Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu yıl hiç kimseye Evde Bakım Aylığı bağlanmayacak mı?!

ERLER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 8 ay önce tüm evrakları verdim ve geçen gidip sorduğumda bu yıl hiç kimseye bakım aylığı baglıyamıyacaklarını söylediler. sizce bu doğru mudur?
Yeni bağlanan kimse var mı yoksa beni göndermek için mi dediler?

Salllamışlar! Yok böyle bir kısıtlama...

SHÇEK'na bilgi edinme kapsamında şunu yaz: Bilgi Edinme Müracaatı

... tarihinde evde bakım aylığı almak için ... il/ilçe sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu'na gerekli evrakları temin ederek başvurdum. Geçen süre içinde başvurumla ilgili olarak hiç bir gelişme olmadığı gibi, ... tarihinde kuruma gidip sorduğumda, "bu yıl hiç kimseye evde bakım aylığı bağlanmayacağı" yanıtını aldım.
1- Sitenizde yayınlanan Brifing Raporu'nda halen 110 bin kişinin evde bakım hizmetinden yararlandığı ve önümüzdeki 2 yıl içinde bu sayının 200 bine çıkmasının hedeflendiği yazılıyken, .... il/ilçe sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunun bana verdiği "2009 yılında kimseye evde bakım maaşı verilmeyecek" cevabı doğru mudur?
2- Yapmış olduğum evde bakım başvurum halen hangi aşamadadır ve maaş tarafıma ne zaman bağlanacaktır?

Sayin ERLER,sizinde dediginiz gibi su an Mersin de tanidigim iki aile var cocuklari engelli. Evlerine 3 ay once gelinmis bakim ayliklari baglanmis fakat bi turlu maas alamamislar. Nedeni ise ,odenek yok siranizi bekliyeceksiniz demisler.

son bir yılda evde bakım ücreti için başvuru yapıp sonuç alabilen var mı ?

arkadaşlar 2008 yılı 9. ayda başvuru yapmamıza rağmen hala geri dönüş olmadı.
bazen duyuyorum ama benden sonra başvuran bazı insanlar aranmış ve eve incelemeye gelmişler.
son 1 yılda evde bakım ücreti için başvuru yapıp cevap alabilen varmı acaba?

Böyle bir şey yok. Evde bakım başvurularının durudurulması söz konusu değil. Yukarıda yazdığım yazıyı SHÇEK bilgi edinmeye yazın bence...

ilginiz için teşekkür ederim ama burada yetki belgesi diye bir belge istiyor yoksa msj göndermiyor

arkadaşlar 29.11.2008 de kontrole geldiler bana mart 2009 da ilk maaşımı aldım ilk maaşın yatması 4-5 ay sürüyor

ben evrakları verdikten 1 yıl sonra anca araya tanıdık sokarak maaşımı bağlatabildim normal seninki devlet prosedürü beklemekten başka çare yok

yaa idosente biz nerden bulacaz araya sokacak adamı? bizde başvurduk.. gelip incelendi... ödenek yokmuş... bu ödenek ne zaman çıkarmış bilen var mııııııııııııııııııııııııııııııııı?

Benim anlatmak istedigimde buydu sayin Oturanboga, Mersin`de 3 ay once bakim maasi baglanmis ama odenek yok diye maas alamamis pek cok engelli yakini var.Acaba bu mersin genelindemi yoksa tc. nimi kapsiyor?Dikkat ederseniz yazanlar hep Mersin`den.

Bu konuda heralde en düzenli il ankara müracet edenlere 1 ay içinde incelemeye geliyorlar ve takip eden ayın sonunda maaşları bağlanıyor.Benim oğlumun gittiği özel eğitimden tanığım bir sürü arkadaş en geç 2 ay içinde aldılar maaşlarını galiba bu mersinde olan bir aksaklık

bu ödenek bi mersine çıkmıor anladığım kadarı ile,,,, mersini kaale alan yok galiba.... sizlerin görüşünü bilmem ama bence 2 yıl sonraki genel secimlere kadar odenek çıkmaz.. şahsii fikrimdir...

ölme eşeğim, yaz gelince yonca biçiverecem...

doğru sölüyorun kardeş bahar gelene kadar eşşek ölmezse iyi. benim maaşım da başvurduktan 4 ay sonra eve kontole gldiler 3 ayda daha sonra bekledim onaylandı fakat ödenek yok dendi 2 ay daha bekledim. sonra çok şükür aldım. birde eğer onaylanmışsa ve ödenek olmadıgı için maaş yatmamışsa 2 aylık birden yatırılıyor hesaba. tabi bu ödenek işine aklım ermedi gitti tüm illerde böle bir bahane ödenek yok.

Arkadaşlar buğün yine gittim kuruma aldığım cevap şu;
Biz şu an geçen yıl nisan ayında başvuranlara sıra yeni geldi onlara gidiyoruz siz geçen yıl agustosta başvurduysanız ağustosta sıra gelir dediler

mustafa abi başvurun kabul edildiği tarihten itibaren ödenek çıkana kadar beklenilen ayların parasını toplu mu alıyoruz?????????

yok malesef. sadece onaylandıktan sonra ödeme yapmak için yeteri kadar ödenek olmazsa yatırılamayan aylıklar yatıyor

Üst Alt