyor. yani o bacağım % 100 verimle çalışmıyor ve diğer bacağıma yuklendıgım için diğer bacağımıda etkılyor.
- gözlerde miyop var (bunun faydası olur bılmem, hesaplamaya eklenır denıyor)

bu şartlar altında acaba verırlermı en az % 40.

tabii anlatımla olmaz ancak bır yorum bile cok onemlidir.

saygılar.

Tüm arkadaşlar toto oynamış.İşin aslı ve gerçekleşecek olan şu.Öncelikle hangi hastaneye gideceğin önemli.İkincisi doktorların gününe denk gelmen lazım.Üçüncüsü varolan engelin baltazard formülü ile doğru düzgün hesaplanması.Çünkü aynı engelle farklı hastanelerden farklı oranlar verilebiliyor.Muayene eden doktorun ilgi ve alakasını esirgememesi lazım ki oran gerçek değerle belirlensin.Hastalıklarının tamamı yazılıp formülasyonu doğro hesaplanabilsin.Gerisi yalan.Benim elimde olsa sen ne kadar istersen o oranı vermek isterdim ama elimde değil. :oops:

az önce ve gunlerdır forumunuzdada arastırıyorum cok ısterım en az %40 almayı ancak banada zor gıbı gorundu neden dersenız
bacağı kasıktan olmayanlara bıle verılmıyormus %40 hastane verse bıle (sanırım Ankara diyorlardı) düşürüyormuş bu oranı.

bu halde benımkı epey zor duruyor ama kısmet genede.
herkese cevapları ve yorumları için tşk ler.

Sevgili ermiş sanırım alınmışsın ancak cevaben yazdıkların gerçeklerden hayli uzak.Çünkü bir hastayı a hastanesine götürdüğünüzde verilen oran %84 aynı hastayı b hastanesine götürdüğünüzde verilen oran %38 arada varolan oran farkı %49.Ben toto oynamışlar derken hastanın talebine verdiğiniz oranlar arasında bile %14 fark oynamış ki verdiğiniz oranlar %38 ile %52 arasında.%1 farkla bile gerçekte engelli olan insanlar engelli olarak kabul edilmiyor.Sanırım anlatabildim.Dolayısı ile kişiler bu tecrübeyi kendileri yaşamadığı sürece insanlara bu yönde umut yada umutsuzluk yaşatmayalım.Yol gösterelim ama şu oranı alırsın bu oranı alamazsın demekle insanları umutsuzluğa sevk etmeyelim.

bacakta incelik

Değerli arkadaşım sanırım polio sekeli ağırlık durumuna göre oran 40-50 arası.Lekede rahatsız edip fonksiyon kaybı yapıyor o da değerlendirmeye girer.Miyopluk gözlükle düzelmiyorsa girer düzeliyorsa girmez geçmiş olsun SEVGİLER.

arkadasim oturanboga arkadasimiz 2007/07 ozur yuzdeleme yonetmeligi ile ilgili bu sitede formlardan birine word dokumani koymustu formlari detayli tararsan bu dokumani bulup kendi rahatsizliklarinla karsilstir ve yuzde kac verilmesi gerektigini ogren ve saglik kuruluna ciktigindada engelini net olarak tarif edip hangi tetkiklerin yapilmasi gerektigiyle ilgili bilgi ver yoksa bizim ulkemizde tip fakultesinden diploma alan herkes doktor oluyor bir cogunun anatomi bilgisi bile eksik ayrica universitelerin kalitesi artirilmadan bu hizla universite acilmaya devam edilirse ilerde kim bilir daha neler olucak.Iyi sanslar

cevaplar için hepiniz saolun.
tabloyu cok kez ınceledım,oda muhakkak cok faydalı ancak fazla anlayamadım ama tabii bir fikir verdi.sizlerinde fikirleriyle iyice anlıyorum.
cok yardımlarınız oluyor .bu arada gözlükle düzeldiği için miyop un katkısı olmıyacak demekki.bunuda ogrenmiş oldum.saolun tekrardan.
saygılar.

Üst Alt