Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu raporla sağ üst ekstremite için B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

hnnnsln

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler. Sağ kolumda Brakial Pleksus var. Heyet raporu için Emg istediler ve çektirdim. sonuçları ekte acaba bu raporla H Sınıfı ehliyet alabilir miyim. Bu arada normal ehliyetim var. Fakat kullanmakta sorun yaşıyorum. Heyet olumlu sonuç verirse nasıl bir yol izlemem gerekiyor ehliyeti değiştirmem için. Teşekkürler.

Unknown.jpg

hnnnsln

Kısıtlama kodları olan B sınıfı sürücü belgesi vereceklerdir. Aksi olursa itiraz edebilirsiniz

Ehliyetime Otomatik Vites kullanabilir ibaresi ekleme

iyi günler. B ehliyet sahibiyim ve raporumu ehliyetime işletmek istiyorum. raporumda otomatik vites kullanabilir ibaresi var. Acaba bu raporla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim? Ehliyetimi değiştirmek için neler yapmam lazım?

hnnnsln

uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile sürücü belgenizi değiştirebilirsiniz.

Sağ üst ekstremite kısıtlılığında farklı kararlar ve kısıtlama kodları verebiliyorlar. İnanın kimse kimseye örnek olamıyor! Bu kadar saçma bir durum.

Aynı şekilde araç alımında da farklı kararlar var. Sadece otomatik vitesli aracı vergisiz alan da var, viteste modifikasyonla araç alan da var, hiç bir şart aldında öte istisnasından yararlandırılmayanlar da var. Hatta "ehliyet alamazsınız" kararı ile karşılaşsanız bile şaşırmam, örnekleri var!

Ne diyeceğimi bilemiyorum anlayacağınız.

eski raporum artık geçerli değilmiş tekrar il sağlık komisyonundan rapor aldım. merak ettiğim şey ötv indirimi için de ayrı bir rapor mu almam lazım. Tekrar mı gireceğim kurula.

hnnnsln
Evet, ayrıca otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanabileceğinizi belirten engelli sağlık kurulu raporu formatında bir rapor almalısınız.

StratoS

Hocam, ben sağ kolumda brakial plexus rahatsızlığı var. Devlet hastanesinde heyete girdim iş için ve %42 oran verdiler. Şuan normal ehliyet sahibiyim ve ehliyetimi engelli kodlu olarak değiştirmek için sizin anlattığınız gibi aile hekimi vs. il sağlık müdürlüğünde heyete girdim ve orada 102, 47, 10.02, 10.04, 35.03 yazan belgeyi aldım şimdi ötv indirimli araç almak istiyorum bunun için tekrar heyete mi girmem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

hnnnsln

Selamlar,

Kodlarınız aşağıdaki gibi. Bu durumda yapacağınız şey, bir araç seçip bayisine gidip fiyatında anlaşmaktır. Benim görüşüm sağ kolda otomatik vitesin tertibatlı sayılmaması ile ilgili benim gibi muammaya takılacaksınız ve sizi özelge almanız için Bayi vergi dairesine yönlendirebilir.

Sonrasında Bölge Vergi Dairesine gidip, direk ÖTV Birimi ile görüşüp özelge doldurabilirsiniz. Emsaller var, Ankara'ya sormazlar diye düşünüyorum. İyi iletişim ile 2-3 haftada cevap alır, sağlam bir şekilde aracınıza aşağıdaki kodlara uygun özel tertibat yaptırıp, alırsınız.

10.02 Otomatik vites
10.04 Uyarlanmış vites kolu
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

Not: 35.03 ile sorunsuz bir şekilde MTV'den de muaf olursunuz. Bana o kod verilmedi. Çünkü kol üst kısımda kalan cihazları kullanabiliyordum. Ama bu sefer MTV ödeyeceksiniz dediler ve mahkemeliğiz şuan :)

hocam iyi günler. ehliyetimi yeniledim sizin sayenizde öncelikle çok teşekkürler. Tek bir sorun var raporumda 35.03 yerine 35.05 yazmışlar. bunu gidip değiştirmem mi gerekiyor?

hnnnsln

Aradaki farkı anlayamadım doğrusu.

35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları

teşekkürler üstad. ne olur ne olmaz diye başvurdum ücret ödemeden tekrar yeni ehliyetim geldi.

Selamün aleyküm benimde ortopedik engelli raporum var teşhiste sağ üst extremite hasarı ,brekiyal pleksus hasari,sağ dirsek 10 derece kısıtlı , sağ kolda güç kaybı var vergi dairesi sorun çıkartıyor onaylama konusunda ne yapabilirim

Üst Alt