Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu işitme testi sonuçlarına göre (koklear implant dışında) uygun cihaz hangisidir?

DİLEKREM

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
testım bu

aea2kh.jpg

şu anda testni goremiyrm ama biçok markanın 120 db e kadar karsılayan 140 db ses cıkıslı cihazları var. ornek olarak oticon sumo ve resound sparx ı gosterebilirim..

al bunu;

ankara gaes i ziyaret ettigimde odyometrist hanim bedava odyo olcumu yapmisti [bu senin kullandigin canta780d isitme kaybina yetesiz sparx veriyim sana bu senin isitme kaybin icin daha iyi]demisti fiati bana pahali geldi 1400 euro ama ne yalan soyliyim sesi yumusacik yani itisi ses degildi ben o zaman odm patlamis o kadar cihaz parasini vermem demistim
yavas yavas artik ciddice yeni cihaz olarak seceneklerim arsina koydum bu sparx i

eski müşterilere %35 indirim var diye biliyorum ama siz canta yı aldıgınızda gaes diye bi merkez yoktu sanırım. yine de bir sanısınzı deneyin derim. olmazsa bana haberdar edin benim odyometristle bi goruseyim. indirimli fiyatı 1950tl..

testımın resmı burada ''kalın seslerı duyabılıyorum ince seslerı hiç duymuyorum ''daha önce hiç cıhaz kullanmadım fayda verecek cihaz varsa almak istiyorum teşekkur ederim ekrem​

işitme testi bu

aea2kh.jpg

kalın seslerin neredeyse normal seviyede senin kulaklarınla bnm sol kulagım aynı gibi. odyometristler sana en guclu chazı onereceklerdir ama fazla gelen gelen kalın sesler seni rahatsız edebilir. bu zamana a kadar neden kullanmadın ? yoksa ani işitme kaybı mı gecirdin ?

al bunu : bu zamana kadar uygun cihaz bulamadım
testlerse yıllardır aynı hiç değişmiyor kalın seslerle duyuyorum fakat ince seslerı duymadığım için sesleri anlamıyorum
bunun için cihaz bulmakta güçlük çekıyorum

sevgili ekrem;
her cihazın frekans ayarları yapılmaktadır...
dijitale geçildikten sonra bu işlem daha da kolaylaştı..
cihazınızı alırken işitme testinizi de yanınızda götürün..
cihazı sizin işitme karakteristiklerinize göre ayarlayıp, tiz sesleri de biraz bas'laştırıp öyle verirler...

120 db i karsılayan cihaz lardan onermeliler sana. gerci bazı yerler bana da cihaz onermemişti. koklear implant ameliyatı olabilirsin sag kulagından kaybetcek cok şeyin yok, aksine dzgun bir ameliyat gecirirsin konusmaları iyi anlayabilirsin, cihazı riske atarak telefonda(garantisi devam ederken telefonda konusmay dene belki bişi olmaz ole devam edersin) konusabilrisin. ayrıca cok havalı olursun herkesin gozu ustunde olur.

cihazi niye riske atiyo burayi anlamadim albunu
koklear olurken herkes duzgun ameliyat oldugunu zannediyo ayrica simdilerde okuduguma gore doktorlar iyi olanini tercih ediyolar koklear icin kulagin buda buda buda artik iyi kulagin olmesi demek ameliyatt bi kere riskli
ayrica kokleari dis parcasini takmadikta artik bu hic hic isitme yok demek oluyo
koklear takilan kulak artik geri donusu olmamak uzere tamamen isitmeyi kaybediyo islemciyi takabildiginiz kadardir cennet

garantisi oldugu surece cihazın bozulması halinde cihazı degiştirmek zorundalar. ha tlfnda konusmak neden mi riskli orasını doktorlara sorun yarısı cihazı bozar diyor yarısı bişi olmaz diyor. işitmesi zaten şu anki mevcut durumuna gore hemen hemen 0 (kalın ses haric), en azndan koklear için bir kulaga veda edilebilir. ama cihaz taktıkdan sonra dogru da ayar yapılırsa işitmesinde bir kademe iyileşme olur diye dusunuyorum. uykudaki sinirler hareketlenebilir..

sevgili "al bunu" bas seslerdeki işitme seviyesi iyi durumda olan birisine koklear implant önermeniz doğru değil... ekremm alacağı cihazın tiz - bas ayarını iyi yaptırırsa bu konuda sorun bile yaşamayabilir...

bir şey daha;
doktorlar işitme cihazı konusunda hiç hiç hiç bir şey bilmezler....
doktor sadece işitme cihazı kullanır mı kullanamaz mı buna karar verir..
gerisi odiyometristlerin işi.... ; )

:eek:bu ekrem kardeste bu kayipla isitme cihazi kullanmadigini soluyoooo kolaydiii ses olmadan yasamak
soykan isitme cihaziyla degil koklearla bilem sorunlari asamamis ben bosverrr derim
koklearda ses duyurur isitme cihazida
en sagir insanda bilimsel olarak cok az da olasa isitme kirintisi vardir simdiki iyi kalite isitme cihazi nasilsa bu sesleri buyutup sesleri guzel duymamizi sagliyor gerisi fasa fiso kokleari 7 yil kullanipta dudak okumadan konusmalari anlamayan ben cok iyi olmasada canta 780d cihazimdan memnunum amma bi yedek lazim banakulak tek olsada cihazi takmadigim gun sanki ben hayatta yokum

işitme testimi gördunuz varsa uygun olan cihazı almak isterim Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

çelıkyays kardeşim varsa işitme testını gorebılırmıyım kullanmakta oldugun cıhaz hangısı

shukufe :ben daha önce hiç kuş,zil,telefon,rüzgar,su,cam,alarm,ve benzerı seslerı duymadım belkı duymadıgım için bu kadar iyiyim sadece dudak okuyabılıyorum daha önce bu seslerı tanısa idim on zaman senın dedıgın olurdu hem uygun olan cıhazı da seçebılırdım cıhazı taktıgımda bambaska bişiy oluyorum

:eek: apartma derimde ekremcim bende yanimda calan ev telefonunun acik kalan muslugun sipsiplari banyoda dus alirken dusun sesini ruzgarin ugultusunu denizdeki dalgalarin sesini selaleden gelen o guzel siriltiyi isitme cihazim olmassa duymam
kokleari taktirdikta asiri bi cay tiryakisi ben o bardaga koyarkenki sirrrr diye sevimli sesi hayatimda hic duydugumu bilmiyordum simdi cihazla o cay doldururkenki sesi duymuyorum ama anlamada ikisinin farki yok
sen biraz reklamcilik oku bide sagirlari anlama adina daha cok ilgilen gelen hastalarinla:eek:

shukufe ben bir engelli olarak bilmedıgim bır sey icın sizden yardım etmenizi istiyorum ben dr. değilim odyologda değilim hastam falanda yok

ekremm merhaba..
şu anda piyasadaki en güçlü cihaz oticon'un sumo dm modeli ile phonak'ın naida serisi (ki bunun III, V, IX gibi modelleri mevcut).
size önerim bu iki markanın yetkili satış merkezlerine gidip sözkonusu cihazları denemeniz. belki memnun kalabilirsiniz. genellikle işitme cihazları 110 dB'e kadar olan kayıplara yeterli geliyorlar. bu nedenle muhtemelen size 1000 hz ve üstü frekanslarda yeterli gelmeyebilir. insan konuşması genellikle 500 ila 2000 hz arasında yoğunlaşmakta. 1000 hz ve yukarısını duyamazsanız, alçak frekansları duyabilseniz dahi konuşmaları anlayamazsınız. kaldı ki, konuşmayı anlamada (yüksek frekanslı) tiz sesler hayati önem taşırlar. basları duyamasanız, tizleri duymanız halinde konuşulanları anlarsınız ama tersinde bu mümkün değil. özetle, oticon ve phona^'a mutlaka gidip bir deneyin... umarım fayda görürsünüz..

hunsal teşekkur ederım ben phonex marka bı cıhaz almıştım kullanamadım ve iade de edemedım sıfır cıhazlarım halen durmakta eğer otıcon da aynı firmanın cihazı ise bedava verseler kullanmam bana widex senso p 38 kulak arkası önerdiler fakat denemem için verilen süre bir kaç saat oda yeterlı değil fayda görmediğim halde bu phonex bana satıldı tekrar aynı hatayı yapmak istemıyorum tekrar teşekkürler

hunsal;

merhaba hunsal
daha önce phonexten bir cıhaz almıştım fakat 2 adet cıhazı hiç kullanamadım gerıde veremedım halen bende sıfır kutusunda beklemekte eger otıcon ıle phonex aynı fırma ise hedıye etseler almam canımı n iki defa yanmasını istemıyorum widex senso p 38 kulak arkası modelını önerdıler denemek istiyorum
teşekkur ederim

:eek:rica etsem su phanaki bana versen:p
phonakda beyenmeyen sagir degildir haaa sunu diim

eger duyup anlamak istiyorsan ci den baska sansın yok gibi gorunuyor. ci den suphelerin varsa, bir cochlear implant dernegine gidip oradaki insanları gozlemleyebilirisn. oradaki cogu insanın işitme seviyesi seninkiyle hemen hemen aynıydı, şimdi tekrar duymanın keyfini cıkarıyorlar. shukufe gibi negatif sonuc veren ornekler de var tabii. iyi dusunmek lazım ve de doktorların da dikkatli test etmeleri lazım. adamlar para gozuyle bakarlarsa bastan umursamaz gecirrler beynine elektrotları nasolsa ölsen(mübalaga yaptım) bile parasını alıcak adam..

al bunu;
yanı sana katılıyorum para için bu işi yapan cok fazla bırısıde phonex adamlar parayı aldıktan sonra benı tanımadılar 2 cıhaz elımde

shukufe;
senın adın cennet mı ıdı ne sen phonex iyi dıosun ben 12 yıldır cıhaz kovalıyorum bak nete kadar düştüm cok istıyorsan sana vereyım faka fayda gorecegını sanmıyorum çunkı dıjıtal degıl şuan pıyasada en kalıtelı cıhaz widex ve otıcon dur phonexten 2 kat fazla fıyatı var hiç cihaz kullanmadım ve seslerı de tanımıyorum sadece benım kaybımda yada benzerı kısılerden bılgı istiyorum

çelikyays;
sana katılıyorum deneyecegım widex yada otıcon

ses olmadan dudak okuyan birine bir sagir olaraktan sapka cikaririm

ekremm merhaba...
Phonex diye bir marka var mı bilmiyorum. Benim bahsettiğim Phonak dünyanın en iyi markalarından biridir. Eğer sizdeki cihazların markası Phonak ise, modeli nedir yazar mısınız?
Satıcıların ilgisizliğinden dolayı umudunuzu kaybetmeyin. Gerekiyorsa bir başka satıcıya götürüp bunları yeniden programlattırabilir ve cihazınızdan fayda sağlayabilirsiniz.
Ayrıca Oticon ile Phonak aynı firma değil, tam tersine birbirlerinin rakibidirler. Widex de çok iyi bir markadır. Ama özellik olarak Wideks'in Senso p38 modeli biraz eski bir model, kanal sayısı ve diğer özellikleri Naida ve Sumo DM'e göre yetersiz. Yine de ses yüksekliği diğerleriyle hemen hemen aynıdır.

Birkaç saatliğine de olsa bu denemeler size bir fikir verebilir, sesleri duyup duyamadığınızı görebilirsiniz. Tabii, gönül arzu eder ki bizde de yurtdışında olduğu gibi 30 veya 60 gün deneme süresi olsun.

Yine de denemeden ve tam tatmin olmadan cihaz almayın, aksi halde alacağınız cihazlar mevcut cihazlarınız gibi kutusunda çürümeye mahkum olur.

Size kolay gelsin...

sevgili ekremm,
bugün 20.56'da bu konu ile aynı içerikli bir konu açmışsınız...
diğerini sildim... buradan devam ediniz...

bugün hacettepeye kontrole gittim.doktor bana cihazın değerlendirmesi için işitme testi istedi.test sonucu şöyle.
Saf Ses Ortalaması (dB) ''PTA''
Sol Sağ
Hava 95 90
Kemik

Konuşmayı Anlama Eşiği (dB) ''SRT''
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
75 90

Konuşmayı Ayırdetme (%)
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
96 88
dB dB 100dB 100dB dB

Tedirgin Edici Ses Yüksekliği (dB) ''UCL''
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
100 100

Kemikyolu konuşmayı alma (soru-cevap) 45 dB

bende fotokopi olmadığı için aynısını yazdım.test sonucunu yorumlayabilirmizsiniz

bugün hacettepeye kontrole gittim.doktor bana cihazın değerlendirmesi için işitme testi istedi.test sonucu şöyle.
Saf Ses Ortalaması (dB) ''PTA''
Sol Sağ
Hava 95 90
Kemik

Konuşmayı Anlama Eşiği (dB) ''SRT''
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
75 90

Konuşmayı Ayırdetme (%)
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
96 88
dB dB 100dB 100dB dB

Tedirgin Edici Ses Yüksekliği (dB) ''UCL''
Çift Hplr Sol Sağ Aletle
100 100

Kemikyolu konuşmayı alma (soru-cevap) 45 dB

baho75 cok ileri derece isitme kaybin olsada konusmayi anlama esiginiz iyi durumda bana gore siz iyi bir dijitalle super diyim anlarsiniz konusmalari

bende size hacettepeden bi soru sorayim
su koleastotam icin gene levent beyin elini opmem lazim:( lazimda soylentiler hic hos degil :(
soyle ki benim kokleardan oturu kulak yollari bozuldugundan her doktora ameliyat olamiyorum
simdi 1 subattan beri ogretim uyeleri muayene ameliyat yapmiyorlarmis hukumetin yeni uygulamasi sonucu ucret olmadigi icin:(uzuldum cok
acaba siz ogretim uyesinemi gittiniz yazabilirmisin isler nasil hacettepede

Arkadaşım geçmiş olsun. Sınıra dayandığını görmek üzücü (((( benim iki kulakta 100'ün üzerinde. bende oticon sumo vardı. buna rağmen ince kuş sesli kapı zilini duyamazdım. tv - buzdolabı çalışma sesini de duyamazdım. kaybım ilerledi. sumo bile fayda etmemeye başladı. tüm cerrahi riskleri göze alıp ameliyat oldum. çok şükür sorunsuz geçti. ve implant sayesinde bahsettiğim bu hassas tınıları - sesleri duyabiliyorum. yürürken hışırtıyı bile duyuyorum. üst kattaki komşumun çocuklarının konuşma seslerini bile duydum.

Üst Alt