Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu ek gösterge dedikleri "hizmetli" personelin işine yaramaz mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Ek gösterge ne işe yarar. "Hizmetli" kamu personelin işine yararmı?

emeklilikte işe yarar
7,4,1 düştügünde maaşına 250 tl gelir her düştügünde

Belediye başkanı olursan ek gösterge artıyor ve emekli maaşı otomatik artar.

ayDÜNYAvazo YHS dan GİH sınıfına geçebilirsen 4 üncü ve 1 inci dereceye gelince ek gösterge zammı alırsın senin kurumunda özlük bölümü yokmu diğer adıyla insan kaynakları oraya sorabilirsin olmadı Google amcaya sor o sana anlatır

Hizmetliler 1 Defaya Mahsus Sınavsız Memur Kadrosuna Geçirilmelidir.

Hizmetlilerin Sınavsız Memur Olması Çalışmaları Artık Nihayete Ermelidir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında Görev yapan Eğitim Çalışanları Memurluk Kadrosu Bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı merkez/taşra teşkilatı okul ve kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan eğitim çalışanlarının bir defaya mahsus sınavsız memur kadrolarına geçirilmesi ile ilgili sendikamızca daha önce dilekçe eylemi de dahil olmak üzere bir çok talep ve görüşme gerçekleştirilmiştir.

Haber1

Haber2

Haber3

Yine Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında hizmetli olarak görev yapan engelli personellerin sınavsız olarak memur kadrosuna geçirilmesi için de çalışma başlatılması konusunda taleplerimiz ve görüşmelerimiz olmuştur.

Haber4

Sendikamızca bu konu tekrar tekrar ele alınmış ve Devlet Personel Başkanlığı'nın gündeminde hep sıcak kalması sağlanmıştır. Devlet Personel Başkanlığı sendikamıza vermiş olduğu 06/03/2013 tarih ve 1372 sayılı yazında; "... yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına sınavsız olarak geçirilmesi hususu da değerlendirilmiş olup, gündemde yer alan konulara ilişkin çalışmaların Mart ayı içersinde yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır."Denilerek, Teç-Sen olarak başlattığımız "Sınavsız Görevde Yükselme"lerle ilgil çalışma yaptığını da resmi olarak ifade etmiştir. Ancak yıllar içersinde bu konu çözümsüz bir şekilde eğitim çalışanlarının ve sendikamızın gündeminde üst sıralarda yer almayı sürdürmüştür.

Memurluk için öğrenim şartını taşıyan çoğu hizmetli personelin zaten görevlendirme memur olarak görev yaptığı yine engelli eğitim çalışanlarının engel durumlarının hizmetli olarak görev yapmasını engelleyici nitelikte olduğu da bir gerçektir.

Bu iki konuyu beraber değerlendirdiğimizde T.B.M.M.'nce hazırlanan/hazırlanacak torba kanun düzenlemelerinde artık bu konuyla ilgili de bir düzenleme yapılması yıllardır çeşitli şekillerde gündeme gelen bu sorunun çözümü için yerinde düzenleme olacaktır.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

1 defaya mahsus olarak yapılan hiçbir öneriyi samimi bulmuyorum. hepside benden sonrası tufan mantığında.

pro_license

FOS işe yaramaz bencede.

2 yıllık önlisans(yüksek okul) mezunu olacam yakında. Bana bunun herhangibir faydası olurmu acaba?

Okuduğun bölüme ve ne iş yaptığına bağlı.

@Nurtan
Herkes "bunun sana faydası olmaz" diyor. "Faydası olur" diyen olmadı hiç.

Emekliliktede herhangibir faydası olmazmı?

5434 SK tabiyim bu arada.

ayDÜNYAvazo

Merhaba 1-3 Aralık tarihleri arasında 20. Milli Eğitim Şurası yapılacak oraya da cimer üzerinde öneri oluşturursanız çok iyi olur Asıl olarak bu konunun konuşulacağı yerdir. Orada Milli Eğitim ile ilgili bütün sorunlar dile getiriliyor.

2008 sonrası işe giren personelin emekli aylığı hesabında prime esas kazanç üzerinden maaş hesaplamıyorsa ek göstergelerin espirisi ne 🤔 sadece çalışırken üç beş kuruş fazla alırsınız hepsi bu gibi...

3. 5. kuruş oynarsa ne anladım ki o işten.

Çalışırken faydası olur emeklilikte yok gibi...özellikle 2008 sonrası işe girenlere.

Bulut25

Ben "hiç faydası olmaz" sanıyorum. (2003 SSK girişi ve 2007 EMEKLİ SANDIĞI girişi ile)

Özetle 5434 sayılı kanuna tabi yüksek öğrenim mezunlarının işine çok çok yarar.

Yardımcı hizmetlerde ek gösterge yok maalesef.

Polis ,hemşire ,öğretmen ,din adamı dışında etkilenen var mı bu ek göstergeden polislerde bile 4 yıllık fakülte şartı varmış diye duydum .

Kamu da çalışıp ekgöstergesi "0" olanlara ne kadar ekgösterge puanı verilecektir?

Kamu da çalışıp ekgöstergesi "0" olanlara ne kadar ekgösterge puanı verilecektir?

Üst Alt