Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu yıl beş yaşını dolduran aracımı normal bir vatandaşa satabilir miyim?

dacia2007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar ben 10 nisan 2007 yılında sıfır dacia logan araç aldım bu sene 10 nisan da 5 seneyi dolduruyorum ben bu aracımı normal bir vatandaşa satabirlirmiyim veya hangi tarihte satarım bana bir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla slamlar

satarsın ruhsatında trafik çıkış tarihi yazar zaten 5 yılı hesapla normal vatandaşada satabilirsin sorun olmaz mantık şu araç sıfırken 50 bin lira sana 30 bine geliyorsa aldığın araç 5 yılda zaten %50 değer kaybediyor 25 bine iniyor

Merhaba arkadaşlar 2002 yılının 6. ayının 11. günü itbari ile ssk olarak çalışmaktayım %50 engeli raporum var buna göre nezaman emekli olabilirim.
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

aracı zaten 17 liraya almıştım abi önemli olan aracın fiyatı değil aracı satabilirmiyim ve ne yapmam lazım satış verebilmem için daha sıfır araba almam her tarafı zarar beni iyice aytınlatırsan sevinirim abi

ömer arkadaş öncelikle aracının(engelli işaretliyse) plakasını normale çevirt trafik şubeden sonra maliyeden aracı düşürttür mtv muafiyetinden ve tertibat varsa onu tektar söktürmek için proje çizdirmen gerekiyor makine mühendisine sonra aracı tekrar muayneye sokman gerekli muayneden geçtikten sonra aracın artık normal araç istediğin kişiye satabilirsin.
muayene: otomobil 140 tl ticari ise 180 tl civar.
aparat projesi: 50-150 tl aradı değişir
plaka değişikliği 30 tl
ruhsat yaprak değişimi 70 tl
sana maliyeti bu olur fiyatla az çok tecrübeme göre yazdım ama üç aşşağı beş yukarı bu civarda maliyetti.

rica ederim.
öncelikle izliyceğin yol.
1-proje çizdirmen gerekli(tertibat varsa) yoksa eyer ki muayneye de gerek yok.
2-muayeneye sok.
3-tescilden plaka değişikliği(ruhsat değişimi de dahil)
4-maliyeden mtv için düşürme
hayırlısı olsun şimdiden.

Üst Alt