Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu işitme kaybımdan dolayı askerlikten muaf mı sayılırım?

KaMaN454

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben forumda birçok konu okudum ama tam olarak anlayamadım. Benim çocukluğumdan beri işitme kaybım var ve askere gider miyim yoksa muaf mı olurum tam bilmiyorum. Şu an tecilim var eğer askere gideceksem onu bozdurmamam lazım. Eğer gitmeyeceksem biran önce gataya sevkimi isteyeceğim. Çocukluğumdan beri sürekli raporlarım var odyo testi olarak. Size bir adet rapor gönderiyorum en düşük çıkan değerler bunlar. Bu rapora göre askerden muaf mı olurum yoksa askere alınır mıyım ? verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

10551759_703046753109191_1774475222_n.jpg

Arkadaşım bu rapor sınırda diyebilirim sana biloteral orta dereceli işitme kaybı kategorosine giriyor ama askeride cok kapsamlı bir işitme testine gireceksin.o yüzden askeriyenin işitme testini gir cunku orada gercek ısıtme kaybını ogrenırsın.bana sorarsan askerıye sevk ıste genıs kapsamlı test olacaksın.sunu unutma askerıyede ısıtme cok onemlı.Komutanın bır sey der duymazsın tokatı yersın ısıtme kaybını kaybedebılırsın.

her ıkı kulaktada ısıme kaybın var ben 47,50 ısıtme kayıpları muaf tutuldum tabı sonra bu ısıtme kaybı ılerledı.

kardes curuksun hıc kasma kulaga dırek verıytolar hıc sıkıntı yapma askerlık yok senın bak keyfıne

ozk;

Odyomestriklerin yaptığı testler ASKERİYEDEKİ test aynı mı sanıyorsun?

Kardes iki test arasında ucurum var. gata da 2 gun 1 saat ara ıle test olacaksın. SINIRDASIN. curuk te alabılırsın ama ozk dedıgı gıbı ama olurda 40 desıbel cıkarsa askerıye gıdebılırsın. yalnız soylıyım bu oranlarla ENGELLI olamazsın.

Verdiğiniz bilgiler icin cok teşekkür ederim sınırda oldugum icin tecili bozup bozmama konusunda kararsızım

Eğer bu konu hakkında tam bilgisi olan varsa arkadasımıza yardım ettıkten sonra bana yazarsa sevinirim.Benım testler sol kulak 70 Db sağ kulak 62 Db. Konusmayı ayırt etme ise 80 db ye 70 db.. Muaf olabılır mıyım acaba bu kayıpla?

bende aöfden üniversiteyi devam ettiğim için askerlikte tecilliyim çalıştığım yerdede arkadaşın raporu göremedim, benimde sağ 90 sol 95 kayıp var :/

Askeri doktorların yaptığı testler diğerlerine benzemiyor, bende Etimesgut'ta yaptırdım o kadar hastaneye gittim ama hiç birinde böyle detaylı muayene olmadım.

[QUOTE=erşin;
Nasıldı test maceram benım cok komıktı baskı yaptılar mı :) 1 saat mı test oldun.benım anım cok komıktı de ondan soruyorum

caner_1616;
Senın durumun cok kotu senın engellı olman lazım hemde P oranla.

enler;
bilateral orta derecelı ısıtme kaybı hd90/2 den muaf alırsın benımle aynı maddeden.

Peki Adil12. Su an 2 sene daha okumam gerekıyor üniversitemi. 2 sene tescilliyim. Simdiden gidip muayene olamıyoruz sanırım tescil kalkmadan? Üniversite bittiği gibi direk tescili kaldırıp halletmem gerekecek sanırım?

Okuyorsun ya yaşın kaç babanın sevkınden yararlanıyorsan DEVLET HASTAHANESINDE odyometrıs test al raporları al sakla askerıye gıttıgınde sana lazım olur.ASKERIYEDEN senden daha oncekı raporları ıster.ben goturmedım bak daha once ssk olmadıgı ıcın hastaheneye gıdıp rapor olamadım.o yuzden ASKERIYE benı bır guzel ısıtme testınden gecırdı 3 gun test oldum. 1 er gun arayla.en son testen cıkıp allah askına yeter dedım ver su raporu gıdıyım dedım razıyım askere gıtmeye dedım. ama bana curuk verdıler cok baskı yaptılar. sen ısıtme cıhazı kullanıyon mu.

22 yasındayım, babamdan yararlanıyorum devlet hastanesınde 6-7 ayda bir test yaptırıyorum.Elimde eski testlerim de mevcut. İki taraflı işitme cihazı kullanıyorum tabi ki. Sen tescilini kaldırdıktan sonra direk subeye gıdıp oradan mı sevk aldın nasıl oldu hastaneye gitmen?

Üst Alt