Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu taşeron düzenlemesiyle çalışan engellilere ne gibi haklar verilebilir acaba?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Bu taşeron düzenlemesiyle çalışan engellilere ne gibi haklar verilebilir acaba?

Taşeronda çalışanların kadroya geçmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet arkadaşlar taşeron firmada çalışan işçilerin kadroya görmeleri hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum

Benimde arkadaş geçecek güvenlik ösymde

Yani şantiye de idari işlerde görev yapan biri olarak ben olumlu bakıyorum. Bazı firmalar işçinin hakkını yiyerek zor duruma sokuyor. Aylarca maaş vermeyen taşeronlar var bizim şantiyede. İşçinin haklarının daha çok savunulması ve garantiye alınması açısından bence isabetli oldu.

Merhabalar;

Bende kamuda çalışan bir taşeron firma personeliyim bu yasa ile 4d işçi statüsüne geçirileceğiz ancak yönetmelik kapsamında bazı tereddütlerim var

Olayı özetleyecek olursam.. %60 oranında engelli raporum var ancak vergi indirimim ise %55 ve sigortalı işe giriş + prim hesaplamam neticesinde 09/2020 de emekli olmaya hak kazanacağım.

Yeni çıkan yönetmeliğin 42 maddesinin 2. bendinde "[FONT=sans-serif]Bu şekilde işçi statüsüne geçirilenlerin istihdam süresi hiç bir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemez" [/FONT][FONT=sans-serif]ifadesi yer almakta.

Şimdi ben bu şartlar altında istemesem bile 09/2020 de emekli mi olacağım ? daha doğrusu olmak zorunda mı bırakılacağım ? Emeklilik kişinin kendi talebi ile ortaya çıkan yada çıkacak durum değil mi ? Kaldı ki henüz 35 yaşındayım..

Bir diğer sorum da olaki mecburi olarak emekli edildim EKPSS ye girip atanabilme şansım var mı[/FONT]

Tasoron isciler

Slm arkadasla benim gibi olan arkadaslar varmi vergi indiriminden dolayi emekli ediyorlar kadroya gecirmiyorlar bu nasil bi is anlamadim vergi indiriminden emekli olursam sgk sitesinden hepladigima gore 960 tl alacakmisim en azindan burda asgari ucret aliyorum bu nasil is zorla emekli edecekler bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi allaha emanet olun

zorla emeklilik olmaz nasıl yani vergi indiriminden emeklilik ben anlamadım

İşçi kadrosuna geçen engelli taşeronlar.

Merhaba , taşerondan işçi kadrosuna geçerken istenen başvuru belgelerine engelli sağlık kurulu raporun da eklenmesi kişiye işçi kadrosuna geçince ne gibi avantajlar sağlar? Taşerondan işçi kadrosuna geçen engelliler için bir düzenleme oldu mu acaba?

Üst Alt