Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu yasadiklarim reva mi? 25 yasinda 50 yasinda gibi hissediyorum...

uslanmaz91

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Icimdekileri dokmezsem cildiracagim... Affiniza sığınarak başlıyorum.

Kekemelik....

Kimilerine gore gulunc kaynagi kimilerine gore fikralarda komik tipler..

Ama bu yasam yasam degil .. Yasamayan toplum icine cikmayan bilmiyo...
Yasim oldu 25, 2 yillik universite 4 yillik universite bitirdim.. Bitirdim ama nasil bitirdim ne siz sorun ne ben anlatayım.
Oyle boyle okul bitti , ardindan askerligim bitti.. Askerde sagolsunlar komutanlar halden anliyorlardi ama yinede erler arasinda alay konusu olmaktan kurtulamadım.. Neyseki kendimi savundum sert çıkmıştım her seferinde.. Ama aksamlari herkes yatinca neden ben diyip hep agladim.. Neyse oda oyle boyle bitti..

Hayatin acimasizligini iste askerden sonra gördüm.
Kekemeligimi askerden sonraya kadar engel olarak gormedim hicbi zaman. Gormuyordum ama hep icimdeydi icine kapanmistim sosyal cevre namina birsey yapamamistim neden ? Çünkü iki kelimeyi bi araya getiremedigimden hep uzak durdum insanlardan..

Ve hayatımı idame ettirmek için artık çalışmak zorundaydim.. Nerelere basvurmadim kii.. Vestel, seramiksan , lidya , lezita , cp yem , hastaneler , belediyeler , ozel kurumlar , bim , a101 , diger marketler... Ilk meslegimle ilgili alanda calismak istedigimi belirttim 2 -3yer mulakata cagirdilar ama sonuç hep hüsran... BIZ SENI ARAYACAGIZ....
B*k arayacaksiniz... Hicbiri aramadi..

Neyse okumanin faydasi olmayacak dedim en azindan fabrikalarda uretim iscisi olarak calisayim dedim.. Ne derlerse begenirsiniz ?

Sen okumuş adamsın.. Burada çalışmazsın.. Iyi bi is bulunca çıkarsın bize sürekli işçi lazim denildi...
Dedim çıkmam hiçbi yer kabul etmiyor kekemeligim den dolayi. Ama ne fayda, bi faydasi yok almadilar...

Yetkili mercilerden ilcede bulunan en ust mevki kaymakama bile derdimi anlattim.. Yanina davet edildim. Konustuk ve yardimci olmaya calisacagim dedi.. Ardindan 1 hafta sonra iskurdan aradilar kaymakamin yonlendirmesiyle. Gittim engelli raporun yoksa zor ama bakalim dediler baktikmi? Evet baktik sonuc ne ? Ayni... Hep hüsran hep hüsran...

Insan icine cikasim gelmiyo.. Askerden sonra biraz duzelmisti kendimi rahat hissediyordum ama issizlik derdi de eklenince beter olmaya basladi... Cok degil ya bugun tren garina gittim alt tarafi manisaya bilet alacaktim.. Ama cikmadi iste o kelime agizdan.. Etrafimdakilerin küçümseyici bakismalarini hic söylemiyorum bile. Gardaki memur manisayami diyince basimi sallayarak aldim bileti...

Keske diyorum keske... Bedensel bi engelim olaydida su konusmam duzgun olsaydi..

Biliyorum bu dunya imtihan dünyası ama artik dayanamiyorum...

Ergenlik döneminde kendime zarar veriyordum sirf bu yüzden. O günlere dönmek istemiyorum...

Moralim sıfırın altında. Dipte, yerde , çukurda...

Uzun oldu ama icimi dokmek istedim belki okur belki okumazsınız canınız sağolsun.

Tum engelli ve engelli adayi arkadaslarima sonsuz sevgiler, acil sifalar...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selam dostum okudum her kelimeni. Duygularını çok güzel ifade etmişsin. duygularını ifade etmek için çok güzel yazabiliyorsun haberin olsun. çok sıkılacaksan konuşma yaz diye öneririm.
bedensel engel konusunda çok küçümsemeni doğru bulamadım senin o gittiğin yerlerin hemen hiç birine engelliden dolayı gidemiyorum belki hiç gidemeyeceğim.
lütfen sana verilerden yola çık verilmeyenler zaten senin elinde değil...

Okudum arkadaşım allah sanada şifa versin nasibin açık olsun

Engelli birinin diğer bir engellinin rahatsızlığını daha basitmiş gibi görmesini hiç anlamıyorum.
Herkesin derdi kendine dağ görünür hiç bir engele daha kolay diyemem
Ama size en azından tüm işlerinizi, ihtiyaçlarınızı kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla yaptığınız için şükretmelisiniz diyebilirim.
İş için orası olmuyorsa başka yer deneyin ve ekpss'ye çalışın kimse kamuda size kekemesiniz demez.

Ve kekemelik için diksiyon dersleri vs var kendinizi zorlayın rahatsızlık seviyenizi bilemiyorum ama hayata küsmeniz için bir neden değil
Ha eğer diyorsanız ki kaldıramıyorum! o zaman psikologtan destek alabilirsiniz

Geçmiş olsun

tsrahman oncelikle yorumunuz için tesekkur ederim. Asla küçümsemek degil niyetim özür dilerim yanlis anlaşılmışsa. Is gorusmesinden geldim moralim bozukken yazdim o yuzden kusura bakmayin..
Umudum azaliyor ama pes etmiyorum bakalim nereye kadar gidecek boyle.

Allah sizede sabir versin gercekten cok zor hangi uzuv olursa olsun her uzvun onemi apayri.. saysaffet teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için. Plumeria yorumunuz icin tesekkur ederim öncelikle. Kimsenin engelini küçümsemiyorum ki haddime de degil zaten. Her uzvun hayatta apayri önem dereceleri var. Moralim bozukken yazdim o yuzden böyle anlaşıldım galiba ozur diliyorum herkesden.
Terapiyi denedik askerdeyken faydasida oldu ama yasadigim yerde konusma terapisti olmadığından ne yazıkki tedavi olamiyorum..
Ekpssye girmem icin 40 oran lazim o oranida vermiyorlar bakalim tedavi sonucunda psikiyatriden oran alabilirsem bi şansım var. Bakalim herseyin hayirlisi diyorum..

Sevgilerimle saglicakla kalin

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uslanmaz91

sakın öyle deme kardeşim.ben bir bedensel engelli olarak çektiklerimi bir ben birde Allah biliyor....

kafan dolu be kardeşim zor doğru diyorsun, yapacak birşey yok böyle yaşamaya alışmamız gerekir..
ben alıştım sende alışacaksın ve dümdüz önüne bakıcaksın dümdüz bakıcaksın

uslanmaz91 kardeşim valla sukret haline. Öyle insanlar var ki kendi evinin içindeki afadersin tuvalete bile Gidemiyor. ben hep bu yönden baktım ve kendimi hep şanslı hissettim. Senin rahatsızlığın çeşitli terapi ve yöntemlerle tam giderilmesede en aza dusurulebilir. İş konusunda da daha yaşın genç. Normal kpss ye veya ekpss ile iş sahibi olabilirsin. Umudunu kaybetme hepimiz aynı duyguları yaşadık aynı yollardan geçtik ama sonunda hep sukrettık halimize . Allah ele avuca düşürmesin yeter.

2 ayagı yeni kesilmiş bi adam gördüm 2 ay önce burger hastasıymış nasılsın dedim acı icinde kıvranıyodu ambülans cagırdık yeni kesilmiş ayakları nasılsın dedigimde allaha şükür diyodu asla isyan etmiyor samimiydi bende şizofren hastasıyòm sanki büyük bi hastalıkmış gibi o an ne kadar nankör oldugumu allaha inancımın ne kadar zayif oldugunu anladım

kurslar var kekemelik için oraya gitmeyi dene

kardeş öncelikle yazacaklarımın senle alakası yok kusura bakma burada yazıyorum yorumları gördüm dayanamadım sana da geçmiş olsun ALLAH şifa versin seni anlıyorum benim engelim dışarda ve dikkat çeker bir engel çektiklerini anlıyorum ama yazılanlara yorumlara bakılınca bu sitede ağır engellilerin herhalde var olmadığını yada engelliler içinde de alt tabakaya düştüğünü düşünüyorum yazılan 2 yorumdan birinde şükret onlar gibi değilsin denilerek bizlere vurgu yapılmış yani bu tatmin duygusuyla şükredeceksen başkası da sizin gibi olmadığı için şükreder bu şükretmekten öte nefsi tatmin etmektir bu yani ezikliği kibirle vurgulamaya çalışmakdır... gerçi buranın admini de herhalde bizim gibi ama umursamıyor nedense hatta moderatörlerinden birinin yok onları kabusumda bile gördüm diye engellilerden canavar gibi bahsettiğine bile şahit oldum engelli sitesinde engellilerin bu kadar aşagılanması çok garip cidden :D

Üst Alt