Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu gözdeki ileri derece göz tembelliğiyle askerlikten muaf olur muyum?

nexima

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol gözümde 1 metreden parmak sayamayacak kadar göz tembelliğim var. Hatta 3 ay önce bir göz muayenesinde doktor projektörle bir harf göstermişti okuyamamıştım ve doktor " Yüzde 5 görebilen birisi bu harfi okur, senin yüzde 95ten fazla görme kaybın var" demişti.

Ayrıca 1 yıldır da sağ gözde astigmat başladı, çok hafif çift görme falan var (beyin MR temiz ), gözlük takmayınca başım ağrıyor ki bu yaşıma kadar gözlük takmıyordum ve rahattım...

Şimdi sorum şu; Pazartesi Gata'da ilk doktor muayenemi olacağım eğer o sevkederse kurula gireceğim. Sizce doktorun kurula göndermeme veya kurulun muafiyet vermeme ihtimali nedir.

"Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı)" olması muafiyet sağlar.

AÇIKLAMA: TAM ile 0.4 arası ve + 0.1 ve altı.

Üst Alt