Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu şartlarda evde bakım maaşı alabilir miyim?

semasezginer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

86 yaşındaki annem 2 aydır yatalak. en küçük kızı olarak onunla ben ilgileniyorum. ben de eşimden ayrıldım ve bir çocuğumu lisede okutuyorum,oğlumun aylık 350 tl civarı devlet bursu var. geçimimi asgari ücretle çalışan 24 yaşındaki kızım ve babamdan aldığım dul maaşıyla sağlıyorum. annemin babamdan aldığı maaşını da ben çekiyorum. (benim ve annemin toplam maaşı aylık 750 tl civarı)

evde bakım aylığı almak için başvuru yaparsam bu şartlar uygun mudur?

Teşekkürler.

Tüm gelirlerin toplayıp kişi sayısına böldüğünüzde 486,85 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından uygun olur.. Gerisi eve gelecek olan heyetin insiyatifinde siz başvurunuzu yapın...

KKELEBEKK;
teşekkür ederim.
çocuklarımın velayeti babalarında ama benimle yaşıyorlar. onların gelirleri de sayılır mı bu durumda? ve oğlumun devletten aldığı burs?

Dilerim yanılıyorumdur ama şartlarınızın maaş için uygun olmadığını düşünüyorum. Haneye giren maaş ve başka çocukların olması durumu biraz güçleştiriyor.

Aynı hanedeyse evli olmayan torunlar dahil edilir diye biliyorum ben, hane dışında yaşıyorsa dahil edilmezler. Bu durumda Kemal bey in de söylediği gibi durumunuz aşıyor gibi görünüyor...

Ek olarak "annenin" maaşının ve başka çocuklarının da olması durumu güçleştiriyor. Üzerindeki taşınır/taşınmaz mallar da önemli oluyor.

Üst Alt